Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Apel la comunitate. O familie din Cisnădie a rămas fără acoperiș, în cea mai friguroasă noapte

Apel la comunitate. O familie din Cisnădie a rămas fără acoperiș, în cea mai friguroasă noapte

O familie din Cisnădie a pierdut la începutul lui ianuarie o mare parte din investițiile din ultimii doi ani, în urma unui incendiu care le-a ars aproape în totalitate acoperișul, precum și o parte din baie și din bucătărie. Din fericire, o asociație locală a apelat la ajutorul comunității sibiene, iar oamenii nu au spus „nu” nici de această dată.

Familia Buga a rămas, în cea mai friguroasă zi din an, fără acoperiș deasupra capului. În urma unui incendiu, toată munca depusă în locuința de pe strada Lungă s-a dus în câteva ore, iar acum cele două fetițe ale familiei merg la baie în curte, iar din bucătărie privesc seara stelele.

incendiu cisnadie

Două garaje, baia, o parte din bucătărie și acoperișul casei au fost cuprinse de flăcări, iar a doua zi de dimineață în casă era doar un patinoar imens.

„Eu lucrez ca dispeceră de taxi și în puținul timp liber, 3-4 ore, încerc să fac ce pot prin casă. Doi ani am încercat să facem tot posibilul să mai renovăm prin casă, am luat un împrumut, doar ca să le ofer celor două fetițe ale mele o viață așa cum au și colegii lor. Acum ne chinuim, am improvizat ceva ca să acoperim să nu ne mai uităm la stele și să nu stăm în frig. Singurul nostru noroc a fost că baia și bucătăria erau separate de dormitoare”, spune Liliana Buga.
incendiu cisnadie (3)

Femeia își amintește că în noaptea în care a izbucnit incendiul nu a conștientizat prea tare gravitatea situației. Abia a doua zi de dimineață când a intrat în casă și a putut vedea cerul prin locul în care înainte era acoperișul, a realizat că investițiile făcute în ultimii doi ani au fost mâncate de foc.

„Atunci seara pe moment cum am fost la spital cu fata cea mare, nu am realizat cât era de rău. Dimineața când ne-am dus acasă și am văzut că ne uitam efectiv la cer prin acoperiș, a fost îngrozitor. A fost cea mai friguroasă noapte atunci, a înghețat totul. Am avut piscină în casă și a doua zi era patinoar, așa de frig a fost”, spune aceasta plângând.
incendiu cisnadie (2)

Implicarea comunității a venit imediat

O asociație din Cisnădie, „Noi și Voi”, a aflat de necazul familiei Buga și a inițiat imediat o strângere de fonduri. Din fericire, aparatura din bucătărie a „supraviețuit” în urma incendiului, însă familia are acum nevoie de bani și materiale pentru a repara stricăciunile.

„Au improvizat acum un acoperiș din ce resturi au rămas de la o anexă care a ars și ea, pentru a nu intra zăpada sau ploaia. Familia face acum baie la niște rude și folosesc toaleta din fundul curții. Gătesc într-un frig ca afară iar de mâncat își duc în dormitor. Acum sunt în faza de a o lua de la capăt cu bani de la un salariu la altul. Eu știu când vor termina în acest fel? Tot în vreo 2 ani? De asta m-am gândit dacă i-am putea ajuta. Noi putem încerca să strângem dacă înțelegem cât de greu este pentru această familie”, spune un reprezentant al asociației.

Comunitatea a răspuns imediat apelului, iar oamenii au donat atât bani cât și materiale. Potrivit asociației, până acum s-au donat 120 de Euro și 550 de lei, meseriași au anunțat că doresc să își ofere serviciile pro bono, iar o persoană a promis că va dona lemnul necesar. Pentru toate acestea, Liliana le mulțumeste oamenilor și spune că ar fi fost greu fără ajutorul de care se bucură.

incendiu cisnadie (1)

„Trebuie să mergem mai departe și ne gândim că Dumnezeu nu ne dă mai mult decât putem duce. Nu pot să nu le mulțumes tuturor celor care s-au oferit să ne ajute și mai ales Asociației Noi și Voi care s-a implicat enorm”, spune femeia.

Cei care doresc să facă o donație pentru această familie, pot face acest lucru într-unul din conturile de mai jos.

LEI

Asociația Noi si Voi

cont RO06 BTRL RONC RT04 7909 3801

Banca Transilvania

 

EURO

Elena Cuceu

cont RO90 BTRL 0330 4201 S186 73XX

Banca Transilvania

cod swift BTRLRO22

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

bunul samaritean

Acum 5 ani

Putea sa le ofere dl. \Johannis adapost intr-unul dintre apartametele Domniei Sale...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus