X
tudorel toader

Ministrul Tudorel Toader a “rezolvat“ justiția din Sibiu: i-a trimis pe constructori acasă

La opt ani de la demararea șantierului de reabilitare a sediului Tribunalului și Judecătoriei Sibiu, clădirea-monument istoric este oficial abandonată: fără bani alocați de ministerul condus de Tudorel Toader, fără dirigente de șantier, constructorii au decis să rezilieze și ei contractul. În paralel, actualul sediu în care funcționează Tribunalul și Judecătoria trebuie eliberat peste trei luni.

“Executantul lucrărilor de construcții a solicitat pe cale amiabilă rezilierea contractului de lucrări, iar în prezent sunt în curs de finalizare demersurile de încetare a relațiilor contractuale“, anunță la solicitarea ziarului Turnul Sfatului reprezentanții Ministerului Justiției, condus de Tudorel Toader.

Inspet SA este societatea din Prahova care, în asociere cu Atheneum Construct, a semnat în 22 decembrie 2016 contractul în valoare de 28,7 milioane de lei, pentru cea de-a doua etapă de lucrări necesare finalizării Palatului Justiției din Sibiu. Iar reprezentanții acestei societăți s-au săturat să mai aștepte după Ministerul Justiției. Căci primii bani pentru acest șantier au fost alocați abia în martie 2017 și erau plafonați la cel mult 2,1 milioane de lei (comparativ cu 28,7 milioane lei cât era valoarea contractului și în condițiile în care termenul de finalizare era iunie 2019). Mai apoi, după câteva luni, plafonul de cheltuieli a fost scăzut, fiind limitat la 1,6 milioane de lei.

Fără capacitate de lucru din cauza lipsei de finanțare, șantierul de la Sibiu a rămas fără diriginte de șantier în primăvara anului trecut. A rămas în continuare fără bani (limita de cheltuieli a fost de aproximativ un milion de lei), fapt ce a determinat constructorul să renunțe la acest obiectiv a cărui finalitate nu se întrevede.

De altfel, chiar reprezentanții Ministerului Justiție recunosc deschis că nu au de gând să aloce bani foarte repede pentru Palatul Justiției. “Alte sume în buget vor putea fi alocate numai după ce un nou constructor va fi contractat și își va asuma finalizarea lucrărilor“, mai comunică reprezentanții Ministerului Justiției pentru Turnul Sfatului.

Iar până la aducerea unui nou constructor, clădirea va trebui din nou expertizată, pentru pregătirea unei noi documentații de atribuire a lucrărilor de execuție și a serviciilor de dirigenție de șantier. Al căror termen de lansare nici nu poate fi, deocamdată, bănuit.

De la începutul acestui an, șantierul Palatului Justiției din Sibiu rămâne fără constructor

De la începutul acestui an, șantierul Palatului Justiției din Sibiu rămâne fără constructor

În trei luni, Justiția rămâne în stradă

Din 2011, de când Palatul Justiției din Sibiu a intrat în lucrări, Tribunalul și Judecătoria au funcționat, mai întâi, într-un spațiu închiriat. Din primăvara lui 2014 a primit un sediu din partea Ministerului Apărării Naționale, respectiv clădirea de pe Calea Dumbrăvii nr. 30.
Clădirea a fost transmisă în administrarea Ministerului Justiției pentru o perioadă de cinci ani, care se va încheia pe 6 mai 2019.

Conducerea Tribunalului Sibiu a trimis adrese la Ministerul Justiției încă din martie anul trecut, pentru a cere prelungirea administrării clădirii (pentru care MApN trebuie să inițieze un nou act normativ în Guvern). Ministerul Justiției nu a răspuns. Și asta pentru că, la București, miniștri Justiției și ai Apărării nu au apucat să discute. “Ministerul Justiției s-a adresat Ministerului Apărării Naționale, solicitând exprimarea acordului privind prelungirea perioadei de transmitere a dreptului de administrare a celor două părți de imobil cu încă patru ani, respectiv până în anul 2023, prin promovarea actului normativ cu acest obiect de reglementare. Până la această dată, Ministerul Apărării Naționale nu a comunicat instituției noastre răspunsul cu privire la această solicitare“, arată reprezentanții Ministerului Justiției.

Clădirea de pe Calea Dumbrăvii nr. 30 trebuie eliberată până pe 6 mai 2019

Clădirea de pe Calea Dumbrăvii nr. 30 trebuie eliberată până pe 6 mai 2019

Turnul Sfatului a încercat să stea de vorbă și cu ministrul Justiției Tudorel Toader. Deși a anunțat că va da declarații în cursul acestei săptămâni pe acest subiect, Tudorel Toader nu a putut fi contactat.

Nouă ani de birocrație, opt ani cu lucrări și 25 de milioane de lei

Procesul de reabilitare a Palatului Justiției din Sibiu este imaginea fidelă a unei crunte incompetențe din partea autorităților centrale: pe baza unei expertize tehnice realizată în 2002 și a unui studiu de fezabilitate din 2007, lucrarea a fost licitată în 2011.

La aproximativ un an de la demararea lucrărilor, acestea au fost oprite fiind descoperite o serie de vicii: clădirea avea nevoie de consolidări mai ample, lucrări care nu au fost evidențiate în expertiza realizată cu zece ani în urmă. Iar cum – între timp – clădirea a fost clasată drept monument istoric, a mai trecut alți doi ani pentru a fi efectuat un nou studiu asupra clădirii Palatului Justiției, iar Guvernul să aprobe noii indicatori tehnico-economici ai investiției de la Sibiu. După toate aceste proceduri, contractul inițial a fost modificat: s-a ajuns de la 15,9 milioane de lei la suma totală de 23 de milioane de lei, iar obiectul contractului s-a limitat la lucrările de consolidare, fiind considerată etapa I a proiectului.

Cea de-a doua etapă, contractată inițial pentru 28,7 milioane de lei, nu mai are acum constructor. “Sumele decontate până în prezent pentru lucrările realizate sunt în valoare d 25,55 milioane de lei“, mai arată reprezentanții MJ, însumând banii plătiți în etapa I și etapa a II-a de reabilitare a Palatului Justiției din Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

32 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Omul Hâd

  Asta e pesedizarea Romaniei…. nu e nevoie de justitie, ne spune tudorel ce sa facem… si dragnea si teparovici si toata sleahta de comunisti penali.
  A elibera puscariasii si a distruge justitia e cea mai sigura cale de a ajunge la colapsul statului, razboi civil si disolutie. E ceea ce-si doresc, probabil… sa scape de puscarie cu orice pret, pretul fiind noi toti, cei neafiliati la hotie si cei furati de acesti indivizi.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Tibi

   Nu stiam ca in Sibiu pute orasul de neafiliati la hotie,si orasul cu cei mai cinstiti oameni din tara!! De altfel nici nu se putea altcumva ,doar suntem vecini cu cel mai cinstit si corect cetatean al Romaniei: KWJ!!!!!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Gargamelistan

    Sa nu exageram, totusi… cu scopul de a improsca si pe altii. Daca esti asa fan mare al pesedeului, ar trebui sa fi fericit. Ai talhari eliberati, talhari la guvernare, economie in scadere, halucinatii pe banda direct de la guvern… orice ti-ai putea dori de la guvernarea analfabetilor. Felicitari, fi fericit.

    Stiu stiu… scoate vechea poveste… ca nici usr, ca burebista ca toti la fel, etc. Nu, nu toti la fel. PSD e in fapt cea mai mare magarie din istoria Romaniei…. cel putin PCR-ul avea timpurile de partea lui. Partidul penalului are doar hotia si prostia… din pacate consistente in tara romanilor.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ghita

  Stati linistiti, Tudorel nu e vesnic, vine Ciolos si sa vezi ce zgarie nor face, imi aduc aminte pe vremea guvernarii Boc – Ciolos se lucra intens la cladire?, deci putintica rabdare, o sa vina Ciolos, Blaga etc si o sa le rezolve pe toate.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   FF

   Bai bizonule, ce legătura are una cu alta??
   PSD ul tău iubit e de 30 de ani la guvernare cu mici întreruperi, ei au adus țara in situația de azi…
   Din cauza boschetarilor și asistaților ca tine e Dragnea azi șef de trib!!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    ghita

    Ba tampitule, cand esti prost de mic, cand esti mare doar te joci, asai ? De unde stii tu ca eu iubesc Psd?? Iti aduc aminte ca intre 2004-2012 nu a guvernat nici Psd nici mata, deci? Eu sunt asistat social, bai parazitule stii tu cu ce ma ocup, cine sunt, ce taxe platesc eu?Faptul ca tu si alti paraziti votati cu Turcan , Barna e dreptul vostru, vezi daca avortul era legal scapai de o grija, nu inseamna ca trebuie sa fim toti ca tine aurolaci. Ai inteles bai gaozarule se numeste libertatea de exprimare, drept la vot etc… As mai zice ceva dar vad ca ma cenzureaza TS, daca nu il pupi in fund pe Johannis esti cenzurat, o avea legatura cu finantariile primite de la Primarie???

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Hai pa

     Nu te chinui sa explici retardatilor lobotomizati, cu # in frunte. Sunt fie prosti, fie rauvoitori! In ambele cazuri nu ai cu cine discuta, mai ales in Sibiu. S-a furat la greu in orasul asta sub Iohanis si FDGR dar sibieni nu vad nimic si dorm in cizme. Asa ca nu are rost sa te chinui sa le explici, oricum infatuatii astia o tin pe a lor. Ideea e ca o sa fie un nou vot unde limitatii o sa o ia peste bot din nou. Aceea este razbunarea pe imensa lor prostie!!!
     Si acum hai meseriasilor, vomitati obisnuitele injuraturi.
     PS. Oricine ma ataca, recunoaste ca ma-sa e cu..a!!! :))))))))

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   @ghita

   Nu-i vorba doar de cladirea in care ar trebui sa se desfasoare actele justitiei.Toader a daramat conceptul de justitie,de dreptate si de adevar!Nu cred ca in istoria Romaniei,cineva a facut mai mult rau propriului popor decat lingaul asta!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    ghita

    In ce sens “a daramat conceptul de justitie,de dreptate si de adevar”, ti-a aratat ca exista protocoale in care SRI dicteaza DNA ce dosare se fac si cum, ce te faci cand intr-o zi o sa aflii ca toate dosarele DNA au fost doar circ???

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Jon Bizon

     Ai vrea tu sa fie asa, dar nu e. Adevarul e ca stapanul pesedeului a plecat in “vacanta” cand toata europa se aduna la bucuresti… ca nu poate justifica nist emult emilioane de euro si i se pare nefiresc sa dea socoteala la un fleac de 28 de milioane.
     N-ar enimeni dreptul sa va judece pe voi, asa-i comunistilor ?
     Nici DNA, nici justitia, nimeni, ha ? Voi aveti dreptul la furat dar nimeni sa nu va intrebe, ca daramati justitia si sunteti in stare sa distrugeti toata romania, ca sa va aparati hotiile.
     Ati inventat o gaselinita cu protocoalele, care nu sunt altceva decat niste formalitati. Nu protocoalele sunt problema, problema e ca DNA a demosntrat feudalismul in care se regleaza contul in gruparea organizata numita PSD+alde. Aia e problema de fapt, prea putin conteaza cum s-a demosntrat, ideea e ca s-a demonstrat.
     Asa ca fapt divers… veti mai furat 1 an sau 2, cat sa va faceti bagajele sa zburati spre Honduras, Madagascar, Brazilia, etc, dar cam atat si o s ava para rau ca n-ati construit puscarii… in loc sa faceti unele de lux, asa ca pentru spuma psd, ati facut doar loc dandu-i afara pe vechii chiriasi, care acum talharesc si nenorocesc alte vieti in voie in libertate… exact ca psd.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      ghita

      Ba dar batut in cap esti, obsedat rau, adica DNA vede coruptie in PSD iar restul sunt imaculati, ce sa zic nu am stiut ca aveti la nr.3 net, scuze… du-te fa nani.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     @ghita

     Daca ai privi si alte televiziuni nu doar Antena3 si RomaniaTV ai intelege!Tu nu vezi ca PSD-istii tai inventeaza tot felul de cauze si motive pentru a subjuga si stapani tot ce a mai ramas in afara influentei lor?Eu n-am auzit de dosar inventat decat cele ale infractorilor de la putere;restul sunt povesti!Iar acum Tudorel si-a atins tinta:Dragnea poate contesta sentinta pe motiv de “nelegalitate” a completului si judecarea de catre un complet “prietenos”!

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      cleptocratis

      Pana sa aberezi, asa ce expert, explica puntin…fara sa xitezi antena 3 sau alte mizerii de televiziuni ale puscariasilor ole ati prin serbia, de ce nu renunta gunoaiele de pesedisti si alde la imunitate ? De ce nu vrea sa dea tariceanu socoteala la dosarele internationale care il urmareac si nici dragnea, care fuge in vacanta cand ue se intalneste la bucuresti. Sunteti doar niste latrai trimisi sa spele mizeria pe forumuri, platiti din furaciune.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      ghita

      nelegalitatea este constatata de CCR, asa ca ce sa zic, eu te intreb urmatorul lucru, Dragnea este acuzat ca a vorbit cu cineva sa angajeze pe altcineva, o fii bine??? intr-o tara in care se fura la greu, dar pe baietii tai Blaga, Videanu, Basescu cine ii cerceteaza???

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    sibian100%

    De ce consideri ca a distrus Toader justiția?Pentru că a luat securității dreptul de a te urmării pas cu pas?De ce nu sari în sus atunci când auzi că Blaga,Videanu,Băsescu,Boc nu fac pușcărie pentru furt și dezastru,că Johannis face din meditații 6 case și nu plătește 1 leu când poate tu abia plătești o amărâtă de rată ,că nevasta lui sfidează justiția băgată in față de fricosul ei soț!?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nobody like everybody

  Vreau Privatizarea Justitiei! Ce inseamna domnule Justitia sa fie apanajul exclusiv al statului? Care stat? Statul ala IMPOTENT care nu e in stare sa I a masuri concrete in nici un domeniu? Statul ala falit vesnic dator pe la bancile din lumea asta ? Statul din care FUG tinerii unde vad cu ochii? Statului asta sa ii dau eu cetatean girul de a-mi apara drepturile?( Daca oi mai avea drepturi )
  Nu multumesc! Asa cum un doctor poate lucra si la stat si la privat de ce nu poate face la fel un judecator sau un procuror? Facem un tribunal privat unde te duci frumos si dai banu’ sa se miste treburile cum trebuie. Atentie! A nu se confunda ce spun eu cu cumpararea actului de justitie, nu, eu vreau eficientizarea actului de justitie. Domnule, daca am un litigiu cu cineva vreau sa-l vad rezolvat urgent. E nevoie de expertize, acte, acyl uni, ma rog, tot ce implica ? Perfect, cat costa sa se faca astea in cateva zile? Cum 500000 € ? Ok , daca ma tin buzunarele banii jos, procurorii misuna ca furnicile, expertii fac rapoarte la 2 noaptea , martorii depun marturii la 5 si jumate cand ies de la serviciu, notarul certifica nu stiu ce act la 11 noaptea , judecatorul convoaca sedinta de judecata la 4:30 dimineata si uite-asa merge treaba! Ei toti isi iau banii, eu imi astept hotararea judecatoreasca rapid a si impartiala, e asa greu in aia a mea? Lasati-ma cu accesul liber la justitie si alte rahaturi, asta NU a fost si nu va fi niciodata o realitate aici pe planeta unde locuim, indiferent ca esti din Romania sau di Mozambic, din Suedia sau din Chile. …astea-s basme pentru prosti, pardon, puşti am vrut sa spun.
  Deci Hai sa rupem gatu’ la tot ce nu functioneze in societate si sa facem sa mearga. Cum, asta inseamna ca numai UNII sa beneficieze de avantaje? Asa si? Asta e viata! Poti ? Bine ! Nu ? Nu ! Asa e si acum dar demagogia spune ca nu…..

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  luata cladirea de la MJ si sa se faca spital
  MJ sa isi faca sediu de jud si tribunal ca spatiu mai este pe calea poplacii,dupa unitatea de jandarmi

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pe bune?

  Asta spune multe despre nivelul de pregatire si interesul judecatorilor al procurorilor si al avocatilor din Sibiu. Cum s-a furat 8 ani de zile banii publici si nu s-a lasat cu nicio investigare/ancheta/chemare in judecata pentru neindeplinirea obligatiei de “a face”.
  Da voi doar atat stiti: ” Dragnea, PSD, Tudorel”… pana la nemernicii aia avem NEPASAREA SI INCOMPETENTA CRASA LA NIVEL LOCAL IN TOATE STRUCTURILE DE CONDUCERE din toate institutiile.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valjan jan

  Raul nu este de la guvenul tari raul aste din interiorul Justitiei sibiene care de ani buni gestioneaza rau constructia ..Asa este cand nu ai un sef priceput si hotarat in ale constructiei ……Cu constructori nu se glumeste ei daca prind ca pot suge nu stau pe ganduri indiferent cu cine lucreaza ….vezi judecatoria vezi stadionul si alte ex din ORAS…..

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ?

  In cei 7 ani de cand lucrarile stagneaza, nu s-a gandit nimeni din administratia locala sa mute gardul metalic cu 1 metru mai inspre cladire sa se poata circula civilizat pe trotuarul din fata acesteia? Chiar este o misiune imposibila?

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  cam ce cladire se poate construi cu 6 mil de euro?
  Asa cum era aia veche, cu 6 mil se reabilitate de nu era aer.
  Dar na, se poate baga 6 mil si la “consolidare”!

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doru

  Vad ca 90% din dobitocii de pe aici dau vina pe Dragnea. Da, si el, si tot partidul lui, sunt niste hoti. Dar parca a condus Romania si Basescu vreo 10 ani, impreuna cu niste PNL-isti cinstiti, Blaga, Videanu, etc… Ei n-au avut timp 10 ani sa rezolve problema asta???
  De fapt asta au facut toti, si unii, si altii, au sifonat si continua sa sifoneze banii publici, prin diverse studii, licitatii, si alte inginerii de gen. Pentru ca asta sunt toti, niste gainari. Nu doar Dragnea, chiar si idolul vostru Iohannis. Care nu e cu nimic diferit. Si, oricare dintre voi, dobitocilor, daca ati ajunge intr-o pozitie de gen, ati face la fel, pentru ca suntem un popor de hoti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Anchete
 • Contact