Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

O multiplă câștigătoare a premiului Emmy în televiziune promovează tradițiile sibiene în toată lumea

O multiplă câștigătoare a premiului Emmy în televiziune promovează tradițiile sibiene în toată lumea

În România aproape nimeni nu a auzit de Mickela Mallozzi, deși pe plan internațional este una dintre cele mai mari staruri TV.

Mickela a câștigat de patru ori la rând premiul premiul Emmy în televiziune, decernat la New York, pentru emisiunea pe care o prezintă și produce: ”Picioarele desculțe cu Mickela Mallozzi”. Emisiunea prezintă aventurile Mickelei în întreaga lume, unde ajunge în diverse comunități și învață de la localnici dansuri vechi, folclorice, de o deosebită valoare istorică. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut și la Rășinari.

”La noi în comună a stat cazată la o pensiune și a venit pentru că a vrut să învețe să danseze cu formația ”Călușarii”. În timpul acesta femeia chiar și-a dat silința și a învățat ”Jiană”, ”Horă”, ”Sârbă” au fost câteva ore de filmare în căminul cultural. Cel mai mult a fost interesată de ”bătutele” acelea ale feciorilor, jocul acela din picioare”, a explicat pentru Turnul Sfatului, Carmen Ghidiu, președintele Asociației Pensiunilor Agroturistice din Rășinari.

47576472_1939236252779018_2664228180042186752_n

Bucuroși de oaspeți, ca de obicei, rășinărenii au făcut tot posibilul ca Mickela să se simtă bine pe la ei. Primăria Rășinari i-a oferit tot sprijinul, iar Ansamblul ”Călușanii” din Rășinari au repetat dansurile tradiționale până le-a învățat.

”Împreună cu ei și cu instructoarea lor a învățat jocurile. Și eu am cunoscut-o personal și mi s-a părut o femeie foarte veselă, zâmbitoare tot timpul și chiar pasionată de dansuri, ea și-a dat silința să învețe dansurile noastre, nu a venit doar să filmeze pentru emisiune”, mai spune Carmen Ghidiu.

Mickella s-a simțit excelent la Rășinari, ea ținând să mulțumească public gazdelor pentru șederea foarte plăcută.

”Suntem rude de mult uitate, iar ei s-au trezit cu noi la ușă. Poate că nu avem același sânge, dar cu siguranță suntem o mare familie”, a spus Mickela după vizita în zona Sibiului.
Emisiunea poate fi văzută în toată lumea pe postul american PBS și pe platforma Amazon, iar noul sezon – în care apar și dansurile din zona Sibiului, va fi difuzat la primăvară. Tema noului sezon o reprezintă originile Mickelei Mallozzi.

În SUA este aproape o modă ca fiecare să-și facă analizele ADN pentru a-și vedea rădăcinile genealogice. În cazul Mikelei se pare că unul dintre strămoși este român, motiv pentru a ales să filmeze în țara noastră. Bucovina este o altă destinație unde a filmat, în afara Rășinariului.

Sursa foto/video: Facebook Bare feet with Mickela Mallozzi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus