X
cantina sociala mitropolie copii (8)

Mitropolia vrea să extindă modelul cantinei pentru elevi din Sibiu și în alte localități

Mitropolitul Ardealului ÎPS Laurențiu Streza crede că modelul cantinei „Sfântul Stelian”, inaugurată de Arhiepiscopia Sibiului în luna octombrie 2018, poate fi „amplificat, diversificat și actualizat” și în alte parohii.

Cantina școlară „Sfântul Stelian” din cadrul Școlii gimnaziale nr. 15 funcționează de la începutul lunii octombrie 2018. Aceasta este deschisă de luni până vineri de la ora 07:00 la 16:00. În total, aici sunt șase angajați care asigură hrana pentru sute de copii din Sibiu.

Cum se mănâncă la cantina Arhiepiscopiei Sibiului, lăudată de întreaga conducere a județului

Zilele trecute, a avut loc ședința extinsă a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, în cadrul căreia s-a discutat despre acest proiect, dar și despre planuriledin acest an ale reprezentanților Bisericii din Sibiu.

sedinta mitropolie

„Am discutat anumite probleme pe care le vom relua apoi în ședința Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale care sunt rânduite pentru încheierea anului și pentru aprobarea tuturor programelor de perspectivă pentru anul acesta. Împreună cu părinții protopopi am discutat pe larg activitatea pe care ei au desfășurat-o în cursul acestui an. Fiecare protopop va trebuie să prezinte un raport anual și mai ales proiectele de perspectivă. Am discutat unele hotărâri ale Sfântului Sinod pe care trebuie să le respectăm, cum ar fi cele legate de contribuția credincioșilor pentru susținerea cultului, apoi cele legate de Anul comemorativ al satului românesc. Am provocat pe toți protopopii să ne prezinte care sunt activitățile pe care le vor desfășura în legătură cu acest an dedicat satului românesc”, a spus mitropolitul.

În ceea ce privește Cantina „Sfântul Stelian”, ÎPS Laurențiu Streza spune că „ceea ce am realizat noi la Sibiu, o cantină pentru elevi, dar și pentru nevoiași, această activitate să fie amplificată, diversificată și actualizată în parohii și mai ales la sediile protopopești, în centrele protopopești, în așa fel încât într-o unitate depline, într-o colaborare deosebită între centrul eparhial și protopopiate și între protopopiate și preoții noștri să reușim să ne îndeplinim și în anul acesta misiunea pastorală și filantropică”.

Arhiepiscopia Sibiului are în subordine zece protopopiate.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact