X
Porr FDGR (1)

Președintele FDGR refuză să participe la congresul UDMR: „Mari succese alături de tovarășii Dragnea și Tăriceanu”

UDMR contribuie la slăbirea luptei anticorupție în România alături de coaliția de guvernare, i-a transmis președintele FDGR liderului maghiarilor din România. 

Paul Jürgen Porr a fost invitat de liderul Uniunii Democratice a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, la congresul al 14-lea al formațiunii care va avea loc în perioada 22-23 februarie 2019. Într-un scurt comunicat de presă, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România transmite că a refuzat invitația lui Hunor.

Porr i-a mulțumit liderului UDMR într-un e-mail pentru invitație și i-a spus că nu va participa la congres. Președintele FDGR i-a dorit „mari succese” lui Kelemen Hunor în compania tovarășilor Dragnea & Tăriceanu, se menționează în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Forumului. Acesta și-a argumentat decizia prin faptul că UDMR participă la actul de guvernare, votând alături de coaliția de guvernare legi antijustiție.

„Cred că este de neconceput faptul că Uniunea Ungară a sprijinit măsurile luate de coaliția guvernamentală a așa-numitei reforme judiciare, ceea ce înseamnă o slăbire semnificativă a luptei împotriva corupției și punerea în pericol a statului de drept în România“, a mai comentat Porr.

Congresul UDMR va avea loc la BT Arena din Cluj-Napoca. Obiectivul principal al celui mai înalt for decizional al Uniunii este conturarea unui proiect pentru viitorul comunității maghiare din Transilvania și alegerea președintelui UDMR pentru următorii patru ani. La eveniment sunt așteptați 989 de delegați și numeroși invitați din țară și din străinătate, se menționează pe site-ul formațiunii.

La începutul anului Kelemen Hunor a anunțat că și-a depus candidatura pentru nou mandat la șefia partidului. „Nici de această dată scopul meu nu este funcția, rolul meu este să construiesc o Uniune echilibrată și puternică”, a subliniat Kelemen Hunor, citat într-un comunicat al UDMR.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  Nu aveti putin respect pentru minoritatea maghiara care a fost trup si suflet pentru fdgr si candidatii acesteia in alegeri!Iohannis a fost votat de toti maghiarii din sibiu in primul mandat de primar !Numarul mare de consilieri locali si judeteni ai fdgr se datoreaza loialitatii maghiarilor din Sibiu care v au votat!In 2014 toata minoritatea maghiara a votat Iohannis!Va imaginati ca minoritatea maghiara sa sustina candidatul coalitiei PSD-ALDE care ar fi rezultatul!Cam prematur si neinspirat raspunsul la invitatia UDMR!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Observator

   Scrii prostii, se vede ca nu stii multe despre Sibiu. Stii cati maghiari sunt in Sibiu, cam ce proportie…e foarte mica, romanii au votat FDRG, ghici de ce !?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zap

  Absolut ciudat, ca sa ma exprim elegant, acest nene sas cu fata de președinte de CAP, auzi ” Uniunea Ungară “, uitând ca UDMR cu cele 7-8 procente din votanți, il pot da cu zgăiboroacele in sus pe sasul suprem daca maghiarii primesc ordin sa iasă la vot la prezidențiale. Probabil cap-iahtul o sa primească o chelfăneală de la șefu’ !

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact