Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ghid pentru ”eurocrați”. ”Sibiul oferă, față de București, o atmosferă diferită”

Ghid pentru ”eurocrați”. ”Sibiul oferă, față de București, o atmosferă diferită”

Politico, considerată a fi cea mai influentă publicație din domeniul afacerilor europene, se pregătește pentru Summit-ul de la Sibiu și a publicat câteva articole legate de acest eveniment.

Într-un articol intitulat ”Drumul trădătorilor UE prin România” se face o analiză a Summit-ului liderilor Uniunii Europene de la Sibiu din 9 mai, iar concluzia este sumbră: ”Planurile pentru un summit în orașul Sibiu sunt perturbate de Brexit, alegerile și luptele interne din București”, scrie Politico.eu. Este prezentată rezumativ situația politică internă, se face referire la Liviu Dragnea, liderul celui mai important partid din țară, ”care a intentat un proces împotriva Comisiei Europene, după ce a fost acuzat că a fraudat fondurile UE cu 21 milioane de euro”. Cheia colaborării UE – România este dată de judetiție. ”Unii oficiali ai UE au avertizat că adoptarea măsurii de acordare a amnistierii pentru Dragnea ar declanșa o criză între București și Bruxelles și și-au exprimat încrederea că guvernul lui Dăncilă nu va promova asta. Oficialii UE speră că punctul de vedere al președinției Uniunii va ajuta la ușurarea tensiunilor din București și că eventualele recompense ale administrării cu succes a Consiliului îi vor încuraja pe oficialii români să rămână în linie și să coopereze între ei. De exemplu, Juncker și-a reiterat sprijinul pentru ca România să fie inclusă în zona Schengen și a cerut liderilor UE să permită României să devină membră a spațiului Schengen”, scrie Politico.

”Ca o reminiscență a trecutului comunist, unele instituții și factori de decizie continuă să se țină de puterea necontrolată pe care au adus-o anterior ",  Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, citat de Politico
Vorba înceată a sibienilor

Într-un alt articol, ziariștii au creat un ghid pentru eurocrații care vor ajunge în România în acest an. Făcut cu mult umor, articolul semnat de Carmen Păun, vorbește despre traficul imposibil din București, despre bunăvoința românilor atunci când află că ești străin, dar și despre Sibiu, un oraș total diferit față de București, după cum subliniază autoarea. ”Viața în București este rapidă, așa că nu veți vei fi surprins să vezi locuitorii orașului stresați și mereu grăbiți. Îi poți auzi ocazional cum se ceartă între ei, atunci când se calcă în autobuze. Dar nu e cazul să-ți faci griji, dragă Eurocrat, deoarece își rezervă, de obicei, agresiunea unul pentru celălalt. În momentul în care află că ești străin, locuitorii din București își vor pune cea mai bună față și vor face tot posibilul pentru a vă ajuta. Încercarea de a impresiona lumea exterioară face parte din modul de viață al românilor și asta va fi util atunci când ai nevoie să te orientezi prin oraș. Dacă te îndrepți spre acel summit, să știi că Sibiul oferă o atmosferă diferită față de București: mai relaxată, iar asta se vede inclusiv la vorbit. Cel mai bun exemplu este președintele Iohannis, fostul primar al Sibiului. În timpul unui discurs din ianuarie, a luat o pauză atât de lungă între cuvinte, încât a declanșat sistemul automat al unui post de radio, prin care se pune muzică, atunci când apar câteva secunde de tăcere.

Cine este Politico

Politico este o instituție mondială de știri politice, lansată în Europa din aprilie 2015. Politico Europe este un joint-venture între Politico LLC, cu sediul în SUA și Axel Springer, editorul principal din Europa. În iunie 2018, un sondaj anual ComRes / Burson-Marsteller a clasat Politico ca fiind cea mai influentă ediție din domeniul afacerilor europene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Leone

Acum 5 ani

Pai normal ca ofera alta atmosfera, altfel toti sibienii ar fi plecat pana acum.
Raspunde

Ion ionescu

Acum 5 ani

Pai au cam plecat, de aia e llin de olteni si alti indivizi. New Valcea, mai nou New Vaslui.
Raspunde

@ Marco

Acum 5 ani

Super punctat Marco !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus