X
fatayer 5

Fatayer sau Huma, care este cel mai bun restaurant libanez din Sibiu?

La câteva săptămâni după ce am comandat acasă mâncare de la restaurantul Huma, a venit rândul să încerc de la Fatayer. Ambele oferă doar catering, ambele au specific libanez și pentru că folosesc tehnologia este foarte ușor să comanzi.

Nici nu auzisem de Fatayer, existența lui în Sibiu fiindu-mi complet străină. L-am găsit pe FoodPanda, după o căutare în google a cuvintelor ”catering” și ”Sibiu”. Deh… mi-era foame! Încă mi se pare un mister existența lui pentru că nu are site, nu are date de contact, există doar în platforma susnumită. Nu m-ar mira să fie un tip în șlapi și pantaloni scurți care gătește într-o bucătărie din Gușterița. Măcar de s-ar pricepe…

Revenind, mi-a luat fix 30 de secunde să comand online, trăiască net-ul! Ba chiar am specificat să-mi vină la o anumită oră și într-un anumit loc, iar oamenii au fost drăguți, m-au sunat să verifice dacă e totul ok. Nota zece până aici.

Am comandat după ureche, în afara experienței cu Huma n-am nicio idee cu ce se mănâncă bucătăria libaneză. Așa că am cerut, în primul rând, o porție de fatayer, evident. Apoi m-am lăsat dus de val și am pus în coș ras asfour de vită. Plus o porție de hummus, că am văzut că e reprezentativ pentru bucătăria libaneză. Și ca să leg totul am luat niște lipii.

Buuun. Să le iau pe rând. De când am gustat prima oară hummus mi-am format o impresie și așa rămâne, nici Fatayer nu mi-o schimbă. Hummus-ul mi se pare genul de mâncare despre care poți spune maxim că a fost ok sau că te-ai săturat din el. În niciun caz nu poți spune vreodată că a fost delicios, extraordinar sau cea mai bună mâncare din viața ta. E prea banal pentru așa ceva.

fatayer 4

Mai departe, după o căutare în google am aflat că Fatayer este, la origine, o plăcințică libaneză cu spanac, dar poate fi umplută și cu carne, diverse sortimente de brânzeturi etc. Fatayer-ul pe care l-am primit eu de la Fatayer era mai mult foitaj decât umplutură. Care umplutură a avut doar câteva boabe de orez, o feliuță de tomată și ceva pătrunjel. Aproape că nu i-am simțit gustul.

Ras asfour de vită a fost cel mai bun preparat pe care l-am primit de la Fatayer. Poate e mai aproape de gusturile mele, însă acesta chiar avea un gust aparte. Și nu doar de vită, ci și sosul, cu un ușor iz citric, s-a potrivit foarte vine cu lipia. Ras asfour chiar mi-a plăcut.

fatayer 3

Înainte de ajunge la prețuri, aș vrea doar să mai adaug câteva cuvinte despre prezentare. Dacă la Huma atenția asupra ambalajelor e foarte mare, de la Fatayer parcă am primit o masă din aceea din avion, exact așa arătau cutiuțele. Dezamăgire uriașă pentru că dacă voiam să mănânc ceva scump și fără gust, pe genunchi, luam un bilet la Tarom.

fatayer 1

Pe toate cele prezentate mai sus, suficiente să sature cât de cât doi adulți, am plătit 70 de lei. Cu 35% mai mult decât am plătit pe o masă similară comandată de la Huma.

Concluzia mea, de nespecialist în bucătăria libaneză. M-am păcălit cu o imitație de masă ”libaneză” de la Fatayer, am mâncat mai mult făină și aluat, iar pe ici pe colo am mai simțit câte o aromă ”exotică”. Între cele două restaurante, Huma câștigă detașat.

fatayer 2

Citește și:

Am comandat mâncare libaneză de la Huma Sibiu. Și am primit șosete

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mircea v

  Eu lanras asfour am luat de pui…groznic. pui fiert in ceva sos… cam atât. Porțiile mici pentru preturile practicate. Pachetele ale umplute…nu mai știu cum se numesc, dar pline de ulei…. Nu mai comand de la ei.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nobody like everybody

  Tipii astia, si altii ca ei, functioneze legal? Adica au toate avizele necesare pentru a face mancare si a o vinde ? Sincer, daca mananci de la ei si ajungi la Spital , pe cine arati cu degetul ? Un site si un curier care lucreaza cu ora ?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vlad

  Am comandat de la ei fatayer; exact descris ca in articol – foietaj. Toate felurile de mancare comandate au fost foarte foarte sarate. Prefer Huma.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Cronică de restaurant
 • Contact