X
iohannis

Sondaj PNL. Iohannis ar lua cât Firea și Tăriceanu la un loc

76,5% dintre români sunt de părere că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. 55% au o părere proastă despre PSD. Între PSD și PNL mai sunt 2,8%, diferență. Conducerea PNL a prezentat în această seară un sondaj de opinie realizat pe un eșantion de 25.000 de persoane pe baza căruia vor pregăti alegerile europarlamentare.

Conform sondajului, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține  30,2%, PNL – 27%, ALDE – 11,55%, USR 10,2%, Partidul Pro România – 5,5%, Plus – 5%, UDMR – 5%, PMP – 4,2%.

Pentru alegerile prezidențiale, pentru președintele Klaus Iohannis există o intenție de vot de 30%, fiind lider detașat, conform sondajului făcut la comanda PNL. Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea ar fi votată de 17%, urmată fiind în intenția de vot de Călin Popescu Tăriceanu – 16%, Victor Ponta – 12%, Dacian Cioloș – 10%, Traian Băsescu – 8,5% și Kelemen Hunor – 3%. Liderul UDMR este de altfel singurul lider politic aflat sub scorul partidului din care face parte.

38% dintre români au o părere favorabilă legată de președintele Klaus Iohannis, față de 35% care au una negativă. În cazul celorlalți posibili candidați, această balanță este negativă (Firea – 35% favorabil, 36% negativ; Victor Ponta – 37 favorabil, 42% negativ; Dacian Cioloș 21% favrabil, 45%, negativ).

Conform sondajului, 76,5% dintre români sunt de părere că situația în țară este într-o direcție proastă și doar 17,3% cred că direcția este bună. Comparativ cu anul trecut, situația gospodăriei este mai rea acum pentru 24,2% dintre români, în timp ce pentru 48,2% este la fel.

55% dintre români au o părere proastă despre PSD, în timp de 22,1% au o părere bună. În cazul PNL, 22% au o părere bună și 46% au o părere proastă. ALDE: 19% bună, 48% proastă, USR: 15% bună, 47% proastă; Pro România: 11,6% bună, 35% proastă, Plus: 9,4% bună, 33% proastă; PMP: 9,8% bună, 51,1% proastă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Tocmai de aceea Constituția trebuie radical schimbată pentru a oferi puterea -odată cu răspunderea – personalității celei mai agreate ; ori varianta americană a președintelui -premier sau cea europeană a republicii “ parlamentare “ unde puterea aparține partidului condus de un președinte dorit de electorat .
  Soluția cea mai proasta : cea actuala ( garanția unui război continuu ) sau Republica prezidențială ( unde un președinte ales popular schimba guvernele , premierii , dizolva Parlamentul – el având puterea și ceilalți răspunderea !)
  Deci : câtă putere , atâta responsabilitate !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Alex

   Puterea trebuie impartita la cat mai multi, nu concentrata. Astfel se evita coruptia. Partea buna cu republica prezidentiala e ca trebuie sa gaseasca un compromis. Altfel riscam sa avem ori un presedinte dictator, ori un presedinte de partid dictator. Dar sunt de accord ca trebuie un pic mai bine definite rolurile in constitutie pentru fiecare.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Foarte bine.
  Psd impreuna cu sclavii alde si traseistele ude mereu se prabusesc in sondaje.
  Degeaba se tot bat cu pumnul in piept, faptele demonstreaza tot.
  Sa speram ca nu o sa puna tara pe butuci in perioada cat adancila dragnea si co navigheaza haotic

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibianca

  Eu as vrea sa faceti un sondaj pe sate. Sa vedem cum ar vota oamenii de la tara. Nimeni nu se gandeste la un astfel de sondaj. As vrea sa vad ce partid ar avea curajul sa faca sondajul. Atunci cu totii ne vom da seama in ce directie mergem.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   scepticul

   nu noi alegem, ati aleg in locul nostru. Noi punem stampila crezand ca am facut o bravura… Cred ca v-am mai spus-o> Lumea e condusa de cativa baieti destepti, restul siunt marionete…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ciolos in ADN

  Sibienii suntem prin nastere de dreapta, iohannisti si/sau ciolosisti, chiar daca primul a furat de a rupt case si cladiri de patrimoniu iar al doilea este intruchiparea vechii si noii securitati! Plus usr-ul care ne invata ca e bine sa te iei baiat cu baiat si esti progresist evoluat daca esti ateu. Viitorul tarii suna impecabil!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   meltean in adn

   Bine desteptu lumii…. Du-te si voteaza tu cu psd, ultimele rebuturi planetare si hoti pe deasupra…
   Daca tot repeti ce vomita aia la antena 3 despre Iohannis sau opozantii caricaturilor psd, tot nu devine adevar…contrar crezurilor comuniste.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact