X
Selimbar (17)

Regulament dur în Șelimbăr. 158 de reguli care dacă sunt încălcate aduc amenzi de până la 3000 de lei

Administrația locală din Șelimbăr și-a propus introducerea unui Regulament privind buna gospodărire a localității care aduce 158 de norme și reguli pentru toți locuitorii. Sunt avute în vedere de la aruncarea semințelor pe stradă, la uscarea rufelor pe balcon, până la plimbatul câinilor și curățatul mașinilor care ies de pe șantier. Contravențiile și sancțiunile se constată și se aplică prin procese verbale de către agenții poliției locale, de către persoane împuternicite de primarul comunei Șelimbăr sau chiar de către primar. ”Era nevoie de un regulament clar prin care să facem curățenie în comună. Am fost atenți la toate posibilele contravenții, la felul cum pot fi sancționate și la toate formele legale ce decurg de aici. Credem că dacă cetățeanul va știi exact ce e acceptabil pentru conviețuirea în societate și ce e în afara legii, totul e mult mai clar pentru toată lumea și vom avea în timp o comunitate în care va domni bunul simț”, a declarat primarul Marius Grecu.

Regulamentul privind buna gospodărire a comunei Șelimbăr prevede obligații privind managementul deșeurilor, al curățeniei stradale și al spațiilor verzi, îmbunătățirea aspectului edilitar al clădirilor, păstrarea liniștii și ordinii publice. În regulament se stabilesc clar contravențiile, dar și amenzile de care sunt pasibili cei care se abat de la reguli. Contravențiile se referă la felul în care arată clădirile, depozitarea materialelor de construcții, nerespectarea colectării selective a deșeurilor, la poluarea mediului, executarea de lucrări edilitare fără autorizație, degradarea spațiului verde și a locurilor de joacă, poluarea fonică, comerțul ambulant și multe altele.

Amenzile pornesc în funcție de gravitatea contravențiilor de la 400, la 3000 de lei. În cazul în care proiectul de hotărâre va fi votat de consilierii locali, la ședința din 31 ianuarie, acesta va intra în vigoare în 30 de zile.

 

Exemple de norme stipulate în regulament și amenzile aferente:

Uscarea rufelor pe ferestre și balcoane la un nivel superior parapetului, cât și depozitarea de mobilier, lăzi sau alte obiecte inestetice în balcoane, terase sau în jurul clădirilor de locuit sunt interzise; – amendă între 800 și 1600 de lei

Este interzisă scuturarea sau aruncarea pe fereastră, balcon sau de pe terasă a oricăror obiecte, resturi menajere. – amendă între 500 și 1000 de lei

Distribuirea de pliante, materiale sau obiecte cu scop de a promova serviciile sau imaginea unui agent economic, organizație non-profit ș.a., pe domeniul public sau privat al comunei, fără informarea prealabilă a Primăriei comunei Șelimbăr, prin Centrul de informații pentru cetățeni și registratură; – amendă între 500 și 1000 de lei

Cultivarea de legume și zarzavaturi în jurul blocurilor, pe domeniul public și privat al comunei este interzisă; – amendă între 500 și 1000 de lei

Plimbarea pe domeniul public sau privat al comunei (alei, trotuare, parcuri, etc) a câinilor de pază sau companie fără lesă și botniță, fără ca proprietarul să dispună de materiale necesare pentru curățarea locului afectat de murdărie și evacuarea dejecțiilor fiziologice, este interzisă; amendă între 500 și 1000 de lei

În gospodării este permisă creșterea unui număr maxim de două cabaline, cinci bovine, 15 ovine sau caprine, 5 porcine și cel mult 50 de păsări, cu obligația respectării condițiilor de biosecuritate; amendă între 600 și 1200 de lei.

Hrănirea pe domeniul public al câinilor fără stăpân este interzisă; amendă între 500 și 1000 de lei.

Este obligatorie curățarea zăpezii imediat după depunere și a gheții, precum și în cazul formării poleiului, de pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin/administrează, în vederea circulației normale a pietonilor; – amendă între 1000 și 2000 de lei

Aruncarea de coji de semințe pe domeniul public/privat al comunei; amendă între 400 și 800 de lei

La ieșirea din șantier, conducătorii auto au obligația să asigure curățenia (inclusiv a roților), încărcarea și etanșarea vehiculelor pentru a nu murdări străzile și drumurile publice prin împrăștierea încărcăturii; amendă între 500 și 1000 de lei.

Depozitarea de deșeuri de orice fel pe terenurile proprietate privată respectiv domeniul public sau domeniul privat al comunei fără acordul de mediu și/sau al autorității publice locale, este interzisă – amendă între 1500 și 3000 de lei.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Horotan

  In Selimbar se construiește fără autorizație , Marius Grecu știe și vine și vorbește de reguli este o bătaie de joc , Marius Grecu de la el putere a branșat lucuinte construite ilegal la utilități , se poate demonstra la orice ora ,

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Cersetorii de prin parcarea Mall-ului cand ii racolati? Parcarile bemvistilor si audistilor parcati pe loc handicap sau interventie, cand sunt sanctionate? Dar Politia Locala Selimbar raspunde vreodata la telefon? ABSOLUT niciodata nu am reusit sa dau de ei.
  Cainii latra, caravana trece!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  io de la tara

  abia astept sa ii amendeze pe aia care deverseaza ilegal in Sevis si Cisnadie, atat locuitori cat si crescatori de animale. Paraul Cisnadie e plin de detergent si Sevisul de reziduuri de la ceva ferma de vite. de cat jeg e in albiile lor( cauciucuri, scaune, haine, plastice, tot ce nu-i mai trebuie selimbareanului prin ograda) nici nu are rost sa mai zic….

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  me345

  😂 nesimtitii planetei. Au aprobat ghetourile alea construite in mare inghesuiala, cu ulițe in loc de strazi. Daca mergi de la giratoriul de langa El Gringo inspre triaj, nu ai loc de masini parcate. Nu mai zic daca esti o “tanara familie”, care vrea sa.mearga pe jos cu un carucior si copil. Nu ai loc, nu ai trotuar, nu ai nimic. Doar inghesuiala si biscuiti denivelati.
  Si pe bulangii astia care au aprobat viitoarele ghetouri (pe langa care Vasile aaron va fi considerat cartier de lux), pe astia ii freaca bila ca iti pui tu, cetatean un “obiect INESTETIC” in BALCON. Da.mi tu ba bani sa.mi iau un obiect ESTETIC pt balcon. Eventual cumparami-l tu, sa intelegem si noi, ce intelegi tu prin obiect estetic. La fel si cu uscarea rufelor. Ok, nu iti atarni rufele LA FEREASTRA, ca animalu’, da ce au rufele care ae usuca in balcon? De aia mi.am luat balcon. Unde sa le pun? Convertesc o camera in uscatorie?
  Ce treaba au politicienii astia

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  DAR ....

  Primăria își respectă obligațiile față de cetățenii ?
  Taxele, impozitele și alte “taxe” sunt stabilite corect și nediscriminatoriu ?
  Constat că … concomitent cu marirea salariilor în sistemul bugetar a crescut și gradul de nesimțire a sistemului fata de cetățean.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Robert

  Ok.f bine! Dar administratia nu are nici o.obligatie??? Oare cind se vor asfalta strazile de pamint de ex???sau noroiul…praful..baltile sint estetice in viziunea primariei? De ce tr sa curat trotuarul de zapada daca e domeniu public iar primaria sa ..nu curete strada de zapada???? Asta e pr peste tot…propr unei case al carui trotuar nu e curatat este amendat desi trot nu este al lui iar adm care detine strazile nu e amendata desi strazile sint ale lor!!! Intreb iar…daca tr facuta o lucrare de la gaz…apa..etc si tr sapat trotuarul din fata casei mele imi cere mie cineva acordul sau il cere primariei???? Toti vor sa devina…f europeni dar pe banii cetatenilor dar cind e vb de obligatiile lor…nu se mai poate.apoi se da vina ca cetatenii n.au..sirit gospodaresc si…gata.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Unele din masuri intr-adevar sunt o necesitate. Altele nu, cum ar fi plimbatul cainelului cu ,,botnita”. Sunt o persoana responsabila si consider ca, cainele meu nu are nevoie de asa ceva, avand in vedere ca nu a avut botnita pana acum.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  unele dintre reguli sunt mai mult decat ok si ar trebui aplicate de urgenta in Sibiu alaturi de inca cateva ce tine de bun simt si coabitare

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Inainte de a face un regulament ganditi-va si la un trotuar delimitat ,,cu protectie” fata de banda I de circulatie de la sensul giratoriu de la Leroy in sensul de mers pana la semaforul de la KFC. Justificare ar fi: 1. nu exista, 2. siguranta pietonilor, 3. sa nu mai parcheze tirurile si alte autovehicole pe acest spatiu pe care se circula perpedes.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Stefania

  Pentru ca ” cetățeanul va știi exact ce e acceptabil pentru conviețuirea în societate” , acesta doreste asfaltarea stazilor pe care locuieste si apoi poate fi de acord cu amenzi si cu alte idei geniale din acest articol! Cum credeti ca arata rotile unei masini iesita de pe o strada neasfaltata de primaria Selimbar?!

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sorin

  Dezapezirea străzilor nu e obligatorie? Anul acesta nu am zarit plugul…cu siguranta vom vedea multe in campanie….trist dar adevarat D-l Maricuta a facut mai multe pentru comuna!!!

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact