X
casuta bebelusului 1

Prima “căsuță a bebelușului“ din Sibiu a fost ridicată în parcul Sub Arini

Prima construcție dedicată mamelor și copiilor de vârstă fragedă din Sibiu a fost finalizată în Parcul Sub Arini. Alături de “căsuța bebelușului“ funcționează și noile toalete destinate celor care vizitează cel mai mare parc al orașului.

Idee lansată în Consiliul local al Sibiului în toamna anului 2017, de către consilierii social-democrați (şi cu opoziție din partea liberalilor), amenajarea unor construcții destinate alăptării sau schimbării bebelușilor a fost implementată în zona stadionului secundar de fotbal din parcul Sub Arini (între aparatele de fitness și Bolta Rece). 193.100 de lei, fără TVA, este valoarea contractului semnat în iunie 2018 între Primăria Sibiu și asocierea Repcons SRL – Smart Consulting SRL, pentru proiectarea, obținerea avizelor și ridicarea respectivei clădiri.

Potrivit datelor din caietul de sarcini care a stat la baza atribuirii contractului, noua construcție are o suprafață utilă de zece metri pătrați aferentă mamelor cu bebeluși și alți peste 40 de mp pentru grupuri sociale.

Cele două încăperi destinate mamelor cu copii sunt dotate cu lavoar, toaletă, mobilier specific schimbării și alăptării celor mici. Totodată, în cadrul respectivei construcții au fost amenajate încăperi separate pentru grupuri sociale pentru femei, pentru bărbați și pentru persoanele cu dizabilități. În plus, construcția include și o magazie și o cameră pentru personal.

Planurile administrației locale prevăd ridicarea unei astfel de “căsuțe a bebelușului“ și în Grădina Zoologică. Deocamdată, noua facilitate din parcul Sub Arini nu a fost deschisă publicului.

casuta bebelusului 2 casuta bebelusului 4 casuta bebelusului 3

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  periscop

  Toate bune și frumoase. E, totuși, în formularea gazetarului, o stridență: ”grupuri sociale”. E o expresie eronată, apărută prin anii ’80 ai secolului 20. Expresia corectă este ”grupuri sanitare”. E o… ”mică” diferență de nuanțe, nu-i așa?…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sas

  Chiar nu inteleg de ce s-au opus liberalii… probabil ca seful lor de la Cotroceni le-a explicat ca nu este nevoie de un loc amenajat in care sa schimbi copilul, crezand ca schimbul se face cu € si nu de scutec 😉

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact