Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

O poveste de succes la Miercurea Sibiului: Investitorul belgian pentru care lucrează peste 200 de români

O poveste de succes la Miercurea Sibiului: Investitorul belgian pentru care lucrează peste 200 de români

Peste 200 de angajați care lucrează în hale ce ocupă o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați – este povestea de succes a companiei belgiene Recticel care a ales acum aproape 13 ani să investească în extinderea afacerii în Miercurea Sibiului.

Recticel și-a început activitatea la Miercurea Sibiului în anul 2006 pe un spațiu de 2.000 de mp, cu doar câțiva muncitori și având la scurt timp o capacitate de producție de 50 de huse pentru saltele pe zi – principala activitate. După primele 5 luni au fost exportate primele 1.400 de piese, toate în Belgia.

Succesul însă nu a întârziat să apară, acesta fiind tot mai mare în fiecare an. Acest lucru a determinat investitorul belgian să aducă mai mulți bani în localitate. Astfel, în anul 2016, datorită creșterii producției Recticel a decis să se extindă, iar în anul următor cei peste 200 de angajați lucrau deja în noi spații – suprafața totală închiriată fiind de peste 13,499 mp, iar cea folosită peste 12.000 mp.

În prezent, halele companiei ocupă o suprafață de șase ori mai mare decât la început, Recticel fiind numită cea mai bună firmă în Top Business 2018 Sibiu la categoria de „companii cu activitate medie”. Astăzi aceasta produce peste 300.000 de saltele anual, iar exporturile vizează toate punctele din Europa.

Cu această ocazie, conducătorii firmei din România au decis să organizeze un eveniment festiv, la care au participat reprezentanți ai companiei-mamă din Belgia, primarul din Miercurea Sibiului, vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, directorul general al Direcției Generale a Finanțelor Publice Sibiu, Nicu Florescu, reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu și alți oaspeți. După ce a întâmpinat oaspeții, Claudia Vajoaica, managerul uzinei din Miercurea Sibiului, a salutat angajații, cărora le-a mulțumit pentru dedicație.

fabrica recticel miercurea (12)

fabrica recticel miercurea (13)

fabrica recticel miercurea (16)

„Să nu uitați niciodată că noi punem un mare accent pe siguranța angajatului și a tuturor colaboratorilor noștri. Am făcut pași mici, mai mari, am avansat în continuu. Suntem 208 angajați acum”, a spus directoarea.
Aceasta le-a mulțumit investitorilor și furnizorilor, precum și administrației publice locale și județene pentru că oferă sprijin în depășirea chestiunilor birocratice.

fabrica recticel miercurea (21)

Olivier Butel, director de operațiuni la Recticel, le-a vorbit celor prezenți despre începuturile dezvoltării companiei în Miercurea Sibiului și despre planurile de viitor ale acesteia. Acesta a apreciat faptul că printre angajații de astăzi se numără trei muncitori care lucrează de la început aici. „Avem o bază puternică pentru a crește în continuare și trebuie să căutăm noi oportunități”, a spus Butel.

fabrica recticel miercurea (17)

Primarul localității, Ioan Troancă, s-a declarat mulțumit de faptul că investitorul belgian a ales să-și dezvolte afacerea anume în Miercurea Sibiului, acest lucru deschizând sute de locuri de muncă pentru locuitori. „Văd oameni din satul meu natal, din Apoldu de Jos, din Apoldu de Sus, din Dobârca, localitățile unității noastre administrative. Vin oameni și din Sibiu, din Cisnădie si Talmaciu. Le mulțumesc tuturor că muncesc aici. Mi-aș dori să văd patroni mulțumiți, să văd angajați bine plătiți, să rămâneți acasă în România, să nu mai plecați în străinătate”, a spus primarul.

fabrica recticel miercurea troanca (19)

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, a apreciat faptul că businessuri se deschid nu numai în municipiul Sibiu și crede că exemplul Recticel este o poveste de succes pentru județ.

„Cu toții putem să apreciem și să ne bucurăm de o poveste de succes care se întâmplă aici la Miercurea, de foarte mulți ani. O poveste care a crescut și a ajuns acum la acest nivel chiar impresionant, gândindu-ne de unde s-a plecat. Ne bucurăm că se întâmplă astfel de lucruri și în alte localități ale județului Sibiu, nu numai în Sibiu, unde știm cu toții că din punct de vedere economic stăm foarte bine. Astfel de lucruri care se întâmplă și în alte orașe mai mici, nu pot decât să ne bucure foarte mult pentru că este în avantajul tuturor, inclusiv al celor care au venit în România să investească, au găsit oameni harnici, muncitori cu care îndrăznesc să meargă înainte”, a spus Marcel Luca.

fabrica recticel miercurea (20)

Cei prezenți au asistat la un moment artistic oferit de ansamblul Junii Sibiului, după care au participat într-un tur prin noile spații de producție. La final, aceștia au ciocnit pahare de șampanie și au primit cadouri simbolice.

fabrica recticel miercurea (23)

Grupul Recticel a fost înființat în anul 1778 în Belgia, deviza acestuia fiind „Pasiune pentru confort”. Acesta produce și distribuie saltele finisate, baze pentru saltele și pături. Produsele Recticel folosesc materiale precum Thermic (material cu efect termoregulator), Aloe Vera (material cu efecte benefice asupra pielii), Anti Acaria (efect antibacterian), Coolmax (efect antiumiditate), Soyamboo (pentru o atingere pufoasă), Cashmere etc.

Cifra de afaceri a Recticel a fost în anul 2018 de aproape 8 milioane de euro.

fabrica recticel miercurea (14)

fabrica recticel miercurea (5)

fabrica recticel miercurea (3)

fabrica recticel miercurea (1)

fabrica recticel miercurea (7)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

ion

Acum 5 ani

unde sunt pupincuristii cu comentarile proaste facute de ei care striga nu mai vrem sa ne comande nu se gaseste nici unul daca vezi tot strainii sunt cei care creaza locuri de munca.
Raspunde

Pesedistu de serviciu

Acum 5 ani

Prezent! Sa va fie rusine imperialisti nenorociti, veniti aici in tarisoara noastra strabuna sa ne luati painea de la gura! Noi, pesedisti ortodocshi si pupatori de cur de dragnea vrem sa facem si sa dregem noi, nu altcineva! Noi furam, va mai dam o pita, aia nu va dau nimic. Numa daca munciti! Aia-i treaba?
Raspunde

un biet pesedist amenintat

Acum 5 ani

Bai,,, nenorocitilor de straini.. nu mai invataati lumea sa munceasca !!! Pai noi cui i mai dam 3 kile de malai si-o sticla de ulei sa ne voteze daca se trezesc astia !? Pai in stilul asta toti saracanii isi vor permite chestii... cun ne mai simtim noi superiori bai nesimtiti nenorociti de imperialisti ? Pai asta ne-a fost invoiala ?....nou suntem dumnezeu aici baaaa ! Cum se mai vand femeile pe-un kil de malai siun pepsi daca voi le faceti salarii ?.... noi ce mai f...?!?! si la fiii nostrii nu va ganditi ?... pai le-am luat masini straine ba, sa prinda si ei cate-o fraiera .... pai daca fraiera isi permite copilasii nostrii prosti ca napii ce mai fac baaaa... pai astia sunt de vita nobila ba, nu onanisti ca saracanii ! ...asa ceva, n-au suflet capitalistii astia, vin sa ne strice stilul de viata. PS. Macar sa nu se atinga de Teleorman ! Sa nu ne strice stilul de viata acolo, cu prostiile lor...auzi, locuri de munca. Astia vor sa ne puna amantele la lucru sa-si castige alea painea singure ! E inuman !!!! Noi ce mai f.... ?!!?!?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus