Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Alianța 2020. USR și PLUS merg împreună la europarlamentare

Alianța 2020. USR și PLUS merg împreună la europarlamentare

USR a votat, sâmbătă, într-o şedinţă a Comitetului Politic care s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile, decizia unei liste comune la alegerile europarlamentare, iar alianţa se numeşte „Alianţa 2020 USR-PLUS”. Lista a fost validată cu 68 de voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”, scrie Mediafax. „S-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook, după votarea listei în Comitetul Politic al USR.

Ștefănuță, pe poziția 6

Sibianul Nicu Ștefănuță va figura pe poziția numărul șase al alianței. Lista comună este formată din: 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

Barna: Este un moment istoric

Liderul USR, Dan Barna, spune că rațiunea acestei alianțe este dorința oamenilor de a avea o clasă politică fără corupți. „De astăzi (sâmbătă - n.r.), USR şi PLUS sunt o alianţă, una care va construi alternativa de care România are mare nevoie. Este un moment istoric pentru ce urmează să se întâmple în România, este natural şi firesc. Oamenii care vor o Românie fără penali vor avea cu cine să voteze. Astăzi, se naşte principala forţă de Opoziţie. Asta am construit, un proiect pentru România”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, la finalul şedinţei Comitetului Politic al formaţiunii.

Cioloș: Am înţeles mesajul pe care românii care vor o schimbare l-au transmis

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, după ce USR a votat formarea Alianţei 2020 USR-PLUS pentru europarlamentare, că este un pas de început pentru coagularea forţelor de Opoziţie, iar partidele noi au înţeles mesajul despre nevoia de schimbare transmis de români. „Este un semnal clar (Alianţa 2020 USR-PLUS - n.r.) al unui început de coagulare a forţelor de Opoziţie. Forţele politice noi au înţeles mesajul pe care românii care vor o schimbare l-au transmis”, a declarat Dacian Cioloş, la finalul şedinţei Comitetului Politic al USR, de sâmbătă, întrebat despre o posibilă alianţă cu PNL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 5 ani

Cioloș , “ acum ai cu cine “ îți dai seama că sloganul te incriminează pentru dezastrul Dreptei din 2016 ? Absolut aiuritor pentru un politician cu atât de multă experiență . Oricum , după victoria in afara oricărui dubii a lui Iohannis in 20-20 se va contura o noua majoritate guvernamentală PNL - USR PLUS PRIO ( Ponta ) la care încearcă deja UDMR sa se atașeze . Un fel de USL ll... Posibil ca actualul PSD să ia drumul UNPR . Un sincroniem Cotroceni - Victiria este necesar pentru a modifica aceasta Constituție generatoare de conflicte .interminabile .
Raspunde

Almanahe Teleormanene

Acum 5 ani

@Alzara 1918 Care dezastru bai lucru slab de postac teleormanean care esti ? Uite-te putin la ce se intampla acum. In 2016 aveai speranta in tara asta, acum zici Romania si vomiti. Avem inflatie, scadere economica si tot mai multa lume vrea sa plece. Dar probabil asta e de fapt programul bolsevicilor... pentru tine e ok. Asa se distruge sistematic o tara, stiti voi mai bine. Bagatul fitilelor impotriva altora si delapidarea tarii prin intermediul clanurilor PSD de cocalari bolsevici si al neo fanariotilor alde. Mai mare dezastru ca acum n-au facut nici bolsevicii din 1946. Nu constitutia e de vina, de vina sunt hotii PSD cu inteligenta de aliterati, care nu fac altceva decat sa loveasca in Justitie, ca sa poata fura in continuare. Nu mai dati vina pe constitutie, pe luna de pe cer, pe fantasme... Ar trebui ca tot psd-ul si cei care acum ruleaza nenorocirea asta, sa fie bagati in puscarii pe zeci de ani. Motivele sunt evidente.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erwin

Acum 5 ani

Sincer , am votat USR la ultimele alegeri locale, alianța cu Cioloș ma dezgusta, drept urmare ma voi reorienta pt eoroparletare. Sper ca la următoarele alegeri sa nu mai facă aceasta alianță iar!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jonas

Acum 5 ani

Sincer,..cred ca ai votat PSD la ultimele alegeri iar acum vi sa bagi fitile impotriva altora, ca un postac autentic. Daca te dezgusta Ciolos, atunci pe semne ca iti place Dancila si nespalatii neobolsevici psd ? E cam evident.
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

cu csolos eu unul nu vote da cum zic miticii eu astept PROVINCIA un canditat cu stil si prestanta nu fosti utecisti,vatrari,................cu diplome de acad sri!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 5 ani

Marele handicap al usr+plus este lipsa organizatiei sectiei de votare,s a vazut la referendum ca usr nu a avut reprezentanti in toate sectiile de votare iar unde a avut ,erau cu domiciliul in alte locatii!La o participare de 27% la europarlamentare eu le dau 8,5 % din votare!Vom vedea!
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

La referendum au avut 12. 000 de reprezentanti in sectiile de votare , cei mai multi dintre toate partidele.Fii sigur ca la alegeri vor avea reprezentant in fiecare sectie de votare.Cat despre procent , ai putea sa-l dublezi , vor avea 18-20%.
Raspunde

???

Acum 5 ani

Si tto impreuna vor pierde!
Raspunde

Voltaire

Acum 5 ani

De la Nistru pân-la Tisa Tot românul plânsu-mi-s-a Că nu mai poate străbate De-atâta securitate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus