Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Incendiu de proporții la o fabrică din Alba Iulia. Au fost solicitați și pompierii sibieni | VIDEO

Incendiu de proporții la o fabrică din Alba Iulia. Au fost solicitați și pompierii sibieni | VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață, înainte de răsărit, la o fabrică de condimente din Alba Iulia. Potrivit reprezentanților ISU Alba, fumul degajat în urma incendiului este foarte periculos, iar locuitorii din zonă au fost avertizați prin RO-Alert să nu iasă din case. În sprijinul pompierilor din Alba Iulia a fost solicitat și un echipaj de la Sibiu. 

Una dintre cele mai mari fabrici de condimente din România, cea a grupului Solina, fosta fabrică Supremia, a fost cuprinsă de flăcări. Este cel mai puternic incendiu înregistrat până acum în județul Alba, arată Alba24.ro. Pe lângă autospecialele trimise la fața locului de ISU Alba, au mai fost solicitate alte șase din județele Hunedoara, Sibiu și Mureș.

„O autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate mărită cu cinci subofițeri din cadrul ISU Sibiu a fost trimisă în sprijinul ISU Alba, care participă la intervenția pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un operator economic, situat la ieșirea din municipiul Alba”, a declarat cpt. Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, pentru Turnul Sfatului.
Incendiul a fost anunțat în jurul orei 06:20, iar pompierii încă lucrează la stingerea focului. Martorii au auzit o serie de explozii. Nu se știe deocamdată ce a provocat incendiul, anunță aceeași publicație. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Sursa video: youtube/Alba24.ro Fumul degajat este foarte periculos pentru populație

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba avertizează populația din zonă că fumul degajat este foarte periculos. Cetățenii sunt sfătuiți să rămână în casă, cu geamurile închise și să nu se expună. Mesajul este considerat de gravitate extremă și de urgență imediată.

Departamentul pentru Situații de Urgență, citat de Alba24.ro, a transmis următoarele indicații pentru cetățenii din zonele afectate și nu numai, prin sistemul RO-Alert: „Pentru asigurarea protecției rămâneți în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum. Respectați recomandările pompierilor!”

Sursa: Alba24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Radio erevan

Acum 5 ani

Fabrica de condimente ?? sau fabrica de otravuri ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus