Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Raluca Turcan desființează bugetul PSD: Doi infractori prinși la furat!

Raluca Turcan desființează bugetul PSD: Doi infractori prinși la furat!

Bugetul din acest an de 77 miliarde lei pentru autoritățile locale este cea mai mică alocare din PIB pentru comunitățile locale de când PSD este la guvernare, din 2012 până astăzi, a anunțat astăzi președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Raluca Turcan susține că ponderea în PIB a bugetelor locale în 2019 este de 7,5%, mai mică chiar decât în 2018, când a fost de 7,6%, și mai mică decât în 2017, când era 8,7% și la fel de mică față de toți anii trecuți de când PSD e la guvernare până în 2012 când autoritățile locale primeau 9,1% din PIB. ”Doi infractori prinși la furat, Dragnea și Vâlcov, au construit un buget de stat mincinos, prin care vor să jefuiască banii comunităților locale și să crească taxele și impozitele cu mâna primarilor. Dragnea și Vâlcov i-au mințit cu nesimțire pe primari, anunțând o creștere falsă a bugetelor locale cu 3,5 miliarde de lei pe hârtie. În același timp, au tăiat sumele din TVA de la 15,3 miliarde de lei primite anul trecul la 13,4 miliarde lei în acest an și au transferat la autoritățile locale cheltuielile cu asistența socială de peste 6,3 miliarde lei care erau finanțate de la bugetul de stat. Oricum ai calcula, doar în mintea unor infractori condamnați pentru furt poți să acoperi o cheltuială în plus de peste 6,3 miliarde lei lei cu o creștere a bugetului de 3,5 miliarde lei. Practic, primăriile vor pierde prin această manevră peste 4,5 miliarde de lei în 2019 pentru că cheltuielile cu asistența socială au crescut cu aproape 50% anul trecut și vor continua să crească și în acest an ca urmare a majorării salariului minim”, susține deputatul liberal. Prim-vicepreședintele PNL spune că Liviu Dragnea și Darius Vâlcov își bat joc de primari și de comunitățile lor pentru că ”banii de la bugetele locale nu sunt ai primarilor, sunt banii cetățenilor pentru servicii publice de calitate și proiecte de investiții locale esențiale”. ”Prin astfel de scamatorii și manevre bugetare ticăloase, guvernul PSD - ALDE, condus de infractorii Dragnea și Vâlcov, pedepsește administrațiile locale performante care nu vor mai avea bani pentru investiții și mai ales acele administrații care au știut să atragă fonduri europene în comunitățile lor, adică administrațiile liberale din țară care nu vor mai avea bani pentru co-finanțarea proiectelor europene. Însă, în final, tot cetățenii vor avea de suferit pentru că nu vor mai beneficia de servicii publice locale iar calitatea vieții în comunitățile lor se va degrada cu fiecare zi în care PSD și ALDE este la guvernare”, mai spune Turcan.

Cazul Mediaș: ”anul trecut s-a întâmplat la fel”

Raluca Turcan a condamnat și atitudinea social-democraților sibieni care și-au asumat imediat un proiect de care au uitat ani în șir, vorbind despre centura ocolitoare a municipiului Mediaș. ”Amendamentul propus de PNL a fost confiscat imediat de PSD și promovat ca o mare realizare. Același lucru s-a petrecut și anul trecut, iar deznodământul nu a fost extrem de favorabil medieșenilor, din păcate. Amendamentul inițiat de PNL Sibiu, privind construcția centurii ocolitoare a municipiului Mediaș a fost inclus în bugetul pe anul 2018, însă PSD a descoperit că nu se poate realiza, pentru că nu apare în Masterplanul pe transport. Același gen de politică mincinoasă care se aplică acum și în cazul banilor alocați comunităților locale. Pe de altă parte, nici nu aveam alte așteptări de la niște infractori”, a mai spus Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Sighiii

Acum 5 ani

molodoveanco ne vedem la vot !! #ajunge !! ( cum va place voua cu hashtag
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

nu uitati! frau turcan cu boc si base taiau pensii si mareau tva cu 5 % atunci cine era infractor? pensionarul roman?romanii?
Raspunde

Bolsevism 2.0

Acum 5 ani

E redundant sa mai putem spune ceva.... ce fac acesti indivizi adunati in PSD+ALDE e o catastrofa nationala, premergatoare unui colaps general. Sper ca acum, cu ajutorul internetului sa-i tina romanii minte si sa-i nege ca indivizi din viata publica, din orice ascunzatori de "partide" unde se vor ascunde. De exemplu, multi azi, pleaca spre PRO Romania... partidul pacaliciului Ponta care nu e altceva decat o Matryoshka ! Sa speram ca vor da socoteala pentru dezastrul pe care il provoaca. Mai mult ca sigur vor incerca sa fure alegerile, ca in 1946. Bine ar fi sa inteleaga romanii si sa iasa la vot, altfel probabil Romania va intra in istorie.
Raspunde

Voltaire

Acum 5 ani

Sigur ca toata lumea este spalata pe creier, in afara de tine, care urmaresti parerile unor experti in domeniul, de genul asta: "Rata inflatiei risca sa ajunga la 12% la finalul anului (2018)" Florin Citu, senator PNL (martie, 2018). :)
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Noua alianta USR-PLUS va musca puternic din electoratul PNL,eu vad la europarlamentare PNL sub 20%,aste e politica reala!
Raspunde

Tiristul

Acum 5 ani

USR a inceput sa se compromita cu traseistii comunisti din PLUS. Inainte baieti la groapa de gunoi a istoriei. Pregatiti-va de marea ratare.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Slabă prestație ;mizând pe obținerea succesului in 2020 exclusiv pe erodarea PSD ( concomitent cu a României ) , fără nicio idee politica , locul gol a fost umplut târziu , stângaci , ezitant de USR -PLUS ( grevat de la naștere de un scandal care a dus la retragerea prof Valentin Naumescu , cea mai valoroasa achiziție a lui Cioloș ) In timpulacesta PNL se menține exclusiv retoric .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus