X
Turnul-sfatului-sibiu-16-Copy-1024x683

Publicația Die Welt, despre Sibiu: „Este ca buna și bătrâna Germanie”

Orașul din inima Ardealului are parte de o recenzie măgulitoare într-unul din cele mai recente articole publicate în Die Welt, preluat de g4media.ro. Publicația nemțească expune câteva elemente pozitive ale României, punctul central fiind chiar Sibiul.

Articolul îl are ca reper pe scriitorul german Kurt Tucholsky, despre care spune că era încântat de moștenirea săsească din Sibiu. Același lucru este confirmat și de Die Welt, autoarea articolului, Teresa Pfützner, spunând că sunt multe lucruri care merită să fie descoperite în această regiune.

sibiu piata mica turnul sfatului biserica evanghelica drona (Copy)

Reporterul începe cu un scurt istoric al zonei și vorbește despre moștenirea multiculturală și multietnică a Ardealului. „Acum 800 de ani coloniști germani au fost chemați din mai multe regiuni ale Germaniei de astăzi ca în schimbul unor privilegii să colonizeze zona. Numele în limba germană al regiunii <<ținutul celor șapte scaune>> vine de la cele șapte așezări constituite la început de germani și se regăsesc pe stema regiunii, printre care Sibiu/Hermannstadt, Cluj/Klausenburg și Brașov/Kronstadt”, notează Teresa în articol.

Punctează apoi câteva elemente cheie ale zonei noastre. Citatul preferat al autoarei provine de la același scriitor menționat la începutul articolului.

Fascinat de Sibiu în 1918 când lucra ca polițist în țara noastră, într-o scrisoare către viitoarea sa soție, Kurt Tucholsky îi spune că „Sibiul este fermecător, este buna și bătrâna Germanie. Străzi întortocheate, o populație minunată, mâncare foarte bună, de neuitat”.

 

piata mica sibiu

Pălinca ocupă de asemenea un loc important în tributul adus Adrealului. „55% alcool poate țuica să aibă, pregătită tradițional din prune. Să nu ratați șansa să o gustați”, le transmite reporterul cititorilor Die Welt.

Nu în ultimul rând, o mențiune importantă este relația strânsă pe care Prințul Charles o are cu zona noastră.

„Prințul Charles este cel mai mare fan al regiunii. Fundația lui susține multe proiecte. Prințul are și două case pe care le vizitează anual”, punctează Teresa Pfützner.

printul charles dan limbasan

Sursa: Die Welt/g4media.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact