X

Șarlatanii români, îngroziți de șarlatanul italian

Alin Bratu

Un fals medic italian specializat pe net în botox și silicoane a venit acasă și noi l-am îndepărtat cu pietre. Bietul șarlatan s-a aciuiat unde trebuie, doar că noi nu apreciem decât valorile locale. Aici, în țara tuturor posibilităților.

Doar aici poate ajunge premier o persoană precum Viorica Dăncilă, considerată de foarte mulți români un biet analfabet funcțional. Numai aici poate fi considerat unul din cei mai buni miniștri un individ precum Petre Daea. Dacă l-ați auzit cum vorbește, știți la ce mă refer.

Aici sunt specialiști în drept indivizi precum Eugen Nicolicea și Florin Iordache, absolvenți la bătrânețe. Și la Spiru Haret, în cazul lui Nicolicea! O fabrică de diplome.

Doar aici șoferii pot dobândi competențe nebănuite peste noapte. Vezi cazurile Mihai Seplecan, fost președinte al Consiliului Județean Cluj, ex-șofer al fostului președinte CJ Cluj, Marius Nicoară. Poate nu întâmplător judecat acum pentru uz de fals. Tot pentru o diplomă… Tot aici s-a inventat fabrica de permise, unde oricine se putea urca la volan pentru suma corectă.

Tot aici președintele țării e acuzat că a șmenuit o casă. O învârteală mioritică. Un notar, un bătrân, o casă retrocedabilă, niște hârtii false. Știți povestea…

Italianul putea veni direct la Sibiu. Ar fi fost coleg cu dr. Radu Chicea, cu dr. Adrian Boicean, cu dr. Ciprian Tănăsescu, doctori specializați în sudura țevilor de gaz. Sau în tehnică vinicolă. O potlogărie menită să le sporească valoarea academică. Inofensivi, veți spune. Dar totuși, o practică.

E grav că un ins cu opt clase ajunge să opereze. Pe de altă parte, o țară poate fi condusă în fals, dar o operație, nu.

E extrem de trist că noi de fapt ne-am obișnuit cu șarlatanii. E trist că falsul este cotidian. Ba mai mult, o normalitate.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  Ohhh da, italianul a venit aici de fapt să se specializeze după ce acasă la el a fost prins cu proverbiala „cioară vopsită”!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silberpfeil

  Nu inteleg de ce va mirati: in 20 mai 1990 poporul asta genial vota cu peste 80% inlocuirea rapoosatului comunist Nicolae Ceausescu cu tinara speranta Ion Iliescu.E drept,impreuna cu alegerile din 1996 au fost singurele alegeri ”pro”.Restul au fost ”contra” ceea ce ma face sa cred ca nu suntem chiar asa geniali precum credem:la alegeri avem de ales doar intre raul mare si cel mic.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Soție de medic

  Habar nu aveti ce inseamna sa faci o facultate de medicină!!!!! Voi stiti cat munceste un medic ? Voi stiti cate ore lipseste un medic de acasa ? Voi stiti cate nopți pierde pt a salva vieți? Voi stiti de cate ori sunt chemați de acasa pentru a face bine omenirii ???? NU STITI NIMIC !!!! Daca acel medic nu era specializat nu are decât să suporte consecințele, dar nu este normal sa băgați toti medicii in aceeasi oala !!!!! Nu este posibil sa denigrati atâta munca !!!!! Poate intr-o zi veti avea nevoie de serviciile lor si o sa va para rau pentru cate nemernicii spuneti si faceti . Sa va fie rusine !!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Odin

   Unii știu, alții nu știu! Medicii care muncesc și trec prin toate cele descrise de Dvs. mai sus sunt acei buni profesioniști pe care toată lumea îi apreciază, sunt acei medici căutați al căror nume este sinonim cu meseria pe care o practică!
   În articol se face aluzie la ceilalți, majoritatea, cei care își rezolvă problemele academice cu ajutorul rezidenților, problemele sexuale cu ajutorul asistentelor, problemele financiare cu ajutorul bugetelor de stat și a plicurilor, se comportă ca niște mici zei aroganți umilind tot ce mișcă „în secția lui” trimițăndu-te acasă cu problema semi-rezolvată sau cu un „cadou” nosocomial care nu este raportat și de obicei e vina pacientului!
   Și da, mai devreme sau mai târziu ajungem să avem nevoie de serviciile lor, ale tuturor, și ale celor competenți și celor incompetenți și atunci că vrei, că nu vrei te lovești de cele descrise mai sus … e ca o sentință!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   nobody like everybody

   Stimata doamna, aveti dreptate!
   Tot ce ati spus e adevarat. Asa cum probabil v-ati obisnuit cu imense le sacrificii facute de sotul dumneavoastra pentru nobila profesie va trebui sa faceti eforturi si pentru a va obisnui si cu alte realitati, si anume
   – nimeni nu l-a obligat cu pistolul la tàmpla pe sotul dvs sa se faca medic
   – daca a ales sa faca acest minunat lucru, l a ales cu tot cu sacrificiile inerente ( jertfa de sine e un lucru care apropie omul fe divinitate iar eu unul respect pios pe cei ce o fac )
   – nimeni nu v-a obligat sub amenintarea unui cutit la jugulara sa va casatoriti cu un medic ( cumosc un gletier bun care a avut luni in care a castigat si 4000 de euro si tot asa saracul lucra nopti si zile de ajunsese aproape o umbra, nu mai vorbesc de familia greu incercata )
   – oamenii sunt rai si nu vad la semeni decat partile rele sau si mai grav, nesocotesc faptele bune si judeca stramb.
   – medicii ( in general ) sunt respectati, atunci cand munca le e apreciata doar pentru ca oamenilor le e frica de moarte, de sufetinte trupesti in general , Deci din interes.
   – meseria de medic e ingrata, daca salveaza o viata este un erou, daca viata paraseste trupul ( fapt cert la un moment dat ) sub mainile medicului atunci acesta devine brusc in ochii celorlalti un felcer, un criminal. ..
   – medicii, o mare parte din ei devin la un moment dat ( daca nu din start, pe parcurs ) sclavii propriului statut – sa nu faceti pe ipocrita ca ma supar! Sa nu imi spuneti mie ca sotul dvs nu se recomanda cu Dr. Radulescu ( exemplu ) in loc de Mircea – incantat de cunostinta!
   – ca sot / sotie de medic orice partener tin de sa imprumute unpiculet din aura profesionala a celui cu prefixul Dr. Ca atare este obligatoriu ( viata are o logical absurda, stiu ) sa si sufere ” la pachet ”
   Asadar, stimata doamna, fara nici o urma de malitiozitate cum poate sunteti tentata sa credeti, ba mai mult, cu respect sincer pentru toti medicii, obisnuiti-va cu ideea ca a fi medic presupune ca noi ceilalti sa fim pacienti. Noi nu vrem sa fim pacienti, vrem sa fim sanatosi, dar daca ne imbolnavim musai trebuie sa mergem la medic, el trebuie sa isi faca treaba,noi sa ii urmam sfaturile si in ultima instanta sa-l platim pentru munca depusa. Nu e nimic eroic sau care sa impuna alte raporturi de alta intensitate aprioric pentru asta. Da, sunt si situatii in care efortul si priceperea doctorului inseamna diferenta dintre viata si moarte, dar cum spuneam, asta tine de specificul actului in sine, de obiect, nu de subiect
   Cu respect ( si frica de boala, de suferinta si de moarte ) un om.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  raspandache

  E clar. Bratu, singura valoare a României. De talie mondială, ce mai. Cum le știe el pe toate, mânca-l-ar tata de geniu. Toți îs proști, impostori, analfabeți etc…etc… numai el e curat ca lacrima. Și-apoi se mai miră când îi arată Dumnezeu cartonașul galben.
  Scârbă!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ciprian

   Sa inteleg ca Dumnezeu asta de care pomenesti tu imbolnaveste si chinuie copii ca sa arate “cartonasul galben” parintilor?! E un fel de interlop care iti ia familia la bataie ca nu ti-ai platit datoria, sau cum?
   Scarba ar trebui sa-ti fie cand te uiti in oglinda pentru faptul ca te legi de drama personala a omului pentru ca nu iti place ce scrie.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  medici fara frontiere si fara diplume

  Pe net, pe net, dar n-a distrus sau paradit, vorba lui Becali, pe nimeni… Poate omul si-a dorit sa fie medic, dar nu l-a ajutat conjunctura…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Raluca

  Ce legatura au medicii mai sus mentionati cu mizeria asta? Cam aceiasi pe care o are “jurnalistul” care a scris articolul, cu jurnalismul. Turnul Sfatului, vezi ca in ritmul asta o sa te hului!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact