Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Lider Pro România, la Sibiu: Bogdan Trif a fost mai mult ghid turistic decât ministru al Turismului

Lider Pro România, la Sibiu: Bogdan Trif a fost mai mult ghid turistic decât ministru al Turismului

Bogdan Trif a fost mai mult ghid turistic decât ministru al Turismului, a declarat pim-vicepreședintele Partidului Pro România, Daniel Constantin. Acesta s-a aflat joi la Sibiu unde a participat la o conferință de presă cu ocazia inaugurării sediului filialei județene a formațiunii.

Daniel Constantin, care este deputat neafiliat după ce a părăsit grupul parlamentar al ALDE și a creat împreună cu fostul premier Victor Ponta Partidul Pro România (PPR), a vorbit la Sibiu despre întârzierea adoptării legii bugetului de stat, dar și despre investițiile necesare în diferite domenii. Un subiect aparte l-a constituit domeniul turismului, care paote aduce bani în buget, „astfel încât nivelul de trai să crească în țara noastră”.

Potrivit parlamentarului, aportul turismului în PIB reprezintă doar o treime din media europeană, „potențialul României fiind mult mai mare”. Daniel Constantin spune că Pro România are în gând două măsuri, pe care se gândește să le propună ca și amendamente la legea bugetului.

„Una dintre ele se referă la un cadru foarte clar de reglementare a investițiilor mai ales din fonduri europene. Să avem un program special în care banii europeni să vină pentru dezvoltarea unitară integrată a zonelor de turism. Imaginați-vă ce ar însemna în zona dvs. să dezvoltăm stațiunea de ski de la Rânca până către Voineasa, unde există un potențial de aproape 200 km de pârtie. Câți români ar prefera România și nu ar mai merge în alte țări pentru a practica acest sport.

A doua măsură care nu costă nimic se referă la scutirea de impozit pentru investițiile noi: între 200.000 euro și un milion să fie scutiți 1 an de zile, pentru cei care au investiții între 1 și 5 milioane, să fie scutiți 3 ani și pentru cei cu investiții mai mari de 5 milioane, să fie scutiți 5 ani de zile de impozit, inclusiv de impozitul pe proprietate. Ce nu încasăm acum, putem încasa peste 5 ani, dacă reușim să creăm un cadru favorabil. E o măsură pe care vrem s-o propunem, chiar dacă suntem în opoziție, la nivelul bugetului de stat”.

Politicianul a criticat astfel activitatea actualului ministru al Turismului, sibianul Bogdan Trif. „Îmi pare rău că vorbim de lucruri despre care am discutat când făceam și eu parte din coaliția PSD-ALDE, dar nu s-au implementat. Avem și ministrul Turismului din Sibiu. Am văzut că a preferat să fie mai mult ghid turistic pentru domnul Codrin Ștefănescu, decât ministru al Turismului”, a comentat Daniel Constantin.

Am solicitat o replică din partea ministrului Turismului la declarația lui Constantin, pe care o vom difuza ulterior.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Sibian

Acum 5 ani

Ok, si cine se ocupa pana la urma de PRO-ul asta in Sibiu....?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

raluca turcan si dan barna
Raspunde

PRO Puemont A

Acum 5 ani

PRO romania asta nu e altceva decat o matrioska pesedista. Cred ca s-a inspirat cu numele, de la colegul si prietenul penal fugar ...refugiat politic in serbia, ala cu romania tv. Latrina din latrina...
Raspunde

Sile

Acum 5 ani

cine conduce filiala sibiana?!?!
Raspunde

trag la Sibiu ca mustele

Acum 5 ani

in marginea padurii Dumbrava avea teren de construit prin 2010 un Daniel C-tin. Atunci nu putea construi dar intre timp la rezolvat Frau. E chiar domnul de la partid sau coincoidenta!?? ca ii cam place Sibiul
Raspunde

vali

Acum 5 ani

L-a....deh...scoala...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus