X
salvamont

Turistul rănit lângă Cabana Suru a murit, în ciuda eforturilor salvatorilor

Actualizare ora 22,25.  Salvamontiștii sibieni au ajuns la victimă, dar turistul accidentat a intrat în stop cardio – respirator și a decedat. S-au efectuat manevre de resuscitare conform protocolului, folosindu-se și un defibrilator semiautomat, spune Adrian David, șef Salvamont Sibiu, dar, din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Turistul, în vârstă de 35 de ani, din județul Sibiu, era pe munte cu un grup mai mare. Corpul neînsuflețit va fi coborat din munte în cursul zilei de mâine.

Știre inițială. Salvamontiştii din Sibiu intervin, sâmbătă, în Munţii Făgăraş, în zona Cabanei Suru, unde un turist a alunecat pe zăpadă şi şi-a rupt piciorul. Victima este în stare gravă, inconştientă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, turistul accidentat este în stare de inconştienţă.

„Un turist este grav accidentat, în stare de inconştienţă, are fractură de membru inferior. Accidentul s-a produs în amonte de cabana Suru după ce a alunecat pe zăpadă”, a spus David.

Potrivit sursei citate, o echipă de salvare este în drum spre locul accidentului, însă vor ajunge, în cel mai bun caz, în aproximativ 3 ore, din cauza vremii.

Cabana Suru se află la o altitudine de peste 1.400 de metri, în Munţii Făgăraş.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cetatean

  Grupul era organizat legal? Era asigurat? De ce platesc cetatenii servicii de salvare si servicii medicale ptr toti inconstienii care isi pun viata in pericol ca sa fie trendy? S-a umplut tara de transalpinezi, surviveri si alte soiuri de teribilisti prea odihniti.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Unui cetatean

  O excursie la Suru nu este dovada de teribilism, este o plimbare prin padure, prin aer curat. Pare ca a fost un accident, se intampla. Pana la a ne ingrijora de banii cheltuiti cu Salvamontul mai avem.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact