Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
7°C

Primăria Sibiu a găzduit întâlnirea rețelei Regiuni Gastronomice Europene (CP)

Primăria Sibiu a găzduit întâlnirea rețelei Regiuni Gastronomice Europene (CP)

Luni, 11 februarie, Primăria Sibiu a fost gazda unei întâlniri a rețelei Regiuni Gastronomice Europene (RGE) cu participarea mai multor regiuni care au deținut sau vor deține acest titlu în anii următori.

Gazda întâlnirii a fost primarul Astrid Fodor care, împreună cu ceilalți membri din Consorțiu, a urat bun venit președintelui Institutului Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Artă și Turism, doamna Diane Dodd și reprezentanților regiunilor gastronomice europene din Finlanda, Irlanda, Catalonia, Portugalia, Slovenia, Olanda și Spania.

La întâlnire a participat și noul membru al Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu, reprezentată prin general de brigadă prof. univ dr. Inginer Ghiță Bârsan, rectorul și comandantul acestei Academii.

În următoarea săptămână oaspeții din rețeaua RGE vor fi invitați să cunoască ceea ce s-a pregătit pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, să guste din bunătățile regiunii, să vadă peisajele și să îi cunoască pe câțiva dintre cei care încă produc hrană în mod tradițional, adică pe micii producători, beneficiari ai acestui program.

Reamintim că în data de 12 februarie, în cadrul unei ceremonii, regiunea Sibiu și regiunea Egeea de Sud din Grecia vor prelua oficial titulul de la regiunile care l-au deținut în 2018 – Brabantul de Nord din Olanda și Galway din Irlanda.

SRGE-14 SRGE-7 SRGE-6 SRGE-16

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Varza ala Cluj !!
Raspunde

master chef

Acum 5 ani

Da, si ce-au servoit la protocol?
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

va rog nu politiati evenimentul! pentru@master chef -poate era in meniu si alimentul RABDARI PRAJITE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus