Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Razie la Obor. Produse "de firmă" confiscate de polițiști

Razie la Obor. Produse

Polițiștii sibieni au efectuat ieri, 10 februarie, o acțiune la Târgul Obor pentru identificarea persoanelor juridice și fizice care comercializează produse contrafăcute.

În urma verificărilor efectuate, au fost depistate patru persoane care dețineau spre comercializare articole de îmbrăcăminte și încălțăminte care nu prezentau caracteristicile produselor originale ale căror mărci le purtau. Cu această ocazie, au fost întocmite patru dosare penale având ca obiect săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. De asemenea, au fost confiscate 445 de bunuri (îmbrăcăminte, încălțăminte) și a fost indisponibilizată suma de 2.543 de lei, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. Cei surprinși în ilegalitate sunt două femei, din Sibiu, în vârstă de 31, respectiv  31 de ani, precum și doi bărbați din Dolj, de 39, respectiv 31 de ani.

Conform art. 90 lit b din Legea 84/1998 – constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 lei, punerea fără drept în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

obor politie

În perioada 04 – 10 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat activități specifice în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale generate de ilegalitățile din sfera proprietății intelectuale și industriale.

haine obor politie 3

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Ilie Gavrea

Acum 5 ani

Mall-ul preferat de noi, toti sibienii autentici!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus