X
pompierul anului

Salvatorul anului 2018: Un pompier sibian a salvat un bărbat de la înec, în timp ce era în concediu

Salvatorul anului 2018 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu este un tânăr de 22 de ani. Sergent major Marius Sandu a salvat un bărbat de la înec în timp ce se afla în concediu de odihnă, gest foarte apreciat de colegii și șefii săi de la ISU Sibiu.

Tânărul salvator i-a impresionat pe colegii de la Sibiu prin faptul că deși era în concediu de odihnă, atunci când a văzut o persoană la ananghie nu a stat pe gânduri – a sărit imediat în ajutorul unui bărbat în pericol de a se îneca. Se pare că implicarea lui Marius a fost esențială întrucât a reușit să îl resusciteze pe bărbat până la venirea echipajelor.

„S-a evidențiat prin comportamentul civic exemplar pe care l-a manifestat prin salvarea de la înec a unei persoane aflate în imediata sa apropiere în stațiunea Geoagiu-Băi, pe când subofițerul se afla în concediu de odihnă. Sub tensiunea situației și a privirilor imploratoare ale cetățenilor șocați că victima se afla în stop cardio-respirator, salvatorul sibian a demonstrat agilitate și tenacitate, efectuând manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanței SMURD Orăștie, clipe prețioase în care victima și-a revenit fiind transportată la spital conștientă”, arată reprezentanții ISU Sibiu.

Dorința de a deveni salvator ISU a apărut încă de când era mic copil. Atunci când avea doar zece ani, Marius a avut șansa de a vedea la lucru mai multe echipaje de salvatori. „Lucrez în acest domeniu pentru că, la rândul meu, am fost inspirat de alți pompieri, la momentul producerii unor inundații în satul în care am copilărit. Aveam 10 ani și timp de o săptămână am văzut cum acești oameni uzi, plini de noroi, obosiți și înfometați, uitau de toate și se luptau cu apele pentru a-i salva pe cei aflați în pericol”, povestește subofițerul.

Tânărul își dorește să le transmită celor din jur senzația de siguranță, așa cum și el a simțit-o la rândul lui când era copil.

„Am realizat faptul că simpla propoziție <<Au venit pompierii>> oferă siguranță și speranță pentru cei aflați la nevoie. Atunci am știut că vreau să devin pompier. Sper ca de fiecare dată când merg în misiune să ofer altora același sentiment de siguranță pe care l-am avut eu când eram copil”, spune acesta.

Sg. maj. Sandu Marius are 22 ani și este absolvent al Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, promoția 2014 – 2016. În prezent este subofițer operativ principal la Detașamentul de Pompieri Sibiu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu, unde a început să activeze în august 2016.

 

Sursa: facebook/ ISU SIBIU

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact