X
BUCURESTI - PARLAMENT - COMISIA JURIDICA - ROVANA PLUMB

Ministrul interimar al Transporturilor: Anul acesta dăm în folosință 180 de km noi de autostrada

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a declarat ieri cu seninătate că anul acesta România va avea 180 km noi de autostradă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței de ieri pe buget din Parlament. “180 de km de autostradă dați în funcțiune la final de 2019”. Adică mai mult decât a reușit România să deschidă în ultimii cinci ani la un loc.

Un coleg din PSD a vrut să atenueze penibilul situației: “Probabil doamna ministru se referă la kilometri în lucru…”. Dar ministrul Plumb a insistat însă: “Nu, nu. Vor fi 180 de km noi dați în funcțiune pe care să circule românii în acest an!”. Întrebată cine va răspunde dacă nu vor fi gata cei 180 de km promiși, ministrul Plumb a evitat să răspundă: „Vom analiza”.

În România în momentul de față sunt 146 de km de autostradă și 57,5 km de drum expres cu contract semnat – în total deci circa 203 km. Unele tronsoane au fost contractate de curând chiar, din luna decembrie, și, practic, nici măcar nu au ajuns încă la stadiul de șantier în teren, informează Hotnews.ro.

Spre exemplu, 57,5 km din Drumul Expres Craiova – Pitești au fost contractați pe 3 decembrie 2018 și au ca termene contractuale 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție – în total trei ani dacă se respectă.

O bucată mică din A3 spre granița cu Borș, precum și o bucată de 16 km de autostradă din Centura Bacăului au fost contractate, la fel, în ultimele zile din decembrie anul trecut.

În 2018 România a reușit să deschidă circulației rutiere 58,4 km de autostradă, tronsoane începute în 2014-2015. În total, în ultimii cinci ani au fost deschiși 170 de km de autostradă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  „În total, în ultimii cinci ani au fost deschiși 170 de km de autostradă.”
  „Anul acesta dăm în folosință 180 de km noi de autostrada”

  Zici că suntem într-o comedie proastă!

  Pesedeii ăștia chiar nu mai au simțul ridicolului? Presupun când turma de votanți înghite orice nu mai contează …

  Mulțumim celor care cu obstinație țin această grupare infracțională organizată la putere!
  (Asta ar fi trebuit să-o scriu în rusă …)

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact