Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Războiul bucătarilor, faza penală. ”E inculpat într-un proces penal pentru fapte grave de corupție”

Războiul bucătarilor, faza penală. ”E inculpat într-un proces penal pentru fapte grave de corupție”

Disputa dintre Asociația Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), partenera Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană și Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT) ajunge la un nou nivel. Președinta ACEEA îi acuză pe cei din ANBCT că sunt implicați într-un proces penal, alături de fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, pentru fapte de corupție. ”Am aflat cu mirare că ANCBT s-a desolidarizat zilele acestea de noi... Nu ne amintim când au fost solidari, dl Neag cerând chiar în instanță radierea asociației noastre. A pierdut procesul la Judecătorie și, apoi, și-a retras apelul. Nu știm ce înțelege acest domn prin cuvântul “impostor”, de vreme ce niciunul dintre membrii asociației noastre nu ne-am arogat vreun titlu sau calitate pe care nu o avem, însă putem afirma cu certitudine ca dl. Neag NU este impostor în domeniul penal, ci este de-a dreptul inculpat, într-un proces penal pentru fapte grave de corupție, de pe vremea când “bucătărea” în spectrul politic la Brașov”, se arată în comunicatul semnat de Iulia Drăguț.

În același mesaj, Drăguț semnalează că a semnat un acord pentru susținerea Programului Sibiu Regiune Gastronomică 2019. ”Înțelegând importanța majoră pe care Programul ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” o are pentru dezvoltarea industriilor de profil și pentru promovarea României, Asociația Culturală Euro Est Alternativ (reprezentată de Dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației și Adrian Lucian Șipoteanu) anunță cu bucurie că în 8 februarie, a semnat cu Chef’s Club Greece (reprezentat de Protopsaltis Tasos, în calitate de Președinte și Miltos Karoubas, Ambasadorul Bucătarilor greci) o Charta de susținere a programului European Regions of Gastronomy, în cadrul căruia Sibiu și Egeea de Sud sunt actorii principali în 2019. Acest protocol a fost semnat în cadrul târgului HORECA organizat la Metropolitan Expo, Atena. În același context, Dr. Iulia Drăguț a fost făcută membru de onoare al Chef’s Club of Greece”, se arată în documentul semnat tot de Iulia Drăguț.

 

Comunicatul ACEEA

Asociația Culturală Euro Est Alternativ este o inițiativă asociativă românească, care reunește un număr de peste 200 de membri, manageri, bucătari, hoteluri, restaurante, etc. din România, preocupați de buna promovare și reprezentare a țării noastre pe plan gastronomic.

Pentru a funcționa și a atinge acest obiectiv avem nevoie doar de muncă și de dorința membrilor noștri de a promova România și gastronomia ei oriunde s-ar afla. Nu avem nevoie de autorizarea sau acceptul nici unei alte asociații din țară sau din străinătate. Cu toate acestea, suntem membri a numeroase asociații internaționale și membrii noștri, la rândul lor, au dus cu mândrie numele României în competiții internaționale.

Înțelegem pe deplin nemulțumirea celor doi domni, care au față de noi “ascendentul” de a fi moștenit o asociație de profil din epoca comunistă... Moștenind nu doar numele, ci și năravurile, e de înțeles de ce li se pare că doar ei reprezintă ceva sau pe cineva și că oricine nu e cu ei e împotriva lor. Noi nu suntem și nu ne dorim să fim singura “voce" din acest domeniu, iar cât de prezenți suntem fiecare în domeniu sau în străinătate vă lăsăm pe fiecare dintre dumneavoastră să decideți accesând https://www.aceea.ro, respectiv https://www.anbct-romania.ro. În ambele asociații sunt oameni minunați, despre care vorbesc faptele lor și nu pretențiile celor care se erijează în reprezentanți unici ai bucătarilor din România.

Am aflat cu mirare că ANCBT s-a desolidarizat zilele acestea de noi... Nu ne amintim când au fost solidari, dl Neag cerând chiar în instanță radierea asociației noastre. A pierdut procesul la Judecătorie și, apoi, și-a retras apelul

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000743697&id_inst=299 http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000743697&id_inst=3 http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000742933&id_inst=299

Nu știm ce înțelege acest domn prin cuvântul “impostor”, de vreme ce niciunul dintre membrii asociației noastre nu ne-am arogat vreun titlu sau calitate pe care nu o avem, însă putem afirma cu certitudine ca dl. Neag NU este impostor în domeniul penal, ci este de-a dreptul inculpat, într-un proces penal pentru fapte grave de corupție, de pe vremea când “bucătărea” în spectrul politic la Brașov.

(http://portal.just.ro/62/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=6200000000130825&id_inst=62) și ne pare rău ca tocmai o astfel de persoană a ajuns să vorbească în numele unor colegi respectabili, bucătari  și cofetari de prestigiu din România.

Înțelegând importanța majoră pe care Programul ”Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” o are pentru dezvoltarea industriilor de profil și pentru promovarea României, Asociația Culturală Euro Est Alternativ (reprezentată de Dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației și Adrian Lucian Șipoteanu) anunță cu bucurie că în 8 februarie, a semnat cu Chef’s Club Greece (reprezentat de Protopsaltis Tasos, în calitate de Președinte și Miltos Karoubas, Ambasadorul Bucătarilor greci) o Charta de susținere a programului European Regions of Gastronomy, în cadrul căruia Sibiu și Egeea de Sud sunt actorii principali în 2019. Acest protocol a fost semnat în cadrul târgului HORECA organizat la Metropolitan Expo, Atena. În același context, Dr. Iulia Drăguț a fost făcută membru de onoare al Chef’s Club of Greece.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

acuma sintem la faza cu penalii! toate astea nu folosesc sibiului(rau,bun,asa cum e)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus