X
WhatsApp Image 2019-02-14 at 11.21.57 (1)

FOTO-VIDEO Sibiu RGE a lansat la Gura Râului conceptul de gastronomie regională – bucătăria ciobănească

Evenimentul a reunit miercuri seară, la Gura Râului, câțiva dintre reprezentanții de seamă ai consorțiului, însă pe primul plan a fost mâncarea.

Sarmale din carne de oaie, sloi de oaie, tocană picantă de oaie, ciorbă din carne de batal cu smântână și tarhon, mămăligă la ceaun, balmoș la ceaun și batal la proțap sunt doar câteva dintre preparatele cu care Sibiul se mândrește în cadrul proiectului Regiunii Gastronomice.

”Totul este frumos. De la natură, de la intrarea în comună până la ieșire, munții, râurile, barajul, mâncarea, portul popular, jocul popular de la Gura Râului, toate sunt produse care îi fac pe turiști să vină și nu doar să vină ci și să revină la Gura Râului”, a declarat primarul Călin Gheorghe.

De la eveniment nu a lipsit nici primarul Sibiului, Astrid Fodor, precum și alte personalități locale care au fost întâmpinate cu pâine și sare.

”Avem niște oameni minunați în Mărginimea Sibiului care se angajează să satisfacă toate poftele turiștilor și în al doilea rând pentru decorul idilic care te face să uiți puțin de telefon, de tabletă”, spune Alin Chipăilă, președintele AJTS Sibiu.

La începutul anului, Mărginimea Sibiului a fost inclusă într-un top realizat de European Best Destination, ca destinație de detoxifiere digitală. Mai mult în Mărginime vor avea loc anul acesta mai multe evenimente gastronomice.

WhatsApp Image 2019-02-14 at 11.21.57 WhatsApp Image 2019-02-14 at 11.21.56 WhatsApp Image 2019-02-14 at 11.23.16 WhatsApp Image 2019-02-14 at 11.21.57 (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    sibianca

    De ce nu s-a facut o prezentare pe Str Cetatii, sau Piata Mare si Mica sa vada tot sibianul ce se gateste? ce se poate manca? v-ati dus la Gura Raului, banuiesc la Baraj pe furis fiindca ati pus pretul pe portie de 1 euro . V-a fost frica ca va invadeaza sibienii? Am vrut si noi sibienii sa vedem ce este cu gastronomia aceasta pe care o tot laudati pe TS in Tribuna Sibianul.

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact