X
valea-oltului-sector-sosea-largit-2

Începe lărgirea DN 7 la trei și patru benzi de circulație, între Boița și Tălmaciu

Dacă nu apar contestații sau surprize neplăcute, anul acesta urmează să demareze lucrările de lărgire a DN 7 la trei benzi între Boița și Tălmaciu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru lărgirea la trei și patru benzi a DN 7, lucrare estimată la aproximativ 7 milioane de euro. Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Adriana Nicula, a declarat pentru Turnul Sfatului că dacă nu apar probleme legate de contestații, anul acesta urmează să înceapă lucrările efective.

”Unul dintre proiectele majore ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov pentru anul 2019 îl reprezintă lărgirea DN 7 pe încă aproximativ 10 kilometri. Colegii mei de la București, cei din conducerea CNAIR, au lansat recent mai multe achiziții, printre care și lărgirea la patru, ori trei benzi, depinde cum permite terenul, a DN 7. Proiectul pornește de la ieșire din Boița și ajunge până la pasajul de cale ferată de lângă Veștem, lățimea fiind de trei sau patru benzi, în funcție de posibilitățile terenului. Proiectul tehnic a fost aprobat deja, a fost lansată și licitația, toate procedurile sunt coordonate de CNAIR, însă fiind pe județul Sibiu, este normal să știm și noi care este stadiul lor. Când promovăm astfel de lucrări de investiții ținem cont atât de necesitatea lor, de traficul foarte mare înregistrat în zonă, dar și de strategia de dezvoltare pe plan național. Și să nu uităm că aici urmează să fie construită autostrada Sibiu-Pitești, care peste câțiva ani va prelua majoritatea traficului”, a declarat Adriana Nicula pentru Turnul Sfatului.

Proiectul lărgirii DN 7 a fost prezentat și de directorul CNAIR, Narcis Neaga, la finalul anului trecut.

„Vom continua proiectul celor trei benzi de pe Valea Oltului. Avem o variantă de a merge de la Boiţa, de la ieşirea din Boiţa spre Sibiu, până la intrarea în Tălmaciu şi apoi se continuă de la ieşirea din Tălmaciu până la giratoriul de la Veştem, aproximativ 10 kilometri. Această investiţie costă aproximativ şapte milioane de euro, această lărgire, de la ieşirea din Boiţa, până la intrarea în Tălmaciu şi de la ieşirea din Tălmaciu până la giratoriul de la Veştem”, a spus Neaga.

Întrebat când vor fi gata lucrările de extindere a carosabilului la trei benzi de circulaţie pe încă zece kilometri pe DN7 – Valea Oltului, Neaga a spus: „Din punctul meu de vedere, la sfârşitul anului viitor (2019 n. r.) poate să existe această lărgire făcută”.

Citește și:

Ce soluție a găsit DRDP Brașov pentru a elimina ambuteiajele în giratoriul de la Veștem

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marmota 99

  Aha.. Pe semne ca e campanie, deci incep stirile cu realizarile partidului ? …niste promisiuni de praf in ochi la votanti, sa mai puna botul inca odata. E mai “lucrativ” decat autostrada din fonduri europene pe care de ce s-o faci…daca tot nu te lasa aia sa furi banii ? ..alte promisiuni facute de niste penali.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Tu

   Au avut timp, timp in care s-au ocupat de albit dosarele ! Acum arunca praf in ochi fraierilor, sa uite de marea albire a dosarelor, cu scopul de a trece la pasul urmator… asaltul final asupra justitiei.
   Partidul Social Democrat, nu e altceva decat o adunatura de grupuri criminale organizate, cu doctrina bolsevica.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  kokos

  Vedeti deja cum e cu promisiunile psd: la sfarsitul lui 2018 , narcis neaga zicea ca la sfarsitul lui 2019 lucrarea va fi gata iar asta zice acum ca lucrarile ar putea incepe in 2019 , daca nu vor fi contestatii! Sictir javrelor , ne-am saturat de minciunile voastre!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Saint Bartolomeu

  Ideal ar fi sa continue si spre Valcea, unde sunt destule portiuni care permit aceasta abordare de fie 3, sau chiar 4 benzi. Caci intr un orizont apropiat, autostrada dintre Sibiu si Boita se va realiza. Dar mai departe spre Pitesti, nu cred ca se va intampla nici in 10 ani.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Radu

  Daca se face doar in afara localitatii este,cum se spune,frectie la picior de lemn.E notoriu faptul ca strangularea traficului are loc in interiorul Talmaciului.Autostrada este SINGURA modalitate de a rezolva problema.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Cineva a propus in CJ ( 2000-2004) parlamentarilor de Sibiu sa solicite Guvernului Năstase punerea in operă a acestei propuneri ; au zis DA și au ignorat interesul public. , văzându-și de propriile afaceri .
  Au trecut peste 15 ani și zeci de accidente pentru doar 7 milioane € !
  Asta da , clasa politica ! De atunci au guvernat TOATE partidele !
  Sa le mărim , deci , bugetele !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Don Jambon

   Domnule aljazeera… nu mai aburiti lumea. E vorba despre ce se face acum, cand stapanul tarii e PSD-ul, nu de ce era acum 15-20 de ani, cand tot PSD-ul era stapanul tarii si tot jale era.

   Degeaba incercati spalarea ciumei, ca nu merge. Acesti indivizi se fac vinovati de delapidarea Romaniei si nu sunt altceva decat un grup infractional organizat, probabil de la moscova sau ankara.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  “d-na Nicula” nu e in stare sa repare iluminatul de la intrarea pe A1 la Mohu (ce ani buni jumate din lumini NU functioneaza)…probabil n-au informat-o de la Bucuresti…as e cand in functii de conducere ajung politruci numiti de la PSD…PENIBIL!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact