Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Reacții după citarea Codruței Kovesi. ”Să aibă încredere în Justiţie, zic!”

Reacții după citarea Codruței Kovesi. ”Să aibă încredere în Justiţie, zic!”

Informația că fostul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi este suspectă pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă a fost primită cu încântare în tabăra PSD și cu disperare în cea anti-PSD.

Ce spun PSD-iștii

Lia Olguța Vasilescu a savurat momentul. ”Am trăit s-o văd şi pe-asta! Laura Codruţa Kovesi se plânge că e abuzată de 'statul de drept'! Când? Exact când îşi făcea campanie să devină procuror şef european... Pe bune? Să le spună asta celor care au fost acuzaţi fix în campanie electorală! Păi să aibă încredere în Justiţie, zic! Că parcă aşa era şlagărul 'penalilor'... Şi, ca să lucrăm cu materialul clientului, 'nişte penaaaaali, vor să conducă ţara!' Bine, în speţa de faţă, chiar Europa! Sau 'în politică nu există prezumţia de nevinovăţie (ea fiind susţinută politic de grupul PPE), iar persoanele asupra cărora planează suspiciuni rezonabile trebuie să facă un pas lateral'. Am citat corect, nu? P.S. Şi pe mine m-ai chemat tot ca 'suspect'. Noroc că, de la cazul meu, s-au mai schimbat metodele!", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Cătălin Rădulescu așteaptă deja reacțiile adversarilor PSD după condamnarea lui Kovesi. ”Eu cred că de data asta europenii cei mai viguroși, care comentau modificările legii justiției, și dl Timmermans, și Junker... Sunt curis care vor fi reacțiile celor mai răi adversari ai PSD, ce vor spune dacă dna Kovesi va fi acuzată. Sunt curios să vedem reacțiile acestor oameni care au atacat virulent partidul, politica făcută de noi", a spus Cătălin Rădulescu.

În apărarea lui Kovesi

Filosoful Mihai Șora a scris pe pagina sa de Facebook ce trebuie făcut mai departe: proteste masive și anticipate. ”Știu, conștiința multor români a amorțit, iar – logistic – opoziția la tăvălugul pesedist este încă fragilă, are nevoie de timp pentru a se structura. Ritmul disperării este mai periculos decât oricare altul: un om care se agață de putere cu orice preț, prin orice mijloace, constituționale sau nu, direct ori prin interpuși, un om disperat, care știe că – pierzând puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic în decizii, decât unul care nu se află la putere, unul care nu are, în mâini, cârma țării. (...) Și eu sunt dintre cei care cred că binele învinge. Am văzut însă prea multe victorii amare ori tardive, într-o viață de om, pentru a mă amăgi cu acest firicel de speranță și pentru a dormi liniștit, a transmis Mihai Șora.

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan cere o investigație pentru a se afla cine se află în spatele dosarului în care este chemată la audieri Kovesi. ”Ceea ce se întâmplă în seara aceasta cu Laura Codruța Kovesi este emblematic pentru ce se va întâmpla în fiecare zi în România dacă îngenunchierea justiție le va reuși celor din PSD. Toată țara poate vedea că lupta acerbă pentru controlul justiției pe care au declanșat-o, din prima zi a guvernării, nu a urmărit doar albirea dosarelor infractorilor de rang înalt, ci și asmuțirea justiției împotriva tuturor celor incomozi. Ar trebui de urgență declanșată o investigație să afle toată lumea CINE face asta. LA COMANDA CUI???

În acest moment în România, Liviu Dragnea prin secția pentru investigarea infracțiunilor din justitie, cu sprijinul lui Tudorel Toader, duce o amplă acțiune de poliție politică”, a scris Turcan.

Liderul USR, Dan Barna anunță că nu va accepta întoarcerea ”în bezna dictaturii”. ”Laura Codruța Kovesi a fost citată fix în ziua când trebuie să ajungă în Parlamentul European să-și susțină candidatura pentru funcția de procuror-șef european. Liviu Dragnea a apăsat pe un buton și „noua” justiție, cea făcută de modificările impuse în Parlament, a executat. Se îndoiește cineva că această nemernicie este făcută la ordinul lui Dragnea? O numire a Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european ar înseamna sfârșitul retoricii urii pentru Dragnea, Toader, Tăriceanu și acoliții lor. Nimeni nu i-ar mai crede. O numire a ei practic ar fi confirmarea faptului că de doi ani niște infractori au confiscat România. Orice cetățean s-ar întreba legitim și firesc cum mama naibii toată Europa e proastă și doar Dragnea are dreptate”, a scris Barna.

Fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

rammstein

Acum 5 ani

in care justitie??..aia care au pactizat cu infractorii??..aia care -l pupa-n cur pe dragnea??..se zice ca justitia e oarba ,dar la noi e curva....vezi cazurile gastii interlope din teleorman...fratilor romania s-a intors in anii'50!!!...ce zice tatucul e sfant...si asta nu-i decat inceputul...pregatiti-va bagajele,nu-i o gluma !!...dupa sammitul de la sibiu se vor schimba multe...mai vedem prin toamna....
Raspunde

Silberpfeil

Acum 5 ani

Fara panica:au mai fost suspecti in campanii electorale (Catalin Chereches si Ludovic Orban) si pina la urma au fost achitati pe motiv ca fapta nu exista.E drept,daca ma gindesc ca Ghita i-a cam mazilit pe Coldea,Onea si Portocala,e posibil ca situatia sa nu fie char roza pentru Kovesi;era cam pasionat de inregistrari Ghita asta-te filma cind ti-era lumea mai draga.Daca n-ar fi fost politician ar fi facut cariera la filmat nunti,botezuri si inmormintari.
Raspunde

cabage

Acum 5 ani

Ghita ala are mutra si apucaturi de agent sovietic ;)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florin Marmureanu

Acum 5 ani

Kovesi, nu-ti plac propriile metode? Nasol, LA PUSCARIE!
Raspunde

Toma

Acum 5 ani

Incredibil unde s-a ajuns!Uitati-va cine acuza!Adina Florea pentru care s-a infiintat o institutie fidela PSD-ului dupa ce a fost respinsa pentru postul de sef la DNA,Slugarel(cel care face orice pentru a-i fi pe plac lui Dragnea), CCR-ul care este o grupare terorista si ilegal alcatuita,fiind formata din fosile numite POLITIC de PSD pe care-l si slujesc.Iar Olguta este o tzatza de o incompetenta strigatoare la cer,capabila sa se certe cu oricine fara nici un motiv si Radulescu(mitraliera),un infractor josnic! PS-Fiti siguri ca citarea Laurei Codruta Kovesi nu este intamplatoare in ziua cand trebuia sa fie la Bruxelles!Situtia justitiei din Romania este dramatica si ar trebui sa ne ingrijoreze!
Raspunde

plebea comunista

Acum 5 ani

Penalii fac manevrele pe care le stiu dintotdeauna.. Incearca sabotarea romaniei, a ue si a lui kovesi, in scopul de a castiga timp si imagine cat sa poata distruge justitia si sa poata fugi linistiti in tarile calde cu banii furati si dosarele curate...e abominabil ce se intampla..
Raspunde

lia prostia craiovescu

Acum 5 ani

Vai..cine sta sa comenteze...cateaua de paza a caracatitei cocalaresti psd de sud. Toata gargara asta a pesedeului suna a disperare jalnica.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile Von Vasile

Acum 5 ani

well, how do you like them apples miss laura?
Raspunde

Inonentul

Acum 5 ani

Art 16 din Constitutie:Nimeni nu este mai presus de lege!
Raspunde

Eldorado

Acum 5 ani

Inseamna ca dragnea, tariceanu si toate gruparile criminale organizate pesediste sunt nimeni ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus