Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Sibiul reciclează! Începe suplimentarea pubelelor pentru deșeurile reciclabile și biodegradabile

Sibiul reciclează! Începe suplimentarea pubelelor pentru deșeurile reciclabile și biodegradabile

Pentru a eficientiza sistemul de colectare selectivă la nivelul Sibiului, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu anunță faptul că atât în zona urbană, cât și în cea rurală va fi suplimentat numărul de recipiente. Acestea vor fi distribuite populației și agenților economici în perioada următoare.

23.000 de pubele galbene, destinate colectării deșeurilor din plastic și metal, vor fi distribuite către toți locuitorii din mediul rural al Zonei 1 a județului Sibiu, de către operatorul de salubrizare SC Soma SRL. Totodată, au mai fost achiziționate 7.000 de recipiente de culoare albastră (pentru colectarea separată a deșeurilor de hârtie și carton) care urmează a fi distribuite locuitorilor din zonele de case din municipiul Sibiu. Celelalte 6.000 de recipiente maro (destinate deșeurilor biodegradabile) vor fi distribuite locuitorilor din zonele de case din Șelimbăr, Cisnădie și Șura Mică. Recipientele urmează a fi distribuite în perioada imediat următoare “din poartă în poartă“ de către reprezentanții SC Soma SRL, pe baza unor contracte de comodat. Odată cu predarea noilor echipamente de colectare, sibienii vor primi și pliante cu informații despre cum trebuie colectate selectiv deșeurile.

Suplimentarea recipientelor de colectare selectivă are rolul de a crește eficiența acestui sistem, creat la Sibiu din fonduri europene. “Colectarea separată pentru fracția plastic-metal va fi extinsă și va fi realizată din poartă în poartă, pe toată zona rurală 1 Sibiu. Locuitorii din toate satele vor avea acasă și câte o pubelă de 240 de litri, de culoare galbenă, pentru această fracție de deșeuri. În municipiul Sibiu, se va extinde colectarea din poartă în poartă, de la case, a deșeurilor de hârtie și carton (în pubele albastre, care urmează a fi distribuite – n.r.). În plus, în perioada aprilie – octombrie, inclusiv, va fi realizată și o colectare a deșeurilor biodegradabile verzi, pentru zona periurbană dezvoltată – Șelimbăr, Cisnădie și Șura Mică, unde vor fi distribuite noile pubele maro achiziționate“, arată reprezentanții ADI Eco Sibiu. Modificările operate în sistemul de colectare selectivă a fost aprobată de reprezentanții tuturor unităților teritorial-administrative din zona 1 a județului Sibiu. În această arie sunt incluse municipiul Sibiu și orașele Cisnădie, Ocna Sibiului și Tălmaciu, plus comunele Vurpăr, Șura Mică, Rășinari, Șelimbăr, Sadu, Șura Mare, Orlat, Cristian, Boița, Râu Sadului, Gura Râului, Poplaca, Loamneș, Roșia, Slimnic, Păuca, Marpod și Nocrich.

siblil recicleaza flyer 2

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Sibian

Acum 5 ani

Ce eficientizare când noi selectam si ei amesteca in aceeași mașina hârtia si plasticul. Își bat joc de noi si se prefac ca reciclează. Am sunat la primărie si nu s-a întâmplat nimic. Tot așa procedează. Am si filmare.
Raspunde

Eu

Acum 5 ani

Aloo, soma! Sunteti somati! Pai ce vreti sa ne umpleti curtea cu pubele? Ce jucam popice? Spune-ti unde sa duc gunoiul? O fac eu, voi plecati!
Raspunde

io de la tara

Acum 5 ani

cand se impart pubele pt plastic/metal si hartie/carton in Selimbar?o data concreta exista? de povesti si taxe de salubrizare mari suntem satui...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus