Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

VIDEO Studenți, absolvenți și profesori din Sibiu, concurenți pe schiuri

VIDEO Studenți, absolvenți și profesori din Sibiu, concurenți pe schiuri

Duminică, 17 februarie, va avea loc Cupa Universității „Lucian Blaga” la schi și snowboard, competiția ajungâng la cea de-a șasea ediție. Aceasta se va desfășura la Arena Platoș de la Păltiniș, acolo unde concurenții vor fi împărțiți în opt grupe.

Scopul concursului este de a promova practicarea sporturilor de iarnă în rândul studenților, absolvenților și profesorilor ULBS, dar și a altor instituții invitate și de a facilita cooperarea dintre aceștia „pentru a crea o comunitate academică mai puternică”, așa cum se menționează în regulamentul concursului.

Potrivit condițiilor, se va desfășura un concurs de slalom la schi și snowboard în una sau doua manșe la schi și o manșă la snowboard. Juriul probei este format din directorul de concurs, responsabilul de probă și responsabilul pârtiei și arbitrii. În funcție de condițiile atmosferice și de numărul concurenților, juriul va hotărî organizarea și manșei a doua. Arbitrajul va fi asigurat de profesorii de educație fizică din cadrul Facultății de Științe și de studenții calificați. Cronometrajul va fi asigurat cu aparatura electronică proprie și de personal calificat.

La concurs s-au putut înscrie doar studenții, absolvenții și cadrele didactice ale ULBS, precum și cei ai instituțiilor invitate: Visma și Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

„Concurenții vor fi împărțiți în 6 grupe la schi și 2 grupe la snowboard, astfel: schi: grupa 1 – profesoare, grupa 2 - profesori, grupa 3 - absolvente, grupa 4 – absolvenți, grupa 5 - studente, grupa 6 - studenți; snowbord: grupa 7 – profesoare, absolvente şi studente şi grupa 8 - , profesori absolvenți și studenți”.

„Concursul constă în una sau doua manșe pentru schi pe trasee diferite și o manșă pentru snowboard. Concurenții au dreptul de a recunoaște traseul cu porțile montate, conform programului, fie pășind în susul pârtiei pe marginea traseului sau coborând ușor în derapaj prin porți, unul după celălalt. Concurenții vor purta în mod obligatoriu numărul de concurs atribuit prin tragerea la sorți. Se interzice în cadrul coborârii de recunoaștere alunecarea prin porți în stil de competiție, acest lucru putând duce la excluderea din concurs”, conform regulamentului.
Competiția va începe la ora 11:00, iar câștigătorii se vor alege cu diplome, cupe și premii pentru locurile 1, 2 și 3 din fiecare grupă, separat feminin / masculin și diplome pentru restul participanților.

https://youtu.be/-0WAhCzQDhI

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Babu

Acum 5 ani

Filmul e de anul trecut.
Raspunde

Babu

Acum 5 ani

Sau chiar 2012.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus