X
dumitra si stroe dezbatere PUZ spital (23)

Trif, demolat de Lucian Dumitra: ”Un turist pe fotoliul de ministru”

Declarația ministrului Turismului, Bogdan Trif, legată de noua stațiune ce ar urma să se ridice în munții Făgăraș a declanșat un o reacție extrem de agresivă a președintelui Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bâlea – Capra, Lucian Dumitra. ”În ultima perioadă, domnul ministru al Turismului, sibianul Gheorghe Bogdan Trif, face tot felul de declarații nerealiste, ba chiar dezinformează opinia publică referitor la dezvoltarea proiectului de infrastructură turistică pe care România îl așteaptă de peste 40 de ani. Nu mai tolerăm declarațiile politicianiste, lipsite de acoperire, ale încă unui turist pe fotoliul de ministru. Bogdan Trif nu face decât să manipuleze opinia publică prin diverse moduri și căi ce nu onorează demnitatea unui ministru. Aportul la acest proiect al ministrului sibian este ZERO! Accept oricând un dialog public pe tema proiectului la invitația domnului ministru”, a anunțat Dumitra.

PSD codrin stefanescu trif (22)

Declarația care l-a iritat de Dumitra se referea la intenția ministerului Turismului de a face la Bâlea un domeniu schiabil. ”Avem deja opt proiecte pe care dorim să le finanțăm anul acesta, așteptăm primarii să vină cu proiecte. Ne dorim o stațiune montană în Munții Făgăraș, un domeniu schiabil ar fi foarte fezabil. Sunt în procedură de trasare a caietului de sarcini, să putem scoate la licitație aceste proiecte”, a anunțat Trif.

Din Asociați de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bâlea – Capra fac parte localitățile Arefu, Albești, Cicănești Sălătrucu, Valea Iașului – din județul Argeș, Avrig, Porumbacu, Cârțișoara și Arpașu din județul Sibiu și Ucea, Viștea și Drăguș din județul Brașov. Obiectivul principal al asociației este ducerea la îndeplinire a proiectului din anul 1969, inițiat de ONT prin care se construia în Făgăraș o stațiune de schi.

La vremea aceea în baza potențialului, rezulta posibilitatea realizării unui număr de 19 de pârtii de schi, din care 13 situate în zona superioară și 6 pârtii situate în zona inferioară, cu o lungime totală de 40 de kilometri. Urmau să se construiască 4870 de locuri de cazare, teren de golf, sală de bowling, piscină acoperită, casino, patinoar artificial, pârtie de bob, trabulină pentru sărituri cu schiurile, școală de schi, un stadion de o mie de locuri, poligoane de tir și sală de sport. Investiția totală calculată în 1973 era de 155 de milioane de dolari.

În primăvara anului 2018, Guvernul a solicitat Asociației mei multe informații despre proiect în vederea includerii acestuia pe lista de proiectelor strategice de investiții. Cu toate acestea, Dumitra reclamă faptul că proiectul nu figurează pe lista celor opt proiecte promise de ministrul Trif. ”Un nou complex turistic pentru schi în masivul Făgăraș nu face parte din cele opt proiecte și nici nu este în procedură de trasare a caietuui de sarcini la Ministerul Turismului”, mai spune Dumitra.

Lucian Dumitra s-a implicat și în reluarea traseului mocăniței, care făcea legătura între Sibiu și Agnita, însă în timp a abandonat proiectul.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TOMOZEI

  Lucian Dumitra, zis Jumara…… Lupul paznic la oi…….. Cate firme ati bagat in insolventa, fara a plati darile la stat si angajatii, parteneri de afaceri, etc, etc? Oare cum ati prins lucrarile de reabilitare tronsoane CF pe Valea Jiului ? Cine si ce se ascunde in spatele acestei asociatii de promovare a turismului in zona Balea? Mare atentie, ce bani dati pe mana lui, ca are mare lipici in palme….. ceea ce ma uimeste ca este alaturi in poza de Dani Mosin, consilier PSD si de Nelu Stroe, fost director defuncta Poligrafie si actualmente consilier local PSD. E TOT UNUL DE AL LOR? Inseamna ca hotul striga HOTII! HAHAHAHAHAHAHA!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un sibian

  foarte distractiv articolul asta. Dumitra nu-i ala cu plarie care era in spatele lui Cercel cind cadeau pietre pe Valea Oltului ? Ala cu cantina, cu crama, cu spalatoria de haine si cu ceasurie de copiii ? Daca-i ala……….sa va feriti de el.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iza

  Oare Dragnea nu vede ce luzăr a pus Ministru , care nu face cinste PSD și face de rusine o comunitate ca Sibiu.
  Și pe lângă asta se mai și lauda ca prostul în piața ca i a zis Dragnea ca la făcut BARON LOCAL sa producă ….
  Trist!!!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabriel Pitu

  Triff este un Demagog si un Accident pus la carma unui Partid si a unui Minister , tot dintrun Accident !! Asta minte cum respira !!! Datorita acestor Accidente suntem unde suntem , si ca Partid si ca Tara !!!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabriel Pitu

  Triff este un Demagosg si un Accident , ! Pus la carma unui partid , tot dintr un Accident !! Asta minte cum respira !!! Datorita acestor Accidente suntem unde suntem ,. Si ca Partid si ca Tara !!! Vai de noi !!!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Statiune in Muntii Fagaras, o mare porcarie, zona trebuie sa ramana salbatica si pretabila doar riderilor care practica heliski si ski extrem, alpinism, tocmai asta ii da farmecul.
  Cati schiori de duzina credeti ca vor face fata morfologiei terenului extrem de accidentat ?

  Practic schiul alpin de la vârsta de 11 ani (clasa V-a), la vârsta pe care o am as putea spune de 37 de ani.

  Am schiat in toata Romania, care are la ora actuală 80 de locații prevăzute cu transport pe cablu cuprinzând in jur de 210 partii.

  Doar Poiana Brasov are infrastructura demnă unei stațiuni de schi conform criteriilor de clasificare. Restul sunt locații cu cablu.

  Potențialul este uriaș, Carpații având suficienți versanti cu expoziție nordică fără pădure cu rol de pasunat care pot fi valorificati avand consultanta profesionistă din țări care posedă domenii schiabile imense, de obicei din zona Alpilor si susținute de fonduri europene.

  Un domeniu recent pentru fanii schiului din Carpații României ar putea sa ne plaseze pe locuri fruntașe în Europa.

  Ma refer la freeride(schi extrem) si randonee (ski de tura), pentru ca landsaftul Carpatiilor fata de Alpi ofera o diversitate peisagistica floristica si faunistica net superioară. Sălbăticia locurilor este uneori completata de antropizarea accentuată a ecosistemelor zonale.

  Din pacate lipsa de educatie si coruptia din Romania si-au pus amprenta si pe acest domeniu al sporturilor de iarnă.

  Tot ce se construiește, dacă se construiește este facut in detrimentul turiștilor.

  Întreținerea proasta si nemodernizarea cailor de acces, lipsa parcarilor sau insuficienta dimensionare a lor, indisciplina constructiilor care de cele mai multe ori nu se integreaza sau sunt de prost gust, servicii turistice neprofesioniste.

  Investitiile majore se realizeaza incalificabil de firme clientelare politicului, pe versanti cu expoziție neadecvată, si cu pretextul defrisarilor.

  În locatiile schiabile organizatorii monopolizarea activitățile sportive cu fel de fel de balciuri de prost gust si neam prost.

  Păcat mare pacat, ăștia suntem un popor cu o educație extrem de precara.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Schiorul sibian

  Stimate Liviu,

  Chiar daca schiezi de la 11 ani in toata Romania, mai incearca si “dincolo”, pe la austrieci, italieni, elvetieni, francezi. Vei afla ca schiul actual se practica de la altitudini tot mai mari pentru a avea un sezon cat mai lung si deci o eficienta economica buna. Tot spre stiinta ta iti spun ca schiul actual, in proportie de peste 70% se practica pe partii situate la soare,s.a.m.d.
  Nu stiu cine esti si nici nu ma intereseaza dar inainte de a face afirmatii, documenteaza-te!
  Altfel apreciez abnegatia cu care promovezi Poiana Brasov, o statiune simpatica dar foarte aglomerata si care nu ar avea loc in primele 100 de acest fel din…Austria, cu multe deficiente si cu un domeniu de 28 de km.Iti spune cineva care a schiat in 28 de statiuni din Austria, Italia,Elvetia si Franta.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact