X
Raluca Turcan

Turcan cere desființarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție

Prim vicepreședintele PNL Raluca Turcan a anunțat astă că liberalii vor depune o propunere legislativă pentru desființarea secției de investigare a infracţiunilor din justiţie.  ”Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO au criticat în termeni foarte duri decizia de a înființa această secție. Prin menținerea acestei secții speciale, Guvernul menține riscul activării art.7 din Tratatul UE, care înseamnă o sancțiune extrem de dură pentru România. Eventualele abuzuri ale judecătorilor și procurorilor trebuie investigate de instituțiile cu competențe în această materie, de CSM și Inspecția Judiciară”, susține Turcan.

În plus, deputatul de Sibiu anunță că liberalii vor depune moțiune de cenzură împotriva ministrului justiției, Tudorel Toader. ”Prin întreaga sa activitate, Tudorel Toader a făcut un rău atât funcționării sistemului judiciar, cât și imaginii externe a României.

Tudorel Toader este ministrul care a realizat cel mai puțin din cele asumate prin programul de guvernare: Nu a rezolvat problema recuperării salariale ale grefierilor; Nu a suplimentat personalul de probațiune; Nu a introdus brățările electronice; Nu a făcut investiții în penitenciare.

Totodată se cere și demisia lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. ”La inițiativa PNL, procedura de demitere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților a intrat în linie dreaptă! Liviu Dragnea este un personaj toxic, care a încălcat de nenumărate ori Constituția și Regulamentul Camerei Deputaților, astfel încât forul legislativ al țării a ajuns să fie subordonat intereselor sale personale.  Liviu Dragnea a confiscat instituția Parlamentului pe persoană fizică, iar acest lucru este inacceptabil pentru democrația din România”, se arată într-un comunicat transmis de PNL.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact