X
cisnadie

Nimeni nu vrea să construiască sensul giratoriu spre Cisnădie

Deși autoritățile locale vorbesc de ani de zile despre necesitatea construirii unui sens giratoriu la intersecția DN 1 cu drumul spre Cisnădie, oficialii de la București ne asigură că nu există nicio șansă ca ideea să se materializeze anul acesta. Și nu din vina CNAIR, spun reprezentanții acesteia, ci pentru că pur și simplu nu s-au găsit proiectanți pentru elaborarea studiului intersecției.

La intersecția DN 1 cu drumul spre Cisnădie au loc periodic accidente, iar în ultimii ani a devenit intens circulată, în special dimineața, când locuitorii Cartierului Arhitecților folosesc această rută pentru a ajunge în Sibiu.

În plus, reprezentanții Instituției Prefectului vorbeau despre construcția acestui sens giratoriu încă de acum cinci ani, fără a vedea vreun rezultat concret.

accident-DN1-masina-cu-TIR-1-800x533

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții CNAIR au declarat că în ultimul an organizat două licitații pentru elaborarea studiului în vederea construirii sensului giratoriu și nimeni nu s-a prezentat la ele.

”În ultima perioadă ne confruntăm cu o problemă foarte gravă, nu mai vin la licitațiile de proiectări ofertanți, nu mai avem proiectanți și nu mai avem ofertanți pe lucrări. Este o criză pe piața forței de muncă iar rezultatele se văd în activitatea firmelor. Intersecția la care faceți referire este cel mai bun exemplu în acest sens. Am scos anul trecut de două ori la licitație reamenajarea intersecției DN 1 cu drumul care merge spre Cisnădie și n-a venit nimeni. Înainte de a propune vreo soluție acolo trebuie să avem un proiect, un plan cu ce trebuie să faci, dar nu a venit nimeni. Aceeași problemă o întâlnim și în cazul reabilitării de poduri, sunt licitații la care nu vine nimeni. Aceasta este o problemă ale cărei urmări se văd pe urmă în trafic. Preocupare și bani pentru amenajarea acelei intersecții există, ea rămâne în atenția noastră și în 2019, vom relua procedurile și vom face toate demersurile necesare, sperăm să apară și ofertanți. Ca o soluție, ne-am gândit totuși că nu putem scoate la licitație la nesfârșit. Noi avem în cadrul Regionalei Brașov un serviciu de proiectare. Vom încerca să facem această lucrare în regie proprie, prin serviciul nostru”, a declarat pentru Turnul Sfatului ing. Adriana Nicula, directorul general al DRDP Brașov, instituție subordonată CNAIR.

Chiar și dacă proiectarea se va face în regie proprie la DRDP Brașov, pentru amenajarea efectivă a intersecției este nevoie de o nouă licitație pentru desemnarea unui constructor, procedură care durează și dacă nu există probleme organziatorice. Prin urmare, în 2019 circulați cu mare atenție în zonă și asigurați-vă de două ori înainte de a intra în intersecție.

Citește și:

Ce soluție a găsit DRDP Brașov pentru a elimina ambuteiajele în giratoriul de la Veștem

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Și totuși, dacă cei din CNAIR / DRDP Brașov, tot au serviciu de proiectare, de ce nu-l folosesc din prima să facă lucrarea în regie proprie ?

  De câte licitații mai e nevoie pentru o lucrare măruntă până la urmă ? Doar sunt chipurile, Companie de Drumuri și Autostrăzi, n-ar trebuii să fie capabili și să implementeze măcar proiecte de mici dimensiuni în regie proprie ? Sau job-ul lor e să plimbe o foaie dintr-o parte în alta, până mai expiră un aviz din urmă, ca apoi să o ia de la capăt…

  Penibil … dacă vezi că nu-ți vine nimeni la nicio licitație, fă-ți tu treaba… că muncitori ai, sau ar trebuii, utilaje la fel …

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  aia de la Brasov nu sunt in stare sa puna in functiune iluminatul de la urcarea / coborarea pe si de pe A1…si voi vreti sa faca sensuri giratorii!!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  MORANDAU

  Puteți cere CNAIR să vă spună și câți bani au alocat pentru proiectare! Se uită mereu acest lucru iar compania se tot plânge că nu vine nimeni, fără să publice și condițiile de participare la licitație și prețul oferit. De aia nu vine nimeni…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact