Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Trif îi răspunde lui Dumitra: El e singurul care nu a făcut absolut nimic

Trif îi răspunde lui Dumitra: El e singurul care nu a făcut absolut nimic

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, susține într-un drept la replică transmis după acuzațiile lui Lucian Dumitra, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bâlea-Capra că acesta este cel care nu a făcut absolut nimic pentru realizarea domeniului schiabil. ”În ciuda dorinței tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect, singurul care nu a făcut absolut nimic, în afară de declarații sforăitoare, a fost reprezentantul ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra. Acesta nu a depus nici până în momentul de față studiul de fezabilitate necesar semnării contractului de finanțare, iar acest lucru poate fi verificat foarte ușor, de către oricine, având în vedere că aceasta este o informație publică.  Cunoscând managementul deficitar al reprezentantului ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra și neavând așteptări pentru lucruri concrete din partea acestuia, am decis ca proiectul „domeniul schi în Munții Făgăraș” să ajungă și pe lista proiectelor strategice, fiind inclus în prioritățile ce vor face obiectul finanțărilor prin ordonanța de urgență a guvenului care reglementează parteneriatul public privat. Astfel, Comisia de Strategie si Prognoză are în lucru acum elaborarea normelor pentru ca în curând, proiectul să fie scos la licitație publică”, susține Bogdan Trif.

Lucian Dumitra l-a acuzat ieri pe ministrul Bogdan Trif de ”declarații politicianiste”, atunci când se referă la domeniul schiabil din munții Făgăraș. ”În ultima perioadă, domnul ministru al Turismului, sibianul Gheorghe Bogdan Trif, face tot felul de declarații nerealiste, ba chiar dezinformează opinia publică referitor la dezvoltarea proiectului de infrastructură turistică pe care România îl așteaptă de peste 40 de ani. Nu mai tolerăm declarațiile politicianiste, lipsite de acoperire, ale încă unui turist pe fotoliul de ministru. Bogdan Trif nu face decât să manipuleze opinia publică prin diverse moduri și căi ce nu onorează demnitatea unui ministru. Aportul la acest proiect al ministrului sibian este ZERO! Accept oricând un dialog public pe tema proiectului la invitația domnului ministru”, a anunțat Dumitra.

 

Dreptul la replică al ministrului Bogdan Trif

TRIF: PRIMA CONDIȚIE PENTRU FINANȚARE ESTE DEPUNEREREA DOCUMENTATIEI CONFORM LEGII

Am asistat ieri la un atac la adresa mea, atât în calitate de președinte PSD Sibiu cât și de ministru al Turismului, prin care am fost acuzat că aș fi blocat proiectul „domeniul schi în Munții Făgăraș” și că aș fi preferat să aloc fonduri din bugetul ministerului pentru alte opt proiecte în detrimentul acestuia. Nimic mai fals!

Dimpotrivă, am simplificat procedura de atribuire a fondurilor către autoritățile publice locale, astfel că la ora actuală acestea sunt scutite de a mai depune o documentație stufoasă, acest lucru ușurându-le efortul financiar și reducând timpul necesar obținerii avizelor și a autorizațiilor. Mai exact, în prima fază, pentru semnarea contractului de finanțare a proiectului, autoritatea locală va depune doar studiu de fezabilitate, fără să mai fie nevoie de proiectul tehnic.

În acest context, am avut anul trecut două întâlniri la ministerul Turismului cu toți primarii și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Monte Făgăraș Bâlea-Capra, în cadrul cărora le-am explicat foarte clar ce documentație trebuie să depună la minister și ce pași trebuie urmați. Ba mai mult, am fost cu aceștia inclusiv la Ministerul Mediului, unde ne-am întâlnit cu specialiștii care, la rândul lor, le-au dat cele mai bune sfaturi pentru ca proiectul să primească avizul de mediu.

În ciuda dorinței tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect, singurul care nu a făcut absolut nimic, în afară de declarații sforăitoare, a fost reprezentantul ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra. Acesta nu a depus nici până în momentul de față studiul de fezabilitate necesar semnării contractului de finanțare, iar acest lucru poate fi verificat foarte ușor, de către oricine, având în vedere că aceasta este o informație publică.

Cunoscând managementul deficitar al reprezentantului ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra și neavând așteptări pentru lucruri concrete din partea acestuia, am decis ca proiectul „domeniul schi în Munții Făgăraș” să ajungă și pe lista proiectelor strategice, fiind inclus în prioritățile ce vor face obiectul finanțărilor prin ordonanța de urgență a guvenului care reglementează parteneriatul public privat. Astfel, Comisia de Strategie si Prognoză are în lucru acum elaborarea normelor pentru ca în curând, proiectul să fie scos la licitație publică.

 

Bogdan Trif, Ministrul Turismului și Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

v. butenu

Acum 5 ani

Și acuma ce facem??? Ne batem în replici ? Nu mai găzzduiți controverse că maculați publicația. Anunțați doar deschiderea șantierului - cu foto, dacă se poate - "parole-parole" e cantabil dar prăfuit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus