Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Bogdan Trif la Bruxelles: Principalul nostru obiectiv este de a menține Europa în topul destinațiilor turistice

Bogdan Trif la Bruxelles: Principalul nostru obiectiv este de a menține Europa în topul destinațiilor turistice

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțată astăzi că Europa reprezintă o oază de liniște, benefică dezvoltării turistice, iar prioritatea sa este de a menține Europa în topul destinațiilor turistice la nivel mondial. Trif a prezentat astăzi la Bruxelles prioritățile Președinției Consiliului Uniunii Europene în domeniul turismului în cadrul unui schimb de opinii cu membrii Comisiei TRAN – Transport și Turism - din cadrul Parlamentului European. România deține Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, context în care ministrul Turismului a dat curs invitației parlamentarilor europeni din Comisia TRAN de a prezenta temele prioritare în domeniul turismului. „Prioritatea noastră pe perioada Președinției este să creștem vizibilitatea turismului, să atragem atenția asupra faptului că domeniul este în continuă schimbare și că trebuie să ne adaptăm politicile pentru a face față noilor provocări. Turismul este un adevărat motor al dezvoltării economice și intenționăm să îi acordăm atenția cuvenită. Principalul nostru obiectiv este de a menține Europa în topul destinațiilor turistice la nivel mondial. Pentru aceasta, însă, este nevoie de o adaptare a modului în care percepem turismul, mai ales în contextul digitalizării. Nu trebuie neglijat nici aspectul securității, un capitol important pentru turiștii care au nevoie să se simtă în primul rând în siguranță în vacanță, iar Europa reprezintă, în acest moment, o oază de liniște benefică dezvoltării turistice. După cum știți, nu există o linie bugetară pentru turism în acest moment. Am luat act de rezoluția Parlamentului European care vorbește despre necesitatea finanțării directe a turismului, dar nu este în atributul Consiliului să se pronunțe în acest moment, în acest sens, în ceea ce privește cadrul financiar 2021 – 2027. Pentru noi este foarte importantă propunerea de a trasa concluzii despre turism în cadrul Consiliului COMPET de la sfârșitul lunii mai. Vrem să introducem digitalizarea în lista priorităților, să atragem atenția asupra noilor provocări ale domeniului. Am subliniat, în acest context, necesitatea elaborării unui document strategic care să înlocuiască sau să actualizeze Comunicarea Comisiei din 2010 intitulată „Europa, destinația turistică favorită la nivel mondial – un nou cadru politic pentru turismul european”, adaptând-o la evoluțiile pieței unice și ale pieței unice digitale”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat de Mediafax.

În ceea ce ne privește, Președinția României la Consiliul UE și-a propus organizarea a trei evenimente informale: Conferința Turismul durabil - Politici comune ale statelor membre ale UE, ce va avea loc la București, în perioada 1-4 aprilie 2019, Conferința ministerială Strategia Dunării - Instrumentul pentru Dezvoltare Economică, eveniment adresat statelor membre SUERD, ce se va desfășura în Tulcea, în perioada 11-14 iunie 2019 și Reuniunea Rețelei EDEN, adresată reprezentanților destinațiilor de excelență EDEN, care va avea loc la Piatra Neamț, în perioada 10-12 aprilie 2019.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

miki maus

Acum 5 ani

Primeste d-aci un obiectiv: "10 plaje certificate Blue Flag pe tarmul romanesc al Marii Negre". Daca tot te stii intr-ale mediului.
Raspunde

yyy

Acum 5 ani

alt obiectiv...mentinrea gaurii in macaroana si, eventual, forta gravitationala constanta. acest limbric, pe baza de multe limbi cleioase, ajunge sa "faca strategie" la nivel european. penibil si scarbos
Raspunde

Bla bla

Acum 5 ani

Omul asta este halucinant, auzi, mai nou ne referim la intreaga Europa :))) Bai frate, ai idee ce-i prin Europa? Si tu vrei sa mentii ceva?
Raspunde

Liviug

Acum 5 ani

Principalul nostru obiectiv este sa furam.
Raspunde

S

Acum 5 ani

@bla bla Si io m-am mirat ce-l freacă grija, după aia am citit ca e pt ca suntem președinți la UE și pe turism și mi-am pus mâinile în cap :)) Încă 4 luni și scăpa. Ei de trif, trif de ei.
Raspunde

Toma

Acum 5 ani

Stati linistiti!Trif nu a vorbit atatea in viata lui!Consiliul Uniunii Europene este condus de cine stie si de cine trebuie.Trif a citit doar niste hartii intocmite de altii;functia lui este acolo pur decorativa.Nimeni nu lasa problemele turismului in grija lui Trif.Poate a fost la o sueta cu alti PSD-isti care taie frunza la caini pe la Bruxelles!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus