Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

În Broscărie s-a descoperit mai mult teren. Primăria îl oferă mașinilor

În Broscărie s-a descoperit mai mult teren. Primăria îl oferă mașinilor

În cadrul proiectării lucrărilor de modernizare a unei zone din cartierul Broscărie, proiectanții au descoperit că, de fapt, există mai mult spațiu decât se credea inițial.

Proiectare și reparații capitale a străzilor și aleilor din zona str. Ștefan cel Mare nr. 147 este obiectul contractului semnat în luna august a anului trecut de către Primăria Sibiu cu SC Geiger Transilvania SRL. Potrivit prevederilor contractului semnat pentru suma de 1,69 de milioane de lei, în 45 de zile ar fi trebuit realizat proiectul tehnic, pornind de la documentația de avizare a lucrărilor de intervenție elaborată anterior. Proiectul tehnic a fost realizat, doar că nu s-a trecut încă la punerea lui în practică, deoarece s-a descoperit că, față de prevederile din DALI, în realitate există mai mult teren disponibil în zona din Broscărie ce ar urma modernizată. Iar la propunerea proiectanților, conducerea Primăriei Sibiu propune ca spațiul suplimentar să fie oferit mașinilor, prin mărirea numărului de locuri de parcare amenajate de la 120, în varianta inițială, la 156, în varianta “cu teren suplimentar“.

“În vederea folosirii eficiente a spațiului avut la dispoziție, precum și din dorința de a asigura un număr cât mai mare de locuri de parcare, s-a optat pentru modificarea soluției propuse în DALI prin realizarea unor parcări suplimentare pe str. Ștefan cel Mare, str. Cantonului nr. 1, Ștefan cel Mare nr. 3 și str. Cantonului nr. 4. Având în vedere cele de mai sus s-a impus și reamenajarea intersecțiilor precum și crearea unei alei de acces spre zona platformei destinată pubelelor de gunoi“, se arată într-un raport înaintat consilierilor locali. În ședința de joi, aceștia vor trebui să dezbată alocarea a suplimentară a aproximativ 160.000 de lei, cu tot cu TVA, pentru lucrările suplimentare generate de descoperirea terenului “în plus“.

Lucrările propriu-zise de amenajare a zonei, contractate de cei de la Geiger Transilvania, ar urma să se încheie în trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Foto: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

gheorghe

Acum 5 ani

veo harta? nu ca ma intereseaza. dar o poza face cat un articol de cate mii de cuvinte?
Raspunde

oare care este suparafata sibiului?

Acum 5 ani

normal ca este mai mult teren. este vorba de vechile tevi de incalzire care erau aeriene si care acum sunt desfintate. de cand avem in sibiu centrale de apartament? cam de atunci, cei din primarie nu au mai iesit pe teren, ca sa stie ce este acolo.
Raspunde

Iuliana

Acum 4 ani

Buna,as dori sa va intreb daca pe alea Caprelor se vor face aceleasi amenajari ca si in celelalte strazi dintre blocuri.va multumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus