X
petre tutea

Video-interviu inedit și conferință despre Petre Țuțea, la Sibiu

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu va avea loc luni, 25 februarie, Conferința „Petre Țuțea-<<România unită în spirit>>”, susținută de dr. Alexandru Popescu de la Balliol College, Universitatea din Oxford, Marea Britanie.

conferinta petre tutea

Participanții vor avea posibilitatea să vizioneze și un video-interviu inedit cu Petre Țuțea, un material intitulat „Petre Țuțea, Dascăl Privat”.

Evenimentul va fi moderat de pr. conf. univ. dr. Nicolae Moșoiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Petre Țuțea s-a născut pe 6 octombrie 1902. A fost economist, eseist, filosof, jurist, politician și publicist român.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silberpfeil

  A fost comunist si apoi legionar.A fost ateu apoi ortodox.A fost si puscarias,13 ani.A cam regretat asta da’ nu vreau sa stric bunatate de proiectie ortodoxa asa ca nu va mai spun nimic,nici macar parerea lui Tutea despre pochi.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ovidiu

  @Silberpfeil
  Tu faci parte din tortionarii comunisti, batranel ca Visinescu sau esti fiu sau nepotel de-al lor? Vreun urmas de bolsevic la fel ca Tismaneanu? Cum iti permiti sa minti in halul asta? Initial am crezut ca esti prost informat, dar la o citire mai atenta, faptul ca esti rau intentionat este evident. Oricum se pare ca din neamul asta nu faci parte, cum si tortionarii au fost majoritatea tigani sau unguri. Dupa cum te exprimi, nici ortodox nu esti, asa ca vezi-ti de treaba ta si lasa neamul romanesc in pace.
  Petre Tutea nu a fost niciodata comunist si nici ateu nu a fost. A fost arestat de comunisti alaturi de toata intelectualitatea interbelica. Au fost torturati si exterminati pana in ’64 cand la presiunile internationale au fost eliberati cei cativa ramasi in viata.
  De regretat a regretat doar ca tara asta a incaput iar pe manile nepotilor de bolsevici.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Silberpfeil

   Fraiere,nu-i nicio rusine ca in tinerete sa fi de stinga iar apoi,dupa ce te destepti sa treci in dreapta(si Mihai Sora a facut la fel).Rusinos e sa incerci sa pui batista pe tambal.De aia a ajuns sfint Stefan cel Mare.Sti ce parere avea Tutea despre asta?Intelectualitate interbelica despre care vorbesti a fost ,in mare masura,legionara.Cioran a fost legionar fraiere.Daca spun asta inseamna ca-s tortionar,tigan sau ungur,dobitocule?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ovidiu

  Mai baietas, esti paralel cu istoria dar mai grav, nu ai nimic de-a face cu credinta si cu bunul simt. Iar daca nu ai bun simt sau daca nu ai credinta, nu avem ce discuta. Nici macar o lectie nu meriti.
  Sa vorbesc cu tine ar fi ca si cand as discuta cu usa. Petre Tutea spunea asta si avea dreptate.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Silberpfeil

   Da’ P.Boteanu ce zicea?Nu sti cine a fost?Hai sa te lamuresc:P.Boteanu a fost pseudonimul sub care Tutea scria articole in revista ”Stinga”.Articolele erau laudative la adresa bolsevismului si evident critice la adresa burgheziei(cum era denumita dreapta pe vremea aia).Dupa aia,dupa cum spunea Nae Ionescu ”s-a dumirit” si a semnat ”Manifestul Revolutiei Nationale” si a aderat la miscarea legionara ocupind chiar o functie guvernamentala in perioada legionara.Astea-s fapte nu pareri.Dl Boia ti-ar putea da mai multe amanunte ca tot de la dinsul le stiu si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact