Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Michelin a lansat Ghidul Verde pentru România. Sibiul, din nou în top cu trei stele

Michelin a lansat Ghidul Verde pentru România. Sibiul, din nou în top cu trei stele

S-a lansat a doua ediție a Ghidului Verde pentru România, editat de Michelin, iar Sibiul este reprezentat de municipiu și de Transfăgărășan. Ambele obiective turistice sunt cotate cu trei stele. Aceasta este a doua ediție a ghidului, după o pauză de opt ani, iar publicația conţine informaţii detaliate şi actualizate despre cele mai importante obiective din ţară. Fiecare ghid, lansat pentru prima dată în lume acum 80 de ani, este menit să îi ajute turişti să îşi organizeze călătoria în timpul pe care îl au la dispoziţie, astfel încât să nu rateze cele mai importante obiective turistice.

Fiecare sit turistic este evaluat pe baza unui set de nouă criterii dezvoltate independent de autorii Ghidului Verde Michelin. Autorii sunt selectaţi datorită abilităţii lor de a identifica valoarea intrinsecă a unui oraş, sit sau punct de atracţie turistică, independent de momentul în care este vizitat, şi apoi să aplice aceleaşi metode pentru toate destinaţiile şi ghidurile. Apoi, fiecare atracţie touristică primeşte un număr de stele - între una şi trei. Sistemul de acordare a stelelor Michelin corespunde interesului turistului pentru un anume sit şi sunt definite după cum urmează: trei stele înseamnă merită vizitat, două stele se traduce prin merită o oprire, iar o stea este echivalentul interesant. Un obiectiv poate fi selectat şi descris în ghid chiar dacă nu a primit nicio stea. Obiectivele sau monumentele care nu prezintă niciun interes nu sunt menţionate, scrie Ziarul Financiar. „Cea de-a doua ediţie aduce un număr mare de locaţii noi, printre care: Maramureş oferă două obiective noi care au primit distincţia de 3 stele, Valea Marei şi Valea Maramureşului, Parcul Naţional Retezat a primit 2 stele, Castrul Porolisum a obţinut 2 stele, de la o stea în prima ediţie, Ulpia Traiana a primit 2 stele, Salina Turda şi Cascada Bigăr, ambele nou intrate în ghid, au primit fiecare câte 2 stele”, spun reprezentanţii Michelin.A doua ediţie a Ghidului Verde Michelin România este împărţit în trei secţiuni sugestive. În prima parte, „Să descoperim România”, iubitorii de călătorie sunt purtaţi prin 7 regiuni importante ale ţării, ca mai apoi, în cea de a doua parte, „Să înţelegem România”, să afle atât tainele artei şi tradiţiilor populare, cât şi istoria ţării. Iar partea a treia, „Organizarea călătoriei”, oferă informaţii practice şi utile pentru planificarea în detaliu a excursiilor.

Ghidul Verde Michelin pentru România are 508 de pagini şi include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri şi restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în Romania. Ghidul a fost pus în vânzare în decembrie 2018 în reţeaua de distribuţie, emag.ro, cu preţ recomandat de 50 de lei.

Prima variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost lansată în septembrie 2008, urmată în 2011 de prima variantă în limba română. De altfel, România este singura ţară în care Ghidul Verde este lansat în limba locală, în majoritatea ţărilor europene fiind în limba franceză sau engleză.

Top zece locuri de neocolit conform Michelin

Mănăstirile pictate din Bucovina ***

Transfăgărăşanul ***

Delta Dunării ***

Biserica Fortificată din Prejmer ***

Sibiu ***

Mănăstirea Hurez ***

Văile Maramureşului ***

Sighişoara **

Bucureşti **

Castelul Peleş**

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

mihai

Acum 5 ani

Alooo, Michelin, cum sa dati DACAT 2 stele Decatestiului (cei in varsta il cunosc dupa vechiul nume, "Bucuresti"). Am cel putin 10 argumente care-l fac oras de 5 stele: - cei mai corecti si civilizati taximetristi din Europa - locuri de parcare suficiente si fara parcagii - trafic decent, fara claxoane, injuraturi, blocaje si putoare - linie de metrou intre aeroport si gara - linii de tren urban intre principalele cartiere si zone de agrement/relaxare - aer curat datorita fluxului continuu de aer dinspre valea prahovei - apa curata si proaspata din Dambovita - munte si mare la jumate de ora distanta, accesibile pe autostrada - vazut din spatiu, e atata de verde incat cu greu se vad blocurile - aici s-a nascut cel mai important cuvant al limbii romane moderne: DACAT
Raspunde

justinian

Acum 5 ani

nooo, serios? Pai si Iasovul, nu este ridicat in slavi din nou? :o
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 5 ani

Mai ales aerul minunat de esapament ne recomanda
Raspunde

Sibian mândru

Acum 5 ani

Nu am găsit orașele mult lăudate Brașov, Cluj-Napoca Timișoara etc. Hmmm..... Poate data viitoare..... Poate niciodată....
Raspunde

Bla bla

Acum 5 ani

Pai...Brasov este o pepiniera de coruptie, nimic nou, mai tinem minte sf. anilor 90-inceput 2000 cand cart. intregi erau periate de mascati? Acum administratia dezastru ce permite etaje intregi in acoperisurile caselor la 3 pasi de P-ta Sfatului. Clujul este OK, dar are minusuri, prea axat pe economic si prea putin turistic, poate si traficul direct prin mijlocul centrului istoric are ceva de-a face.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus