Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Galeria de Arta Contemporana va costa 1,8 milioane de lei

Studiul de fezabilitate realizat pentru construirea unei Galerii de artă contemporană pe strada Cetăţii, la numărul 42, indică investiţii necesare de 1,878 milioane de lei. "Pentru că structura clădirilor existente este degradată, iar reabilitarea şi adaptarea acestora la noile cerinţe spaţiale ar presupune costuri neargumentate, se propune demolarea acestor corpuri, (care oricum au un caracter temporar, sunt neocupate în prezent şi nu prezintă o deosebită valoare istorică şi arhitecturală) şi construirea unei noi clădiri", se arată într-un raport al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Sibiu, Serviciul Investiţii. Noua construcţie ce ar urma să apară pe strada Cetăţii va respecta caracteristicile zonei, imaginea actualei clădiri va fi preluată formal, iar regimul de înălţime va fi parter. "în corpul din faţă, spre str. Cetăţii, se amenajează prima sală de expoziţii, preluând forma clădirii iniţiale cu acoperiş în două ape. De asemenea, se urmăreşte realizarea faţadei principale după modelul faţadei existente, atât din punct de vedere al raportului plin-gol, al amplasării golurilor, cât şi din punct de vedere al materialelor utilizate. Corpul din spate este organizat pe o structură în cadre, cu acoperiş tip terasă circulabilă, cuprinzând a doua sală de expoziţii, un birou de informare deschis spre sala de expoziţie, un grup sanitar, un oficiu şi un depozit. Iluminarea sălii de expoziţii se face prin intermediul unor luminatoare cu geam lateral, care la nivelul terasei se pot folosi ca măsuţe de expunere". Suprafaţa totală construită a viitoarei Galerii de artă va fi de 312 mp, din care utilă este 274 mp. Terasa va măsura 220 de mp, iar suprafaţa expoziţională va fi împărţită în două: 224 de mp în interior şi 269 de mp, exteriori. Pentru realizarea investiţiei calculată, la momentul SF, la 1,878 milioane de lei - din care 1,461 mil. lei construcţii şi montaj -, sunt necesare 12 luni. Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a anunţat în trecut faptul că, având în vedere condiţiile economice actuale, este puţin probabil ca viitoarea Galerie de Artă Contemporană a Sibiului să fie implementată din acest an. Deocamdată, în România există doar patru astfel de galerii, dintre care trei în Capitală şi una la Cluj-Napoca. "Modul de funcţionare al Galeriei va fi unul non profit, Galeria alegându-şi un număr de artişti pe care să-i promoveze prin organizarea periodică de expoziţii (în fiecare lună). Astfel, intenţia acestei investiţii are în primul rând un scop educativ, de pregătire a bunului gust al societăţii", se mai arată în documentul pregătit de reprezentanţii Primăriei Sibiu. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia de pe strada Cetăţii, de la numărul 42, va fi supusă votului consilierilor locali în şedinţa de joi, 27 august.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Sami

Acum 14 ani

Sunt convinsa ca proiectul va trece in consiliu si sper ca lucrarile sa inceapa cat mai repede. De multa vreme este nevoie de asa ceva, pentru a scoate expozitiile din spatiile mai putin potrivite si mai putin vizibile in care s-au desfasurat pana acum. Bravo si abia astept sa ciocnim paharul de sampanie la deschidere!
Raspunde

codex aureus

Acum 14 ani

Sper sa se faca o sala de expozitie moderna, generoasa cu publicul, luminoasa si spatioasa in contrast cu expo-cavernele reziduale .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus