Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Încă un sibian candidează la europarlamentare. Născut în Rostock, stabilit în Hosman

Încă un sibian candidează la europarlamentare. Născut în Rostock, stabilit în Hosman

Partidul Democrației și Solidarității – Demos și-a anunțat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare, iar printre ei se află și un sibian. E vorba de Joachim Cotaru, inițiatorul proiectului morii din Hosman. ”Avem nevoie de o voce puternică pentru o Europă socială și ecologică, ce în prezent nu există. În același timp, punerea în pericol a „proiectului Europa” îmi pare o greșeală enormă. Asta fac politicienii gen Orbán, Kaczyński și Dragnea – jucându-se cu frica oamenilor.

Populația rurală din România și din alte țări nu este auzită sau văzută astăzi numai din perspectiva economică. Pe lângă faptul că mișcările micilor țărani prezintă o mișcare socială importantă, ele ne arată și că există o alternativă la agroindustrie.

Drepturile imigranților și ale refugiaților sunt încălcate sistematic. Numai în anul 2018, au murit peste 2.000 de oameni când au încercat să ajungă în U.E. România face parte din țările cu cele mai mari exoduri, aproape 20% din cetățeni trăind în afara țării. De aceea, îmi doresc ca în Parlamentul European să fiu o voce pentru apărarea dreptului de azil și de liberă mișcare a oamenilor, o voce împotriva rasismului și a discriminării grupurilor minoritare. Nimeni nu este ilegal!”, se prezintă Joachim Cotaru.

S-a născut în 1974, în Rostock, Republica Democrată Germană. ”Am crescut în mediul de opozanți al sistemului de atunci. Perioada m-a marcat puternic, în continuare consider important să ne revoltăm atunci când condițiile ne obligă – asta reprezintă pentru mine baza activismului civic și social. Am plecat din Germania în 1996. Viața mea se desfășoară, din 2002, într-un sat transilvan, aproape de Sibiu. De profesie sunt istoric, dar am lucrat, de exemplu, o scurtă perioadă și ca tunzător de oi”, spune Cotaru despre el.

Platforma Demos s-a înfiinţat în anul 2016, iar în anul 2018 a devenit partid politic. PDemos urmăreşte să definească cele mai mari probleme şi crize ale societăţii româneşti şi cele mai bune răspunsuri la acestea. “Credem în asumarea unor propuneri curajoase şi coerente, care să depăşească inconsistenţa programelor şi a practicilor politice actuale”, se prezintă partidul.

Din Sibiu va mai candida Nicu Ștefănuță din partea USR și Virgil Popa din partea PNL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

cititor 13

Acum 5 ani

e o gluma ???
Raspunde

Romica

Acum 5 ani

...o gluma proasta !!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mkh

Acum 5 ani

ce cauta si ce doreste strainul asta in tara noastra? ca au mai venit neamuri de-ale lui si ne-au calarit strabunii sute de ani si apoi s-au carat cu cozile intre picioare inapoi in tara lor
Raspunde

ger

Acum 5 ani

ptr "mkh" mái dragá, cautá si el ce cautá mii si mii de románi ín Germania... Ai priceput mái drágá...
Raspunde

A

Acum 5 ani

E doar inceputul. Pana in 2024 vor fi mult mai mulți super liberali din astia in politica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus