Vreo minus 10 grade, sâmbătă seară. O poftă incredibilă de mâncare chinezească nu poate fi ostoită în Sibiul decât la Yummy Yang. Nu a mai rămas de ceva vreme decât un chioșc în aer liber. Genul de magazie pe care ți-o pui în curte sau de unde mănânci vată de zahăr la Lacul Roșu. Sau kurtos kalacs la Bâlea Lac.
Și dacă în toiul iernii te apucă pofta ce faci? Înduri. Asta am încercat în acest week-end. Am poftit la o supă picantă, un orez cu pui, o porție de carne de porc cu sos picant și un pui cu sos de portocală. 30 de secunde a durat comanda, iar frigul a părut floare la ureche. Încă trei minute de stat în buza geamului și nu mai era de glumit. Doamna mi-a spus într-o chinezo-română, foarte amabilă, că poate ar fi bine să mă întorc într-un sfert de oră. Exact ce-am făcut. Am preluat comanda după o scurtă tură prin mall-ul – șantier, și am preluat pachetul. Nu, nu era cazul să mănânc acolo. Poate doar Bear Grylls să fi încercat așa ceva, dar un om sănătos la cap și fără o ambulanță lângă el nu ar fi reușit. Așa că am pus tot într-o pungă și am plecat acasă.
Supa picantă a fost incredibil de picantă. Genul de lichid pe care nu-l poți înghiți dacă ai o urmă de răceală în tine. Extrem, extrem de pișcăcioasă, dar foarte bună dacă treci de șocul inițial. Gelatinoasă, consistentă, numai bună de mâncat pe vreme de să-ți bagi câinele în casă. Puiul cu orez e așa cum îl știți de ani buni. Puțin sec, dar gustos și hrănitor. Carnea de porc în sos picant, bogat în ingrediente, iute și bun. Față de alte vremuri nu mai e atât de uleios, numai bun. O notă proastă pentru sosul de portocală. Sec, de parcă ai înmuia puiul în apă chioară. Singurul preparat care a dezamăgit.
Am plătit pentru tot aproape 100 de lei, o sumă decentă. Partea ciudată e că prețurile nu au fost diminuate după ce din restaurant nu a rămas decât o căsuță de grădină. Banii achitați pe chirie, veselă și ospătari ar trebui să dispară din prețul final al produselor, însă acestea au rămas la fel. Mă gândesc că atunci când se vor muta într-un spațiu mai decent, meniul va fi schimbat. Iar prețurile vor urca.
Legat de mutat, despre Yummy Yang s-a spus că se va muta în locul restaurantului Papa Mitch Texas BBQ Pit. Restaurantul care dorea să se impună pe piața din Sibiu printr-o bucătărie care respectă abordarea americană a cărnii de vită, în special a celei din rasa Angust a dat chix, iar spațiul a fost preluat de chinezi. Doar că până acum nu s-a văzut niciun semn că acolo vom avea de mâncat. Nu se lucrează, totul era la fel ca înainte: gol. Deschiderea noului restaurant Yummy Yang în locul celui american este plănuită a avea loc până la finele anului trecut, dacă lucrările de reamenajare se vor derula fără probleme. “Vrem foarte mult să deschidem până la finele anului, dar, în același timp, vrem ca lucrările să respecte stilul și standardele noastre. În plus, este destul de greu de găsit o echipă bună. La deschidere, intenționăm să oferim și preparate din alte bucătării, să diversificăm oferta, deoarece am observat că sibienii devin tot mai receptivi la ideea de a încerca și altceva. Prin urmare, pentru că am avut cerere, ne propunem să avem în noul meniu și preparate din gama sushi“, spunea managerul restaurantului chinezesc, pentru Turnul Sfatului.
Până atunci, rămânem la mâncarea din chioșc.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Turnul Sfatului , Yummy Yang , Pensiune Restaurant , Papa Mitch Texas , mancare chinezeasca , Bâlea Lac , Bear Grylls , Lacul Roşu
Vizualizari: 12244
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
HBomb
Acum 2 ore
@Pol-Pot
Acum 2 ore
Soso
Acum 2 ore
Bunu
Acum 2 ore
A