Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Facultatea de Inginerie a devenit neîncăpătoare: „De 3 ani vrem să construim un etaj. Avem ore la Teologie, Medicină sau Litere”

Facultatea de Inginerie a devenit neîncăpătoare: „De 3 ani vrem să construim un etaj. Avem ore la Teologie, Medicină sau Litere”

Clădirea Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a devenit neîncăpătoare pentru propriii studenți. Aceștia sunt nevoiți să meargă la ore care se țin la alte facultăți, în ciuda faptului că de 3 ani conducerea universitatea vrea să construiască un etaj peste actualul edificiu.

Într-un interviu acordat pentru Turnul Sfatului, l-am întrebat pe decanul Facultății de Inginerie, Liviu-Ion Roșca, care crede că sunt, în opinia lui, cele mai mari nemulțumiri ale tinerilor care studiază aici. Roșca a enumerat mai multe probleme, prima menționată fiind lipsa spațiilor de învățământ.

„Nemulțumiri se pot găsi peste tot și în orice domeniu, pentru că nu facem lucrurile perfect, pe de o parte. Iar pe de altă parte e foarte greu de mulțumit pe oricine. Dintre nemulțumiri, avem probleme mari legate de săli, de spațiile de învățământ. Pentru că noi am crescut, ne-am dezvoltat, dar am rămas încorsetați în anumite zone. Și atunci facem o serie întreagă de „ehilibristici”. Mergem și ținem ore în spațiile de la Teologie, de la Medicină, de la Litere. Și asta pentru ei este un inconvenient, pentru că trebuie să se deplaseze. Noi de 3 ani de zile așteptăm o serie întreagă de aprobări care nu mai vin, ca să mai înălțăm clădirea cu un etaj. Batem pasul pe loc”, ne-a spus Liviu-Ion Roșca.

plan facultatea de inginerie

Potrivit decanului, proiectul de construire a unui nou etaj al Facultății de Inginerie a fost elaborat încă în anul 2014, obținând aproape toate documentațiile necesare, inclusiv finanțarea. „Aici undeva la nivel local lucrurile trenează și stau. Avem planurile, avem tot, am putea demara lucrările, dar nu avem toate avizele. Din cauza acestei probleme, orarul nu este de multe ori compact. Studenții fac 2 ore aici, după care pot avea o pauză de 2 ore, apoi pentru alte 2 ore să meargă în altă parte și așa mai departe”, a explicat decanul.

Interviul complet va fi publicat în această săptămână, pe turnulsfatului.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

romanul e nascut poet si inginer

Acum 5 ani

hai, baiete, dormi in pace Tara inginer te face!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus