Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Cine are 5,2 milioane de euro pentru Rompetrol?

Ditamai compania Rompetrol Downstream SRL vrea să scoată peste cinci milioane de euro din proprietăţile de la Sibiu. A încercat să scoată cinci milioane de euro, dar cum nu i-a dat nimeni, acum speră la vreo patru milioane de euro. Ca să fim cinstiţi, nici proprietăţile nu sunt tocmai ale Rompetrol, dar le-a obţinut în urma datoriilor acumulate de sibienii de la SC Sib Peco SRL. Cum sibienii de la această firmă nu şi-au mai putut plăti datoriile, biroul executor judecătoresc Ispas Cârjă le-a scos la licitaţie bunurile. Nimic impresionant, doar un teren cu drumuri de acces de vreo 3.000 metri pătraţi, un teren construit cu un pavilion administrativ de 1.200 metri pătraţi, un teren cu hală, garaj şi platformă betonată de peste 11.000 metri pătraţi, o staţie de alimentare combustibili şi rezervoare subterane, cu spălătorie pentru maşini şi alte câteva birouri, la care se mai adaugă încă două platforme betonate ce însumează o suprafaţă de peste 9.000 metri pătraţi. La o primă evaluare, proprietăţi imobiliare de exact 5.228.892 euro. Toate aflate pe strada Hendri Coandă, la numărul 12. Licitaţia publică pentru toate aceste "bunătăţi" a avut loc joia trecută la biroul executirului Ispas Cârjă. In birou, la patru ace, reprezentantul Rompetrol, venit taman de la Bucureşti, să se plictisească prin Sibiu. Şi bineînţeles, executorul. „Nu a venit nimeni. Nu s-a interesat nimeni. O să constat acum în procesul verbal că nu sunt licitatori”, a declarat executorul, după care ne-a spus că deşi nu este o premieră, este totuşi vorba despre o sumă mare şi nu oricine dispune acum de banii ăştia. Urmează o nouă licitaţie peste vreo 35 de zile. „Eu pot să fac şi mai repede, dar tot nu vine nimeni”. Peste 35 de zile totuşi cresc speranţele. Fiind a doua licitaţie scorul, pardon, preţul, scade cu peste un milion de euro, adică vreo 25 la sută din preţul iniţial. La câteva ore după licitaţie, în birourile de pe Henri Coandă, Dumitru Rafailă, directorul firmei ale cărei bunuri au fost scoase la vânzare. Nu contestă licitaţia. Datoriile sunt datorii, dacă se găseşte careva să cumpere bunurile, bine. Dacă nu, oricum, şi pe cale amiabilă va încerca să rezolve problema cu Rompetrol. Dacă nu vrea nimeni să cumpere pentru o afacere cu petrol şi combustibili, măcar din sentimentalism poate se găseşte cineva. Intr-un trecut nu foarte îndepărtat acolo a funcţionat sediul Vămii sibiene. Pentru cine îşi aminteşte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus