Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Inspectoratul Școlar a propus ministerului ca elevii din Sibiu să aibă vacanță între 6 și 10 mai

Inspectoratul Școlar a propus ministerului ca elevii din Sibiu să aibă vacanță între 6 și 10 mai

Pentru că activitatea în majoritatea școlilor din zona centrală a Sibiului va fi afectată de desfășurarea Summitului UE din 9 mai, iar efectele organizării evenimentului se vor resimți în tot orașul, Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a solicitat oficial Ministerului Educației suspendarea completă a cursurilor în intervalul 6 – 10 mai.

Decizia ar urma să trimită într-o vacanță forțată toți elevii școlilor din municipiul Sibiu.

„Propunerea noastră a fost ca școlile din municipiul Sibiu să fie închise, în perioada 6-10 mai, urmând ca Ministerul să ne aprobe un program de recuperare a cursurilor, așteptăm răspunsul de la Minister. Am avut o ședință cu directorii, în cadrul căreia am anunțat despre ceea ce s-a propus, și anume recuperarea zilelor respective în anumite zile de sâmbătă, o săptămână da, o săptămână nu, astfel încât să nu fie cinci sâmbete consecutive. Propunerea era chiar din această sâmbătă să se înceapă recuperarea, însă deocamdată nu am primit niciun răspuns”, a declarat prof. Mirela Iancu, inspector școlar general adjunct.
Anunțul a fost făcut la finalul ședinței Colegiului Prefectural. Până în prima parte a zilei de miercuri ministerul nu oferise niciun răspuns la solicitarea ISJ Sibiu.

O decizie similară a fost luată și la nivelul Universității ”Lucian Blaga”, studenții având vacanță în perioada Summitului, urmând să recupereze în zilele de sâmbătă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

dr. alban

Acum 5 ani

Ar fi perfect!
Raspunde

Ema

Acum 5 ani

Poate se mai gandesc, totusi,inainte de a propune astfel de masuri, si la elevi si parinti! Inca 3 saptamani de vacanta in mijlocul semestrului? Cand se mai recupereaza?? Renuntati atunci la saptamana de vacanta dinainte de Paste si inlocuiti-o cu saptamana summit-ului, dar 3 saptamani este bataie de joc.
Raspunde

Parinte

Acum 5 ani

Si eu sustin parerea Emei. Parerea parintilor chiar nu conteaza? Ce facem cu cei din clasele primare atatea zile? In mod extrem s ar fi putut da liber doar in ziua de 9 mai. O tampenie marca inspectoratul scolar care in loc sa ajute elevii si parintii acestora parca se incapataneaza sa faca exact pe dos. De ce nu fac parintii o petitie in acest sens?
Raspunde

iepurasul violent

Acum 5 ani

Dracnea inca nu a dat ordin de defilare la 1 Mai ?
Raspunde

///

Acum 5 ani

/Poate defilezi tu cu codita !
Raspunde

O persoana care se si informeaza

Acum 5 ani

Stimati parinti. Pana a spune ca ar fi fost bine doar in 9 sau altele, va rog sa va ganditi ca in zona inelului central ala Sibiului nu se va circula de loc. Prima saptamana de vanta are doar 4 zile de scoala si tot atunci sunt olimpiadele nationale. Bataie de joc? Mai vedem!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus