X
pauca alamor slimnic

Ca la autostrăzi. CJ împarte execuția unui drum în trei, să nu dea banii înapoi Guvernului

Pentru a nu returna Guvernului cele peste 95 de milioane de lei primite pentru modernizarea celor 35 de km dintre Păuca și Slimnic, Consiliul Județean Sibiu a decis să împartă execuția drumului județean în trei.

8 aprilie 2019 este termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate pentru execuția lucrărilor de modernizare a DJ 107B, cel care leagă Păuca, Alămor, Mândra și Slimnic. Lucrările, estimate la o valoare de 70,45 de milioane de lei, fără TVA, trebuie finalizate până cel târziu la finele anului 2020, după cum prevede contractul de finanțare semnat de CJ cu Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului național de dezvoltare locală (PNDL).

Evoluția proiectului (pentru care Ministerul a alocat, anul trecut, mai bine de 95 de milioane de lei) a înregistrat, însă, întârzieri. Contractul de proiectare a – pentru care licitația a fost lansată încă de la începutul lui mai, anul trecut – a fost atribuită abia la finalul lunii septembrie a anului trecut, unei firme din Cluj (DP Cons SRL), termenul de finalizare a proiectului tehnic și a altor documentații fiind de două luni de la semnarea contractului.

În aceste condiții, execuția lucrărilor de modernizare a celor 35,1 km a fost împărțită în trei loturi, în speranța că atribuirea contractelor și realizarea modernizării se va încadra în termenul de 31 decembrie 2020. “ Întrucât lungimea drumului care urmează să fie modernizat este una considerabilă, iar conform contractului de finanțare termenul de finalizare a lucrărilor este 31.12.2020, conducerea Consiliului Județean Sibiu a apelat la soluția împărțirii drumului pe trei tronsoane, astfel încât execuția lucrărilor să se realizeze mai rapid. Valoarea estimată a lucrărilor de execuție este de 70.454.366,58 lei fără TVA, durata execuției fiind cuprinsă între 12 și 16 luni“, arată reprezentanții CJ Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Till Eulenspiegel

    Rog concluzia dl Deleanu: E de bine sau de rau?Altfel spus: ii votam pe penelachi ca-s competenti ori viceversa?Pe de alta parte:daca penelachi considera imposibila modernizarea pina la finalul lui 2020 a 35,1 km de drum(pentru cei care au deschis netu’ mai tirziu ii informez ca suntem in februarie,hai martie 2019)si umbla cu subterfugii(chichite) cum puii mei sa-i votez?Borfasii PDS-isti aloca bani da’ onestii si profesionistii PNL-isti nu se descurca.Probabil ca banii-s falsi si vor sa-i puna intr-o lumina proasta pe profesionistii PNL-isti.Repet:35.1 km de drum EXISTENT,nu in padure sau prin munte !!!31,5 km de peticit un drum e ”o distanta considerabila” in acceptiunea penelachilor.Votati mai!Hai,hai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact