Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

USR insistă ca în Cartierul Arhitecților să fie deschise două secții de votare pentru următoarele alegeri

USR insistă ca în Cartierul Arhitecților să fie deschise două secții de votare pentru următoarele alegeri

Filiala USR din Cisnădie insistă ca în Cartierul Arhitecților să fie înființate două secții de votare pentru locuitorii acestuia. Membrii formațiunii spun că se vor adresa Autorității Electorale Permanente, dacă Primăria va refuza în cele din urmă solicitarea.

Amintim că la începutul lunii februarie primarul din Cisnădie, Gheorghe Huja, le-a răspuns celor din USR că „există două secții de votare desemnate pentru locuitorii acestui cartier pe raza UAT Cisnădie”.

„Noi nu am renunțat la acest demers. Din contra, în urma răspunsului ambiguu al domnului primar privind existența a două sectii pe raza orașului Cisnădie, am solicitat precizări. Am depus pe 7 februarie o solicitare în scris cu privire la adresele exacte a celor două secții de votre la care făcea referire”, a spus Rodica Velțan, președinte USR Cisnădie.

Aceasta a preciat că următorul pas va fi sesizarea AEP.

„Încă sperăm că primăria își va îndeplini obligațiile legale și va face demersurile necesare înființării acestor două secții, având în vedere și faptul că Cisnădioara care este tot parte a orașului Cisnădie are 600 de alegători pe liste, iar Cisnădioara are secție de vot. Or, comunitatea din Cartierul Arhitecților cu 7.000 de oameni per ansamblu, deși nu toți au buletin de Cisnădie, nu au această posibilitate. Oricum, noi trebuie să ținem cont că de data aceasta sunt alegeri europarlamentare și vor urma prezidențialele, astfel încât se poate vota indiferent dacă ai sau nu buletin de Cisnădie”, a adăugat Velțan într-o conferință de presă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus