Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Mămicile din Sibiu și-au făcut asociație. Strâng medicamente pentru copiii bolnavi

Mămicile din Sibiu și-au făcut asociație. Strâng medicamente pentru copiii bolnavi

Comunitatea de mămici din Sibiu ajunge primăvara aceasta la cea de-a doua strângere de medicamente pentru un spital de copilași din București. De această dată este vorba despre Spitalul Fundeni, astfel că pe 8 martie mămicile internate cu micuții vor primi flori și medicamente pentru copilași.  

După ce înainte de sărbătorile de iarnă mămicile din Sibiu au reușit să strângă medicamente în valoare de 3000 de Euro pentru copiii bolnavi de la Spitalul Marie Curie din București, acum vor să facă același lucru pentru un alt spital de copii. Medicamentele strânse până pe 8 martie vor ajunge la Spitalul Fundeni, alături de buchete de flori pentru mămicile care își urmăresc disperate copilașii de pe patul de spital. La fel ca data trecută, a fost pusă la dispoziția donatorilor o listă cu medicamentele necesare.

52752922_10216824429098567_4205184638219452416_o

Sibienii care doresc să facă un gest frumos de 8 Martie, pot face acest lucru achiziționând unul din medicamentele de pe lista de mai sus. Toate medicamentele trebuie să fie sigilate și să fie donate împreună cu bonul fiscal, acesta fiind singurul mod în care vor fi acceptate la farmacia spitalului.

Campania a fost demarată și de această dată de Sabina Luculescu, mămica unei fetițe care a fost internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie din București, care a descoperit în urmă cu ceva timp câtă nevoie este de medicamente în spitalele din România.

După succesul răsunător de anul trecut, la Sibiu s-a format chiar o asociație, sub denumirea „Cutia cu Medicamente”, care își propune să continue cât mai mult timp aceste campanii.

„Le mulțumim donatorilor foarte mult pentru ajutorul oferit în ultima campanie. Sibiul a fost orașul care a întrecut cu mult la capitolul unitate și spirit civic pentru că valoarea medicamentelor trimise a fost de aproximativ 3000 de euro... Nu am suficiente cuvinte în vocabular să le mulțumesc tuturor”, spune o mămică din cadrul asociației.
Cutiile cu medicamente pot fi donate până pe 6 martie, în mai multe locații din Sibiu:
  1. Cofetăria Sùcre, Școala de Înot 28C, între orele 9-21
  2. Natur House, Bălcescu, lângă Farmacia 24, între orele 9-18
  3. Calea Turnișorului 32A, în curte cu DHL, între orele 8-17, 0721257432/0729068373
  4. Meridian, Piața Mare nr 12, în gang lângă Refresh
Despre campania din noiembrie 2018 puteți citi mai multe din articolul de mai jos:

http://www.turnulsfatului.ro/2018/11/28/mamicile-din-sibiu-strang-medicamente-pentru-copiii-internati-la-marie-curie-2/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

f.frumos,felicitari
Raspunde

Ghiocel

Acum 5 ani

RESPECT ! parca am fi in evul mediu :(
Raspunde

canaris

Acum 5 ani

Doamnelor sunt mirat si chiar bulversat de aceasta initiativa.Pe lista de mai sus sunt doar medicamente simptomatice care ar trebui sa existe pe stocul oricarei farmacii de spital din Africa nu din UE !Si ce o sa faceti? Mergeti cu Nurofenul si cu Smecta in punga la Bucuresti????Nu au Panadol pe stoc ? Ar trebui sa inchida !!!! Ce faceti daca in ziua donatiei nu gasiti copilul cu febra ,diaree sau alergie????? Veniti cu ele inapoi ? Apreciez initiativa de a dona dar asta e o frectie cu crema de galbenele de la pozitia 19.....Inca o data!!! Orice spital de pedi care nu are din astea trebuie inchis! Nici un medicament de pe lista aia nu costa mai mult de 20 lei ! O propunere....Cumparati ceva de mancat si imbracat pentru copii de la ferma SEVIS...
Raspunde

canaris

Acum 5 ani

...copiii
Raspunde

Ciprian

Acum 5 ani

Ce tara trista avem. Medicamente donate de diferite asociatii si grupuri formate pe fb. Spitale construite de societatea civila. Scoli dotate si renovate de parinti. Sectii de politie sau judecatorii unde se fac chete pentru consumabile. Si TAXE! TAXE platite doar de unii (de cele mai multe ori, aceiasi care doneaza si doteaza. Ca restul sunt prea "smecheri"). TAXE care sunt furate de aceeasi smecheri care nu le platesc pe ale lor. Sincere felicitari celor care mai incearca sa aduca ceva lumina intr-o tara cufundata in intuneric!
Raspunde

Crina

Acum 5 ani

Dar voluntariat sau chiar donatii la orfelinatele din Sibiu, fac? Sau ii ajuta doar pe cei din Bucuresti de la renumitul spital, ca da mai bine,sunt mai interesante si aduna mai multe likeuri pe facebook?
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Haide sa schimbam mentalitatea asta de a gasi un motiv sa criticam. Intotdeauna se pot gasi motive de a critica. Ar fi mult mai bine sa ii sustinem pe cei care incearca sa schimbe ceva si eventual sa speram ca isi indreapta atentia si spre problemele cu care ne confruntam fiecare personal. Dar si mai bine ar fi sa actionam si sa dam un exemplu demn de urmat pentru cei pe care suntem doar tentati sa ii criticam.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 5 ani

Gestul este lăudabil ,dar 3000€ pentru un spital sunt o picătură întrun ocean.Recent s-a votat în parlament bugetul Romăniei şi toată lumea s-a inflamat dacă să crească sau nu ,alocația copiilor cu câteva zeci de lei ,dar despre sănătatea copiilor nu am auzit un cuvânt (avem mortalitatea infantilă cea mai mare din europa ) ,despre educație la fel (avem cea mai mare rată a abandonului şcolar ). În schimb PSD-ul pe când era Ciolş prim ministru era îngrijorat de soarta copiilor oamenilor bogați şi a legiferat că, valoarea indemnizației de creştere a copilului poate fi nelimitata .Cred că am putea măcar când este vorba de copii să lăsăm ipocrizia deoparte şi să modernizăm şcoli şi spitale.
Raspunde

Sabina Luculescu

Acum 5 ani

Trist, nu? Asa am spus si eu. Greu de crezut, nu? Asa am spus si eu. Frectie la picior de lemn (cu crema de galbenele de la pozitia 19). Asa am spus si eu. Crunta realitate? Cine vrea sa inteleaga printre randuri, sa o faca. Doar cine nu a fost in viata lui intr-un spital din Romania poate spune ca e frectie la picior de lemn. Esti trimis dupa cele mai banale medicamente, dupa pansamente, dupa tifon... Avem atatea exemple in jur despre situatia spitalelor (vezi Colectiv cu prea faimosul slogan "avem de toate", vezi asistenta de la Floreasca, vorba aia, cata-i spitalul, careia i se sugera sa faca economie la tubulaturi - de unica folosinta. Cat inseamna medicamente de 3.000 de euro pentru o sectie de Oncologie pediatrica dintr-un spital cu 20 de paturi/sectie? Mult! Atentie!! 3.000 de euro de la Sibiu. Ok, de ce Marie Curie? Pentru ca aici ma duc cu copilul meu, ca e vis-a-vis de blocul in care stau, si de aici m-am prins ca e ceva...lipsa. am inceput cu 2 pungi de la vecini si am continuat sa duc lunar, in liniste, fara multa agitatie. Ce am facut cand am crescut? Ne-am extins si catre alte spitale de Pediatrie din Bucuresti. Toate ne-au primit. TOATE! De altfel am facut de nenumarate ori apel sa ni se spuna unde in tara sunt probleme. Si mergem acolo. De ce este un motiv de ironie o intiativa curajoasa de a arata ca oamenii simpli pot ajuta mai mult decat o fac autoritatile? De ce nu treceti peste instinctul de a da vina pe autoritati si sa ajutati concret? Ca mai apoi sa va castigati dreptul de a arata cu degetul? Credeti ca o sa vina cineva din "sistem" sa isi ceara scuze daca se va intampla - Doamne Fereste - ceva cu copilul dvs? Nu se va intampla in veci! De ce cand va duceti in spitale si vi se vorbeste urat adoptati pozitia ghiocelului si va duceti fuguta la farmacie sa cumparati ce vi s-a ordonat? Stiti de ce? Pentru ca o faceti pentru copilul vostru! Eu am ales sa fac ceva, atat cat pot, astfel incat acest lucru sa nu se mai intample. Cel putin pe partea de medicamentatie banala. Eu stiu ca ceea ce fac este un ajutor real. Pentru ca fac ceva si facand acel ceva, vad niste lucruri. Stiti spitale care au nevoie de ajutor? Va rog anuntati-ne. Invit pe oricine doreste sa ma insoteasca in campaniile pe care le facem sa vada ce inseamna copiii bolnavi de cancer si cum arata parintele care sta la capul copilului sau bolnav. Va multumesc extrem de mult pentru ajutorul acordat Cutiei cu medicamente. Sibiul a fost acel oras care ne-a asezat pe harta. Si va rog sa ma credeti ca ajutorul acordat de dvs. chiar conteaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus