X
hermannstadt jazvic

Hermannstadt, prima victorie în 2019. Și totuși, Sibiul n-are fotbal

FC Hermannstadt a învins în această după-amiază Poli Iași cu 2-0, fiind de altfel prima victorie a sibienilor în acest an. Cu acest meci se încheie sezonul regulat al Ligii 1, un sezon care ar fi trebuit să aducă înapoi fotbalul în municipiu. Nu a fost cazul, așa cum cel mai probabil nu se va întâmpla nici în play-out. Poate la anul, dacă Hermannstadt rămâne în prima ligă.

Sibienii au încheiat cele 26 de etape cu o victorie chinuită, după un meci cenușiu, aspru, încâlcit, așa cum am tot văzut în acest sezon. Mândria sibienilor a fost potolită cu două aspecte: se află în clasament peste Dinamo București și Gaz Metan Mediaș. Și încă ceva: în primul sezon din prima ligă Hermannstadt a strâns 32 de puncte, după 9 victorii și cinci egaluri, semn încurajator pentru play-out.

Meciul, deși foarte important pentru moldoveni în tentativa lor de a prinde play-off-ul, nu a avut un istoric prea încărcat. În prima repriză, Blănarul a avut o ocazie monumentală după ce a driblat portarul ieșenilor, însă a vrut să înscrie din unghi, deși avea coechipier liber în centrul careului. A șutat în plasa laterală. Meciul a fost destul de anost până în minutul 71, când mult-hulitul Popovici a reușit să marcheze primul său gol pentru sibieni. O minge pierdută de ieșeni la mijlocul terenului a ajuns în margine la Blănaru, care a înaintat și a centrat de pe partea dreaptă în fața porții, de unde Popovici a pasat nestingherit mingea în poartă. Moldovenii au presat fără mari reușite și au continuat să greșească impardonabil. Fundașul central Mihalache dă cu stângu-n dreptul, pierde mingea în fața lui Jazvic, iar apoi îl ține de tricou după ce scăpase singur cu portarul Iașului, Rusu. A primit cartonașul roșu, iar meciul s-a rupt de tot. Sibienii au reușit să mai marcheze un gol pe contraatac. De această dată Petrescu centrează în fața porții de unde Jazvic marchează în ”stilul” Popovici.

În primul meci din play-out, Harmannstadt urmează să joace cu Gaz Metan Mediaș. Acasă, la Pitești.

Echipele de start:

Hermannstadt: Căbuz – Mățel, C. Pârvulescu, Dandea, I. Stoica, Tătar – P. Petrescu, Dâlbea, Sg. Popovici – Blănaru, Tsoumou

Rezerve: Niga, Mijuskovic, Pamfile, Serediuc, L. Dumitriu, Offenbacher, Jazvic

Antrenor: Vasile Miriuță

Poli Iași: D. Rusu – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sin – Qaka, Cioinac – Platini, Nascimento, Burlacu – B. Garros

Rezerve: Mino Peralta, Panțâru, Sanoh, Semedo Afonso, Gardoș, Enoh, P. Petre

Antrenor: Flavius Stoican

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ultras

    Pentru finalizarea stadionului nu iese nimeni in strada? Pentru o sala polivalenta noua nimeni? Pentru un teatru nou nimeni? Iesim pentru toate cacaturile in schimb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sport
  • Contact