X

15 minute

Bogdan Brylynski

Un antreprenor din Suceava, patron al unui lanț de restaurante, a produs în zilele trecute un videoclip devenit ulterior viral datorită mesajului pe care îl transmite, o formă de grevă despre care se discută de mult timp în spațiul public dar care încă nu s-a materializat în nicio formă. Un început de grevă, propus să dureze 15 minute.

Ideea a tot circulat prin diverse medii, fără vreodată să se materializeze. Și pare, din ce în ce mai mult, singura soluție pentru a stopa sau măcar frâna avântul actualei clase politice aflate la putere de a îngenunchia definitiv țara. PSD a prins într-un pumn de fier majoritatea instituțiilor centrale. Au în buzunar majoritatea primarilor și președinților de consilii județene din țară. Controlează aproape orice leu cheltuit, spre bucuria cohortelor de acoliți care stau și așteaptă să curgă cu dedicații. Singurul lucru pe care nu îl controlează e sursa banilor, de unde vin ei. Acolo nu au nicio putere.

E evident că reacția societății la asaltul total la care PSD supune România nu mai are efect. Cifrele din stradă nu mai contează în ochii guvernanților. Au rezistat stoic la sute de mii pe străzi, câteva mii nu-i mai sperie absolut deloc. Dimpotrivă, fiecare ieșire din stradă e transformată în muniție. Lupta pentru justiție e cruntă iar PSD contabilizează victorie după victorie. Ordonanța 13 era verset de Biblie față de decapitarea ulterioară pusă la cale de cel mai odios ministru al Justiției din ultimii 30 de ani. Dar loviturile date în paralel economiei sunt mult mai grave, mult mai de impact și cu mult mai multe repercusiuni. Un rezultat bun în alegeri urmat de un guvern opus celui actual poate repara în jumătate de mandat toate stricăciunile aduse justiției, chiar și cu riscul ca unii dintre ei să scape. Sistemul economic nu se va reface însă atât de repede, oricât de bine s-ar așeza stelele electorale. Ne va lua ani buni să ieșim din această groapă iar rezistența celor plătiți din bugetul de stat la măsurile de austeritate ce se vor impune în curând o știm bine de pe vremea lui Emil Boc.

15 minute de pauză propune suceveanul care a construit de capul lui 1 metru de autostradă în semn de protest față de minciunile eterne ale guvernanților. Poate fi începutul unei greve generale pentru că greva e singura soluție rămasă. Închis robinetul, stopată sursa banilor ce alimentează buzunarele guvernului. În 15 martie, la ora 15, eu iau 15 minute de pauză. Și vedem de acolo ce se mai întâmplă, dacă suntem în stare sau nu să facem încă un pas înainte.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Decebal

  de acord, o singura observatie Bogdane: cred ca cele 15 minute pauza, trebuie luate neaparat langa masina personala – pusa pe avarii in drum – fiecare unde-o fi la ora aia. Altfel, nu cred ca miscam nimic, o sa ne uitam unul la altul pe trotuar in pauza la 15.15 si nu o sa fie scanteia care sa declanseze o greva generala care sa arate ca Romania e inca vie si poate lua atitudine impotriva ciumei rosii.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Ca sa nu stati degeaba in cele 15 minute va sugerez sa accesati ”istoria” Ministerului Transporturilor si sa ” inventariati” ministrii post-ceofifostinopjnoua.Scadeti-i pe FSN-isti,acesta fiind ”Adam si Eva” ai partidelor politice si vedeti ce obtineti.O sa fiti surprins ca ”dreptacii” au fost ”multi da’ prosti”iar cei mai multi km de autostrada au fost construiti in mandatele ”stingacilor”.Daca vrei sa gasesti un liberal autentic cauta-l in ministere,primarii,consilii judetene sau deconcentrate.Nu-l cauta la ”privat” ca nu-l gasesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact