X
NCS-uri după NCS-uri. Asta a strâns șantierul municipalului din Sibiu

Primarul Astrid Fodor, despre reabilitarea stadionului: “nu pot să vă răspund când va fi gata“

Nici termenul de 15 martie 2019 pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a stadionului municipal nu va fi respectat, admite primarul Sibiului, Astrid Fodor. În opinia ei, totuși, echipa locală va reuși în actualul campionat să joace pe stadionul care ar fi trebuit folosit pe toată perioada competițională a anului trecut.

După ce termenul de 14 octombrie 2018, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a stadionului municipal, a fost amânat pentru ziua de 15 martie 2019, nici acesta nu va putea fi respectat de Construcții SA, firma care a câștigat contractul estimat inițial la 6,93 de mil. de lei. Firma constructoare a mai solicitat o nouă prelungire, de câteva săptămâni, arată Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. “Așa fac. Cer prelungirea tot cu câteva săptămâni. Se va încheia și acest contract, că nu mai e mult la el și… Doamne ajută!“, a declarat Astrid Fodor, în cadrul unei conferințe de presă susținută în dimineața zilei de marți.

“Rezilierea nu aduce niciun beneficiu“

Contractul semnat pentru reabilitarea stadionului (o primă etapă înaintea unei noi lucrări, de modernizare și extindere a capacității) a fost semnat în 7 decembrie 2017, cu un termen de trei luni pentru realizarea proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare și șase luni termen de execuție a lucrărilor. Termenele nu au mai fost respectat, însă, chiar din faza de proiectare, care a fost prelungită repetat până la cinci luni. Nici angajamentele inițiale, potrivit cărora stadionul putea fi folosit până pe 4 iunie 2018 (când începea pauza competițională) nu au mai fost respectate.
Însă în acest moment, opțiunea rezilierii contractului cu cei de la Construcții SA nu mai este o variantă de luat în calcul, mai arată primarul Fodor. “Rezilierea nu aduce niciun beneficiu. Noi va trebui să demarăm o nouă procedură pentru contractarea lucrărilor rămase, iar firma constructoare va porni un proces, că așa e modelul pe care îl aplică. Tot acest constructor ne-a purtat prin instanță și pentru contractul de modernizare a Băii Populare, deși știa că nu are cum să câștige. În cazul lucrărilor de la stadion, noi aplicăm toate prevederile din contract. Cea mai radicală sancțiune e rezilierea. În ceea ce privește penalități, constructorul a primit astfel de penalități. Le plătește pentru fiecare zi de întârziere, de fapt le reținem noi direct din facturi, nici nu stăm de vorbă“, a mai spus Astrid Fodor.
Ea a declarat că s-a întâlnit de mai multe ori cu liderii societății de construcții, în cadrul discuțiilor fiind asigurată de fiecare dată că lucrurile își vor reveni la un ritm normal.

Când?

Potrivit informațiilor Turnul Sfatului, constructorul a cerut o nouă prelungire până pe 7 aprilie 2019. Termen destul de curajos, având în vedere că, deocamdată, scaunele tribunei oficiale nu au fost montate. Și lucrări mai sunt. Tocmai de aceea, primarul Sibiului se abține de la a avansa un termen de la care, din punctul ei de vedere, stadionul va fi folosit. “Nu pot să vă răspund când va fi gata stadionul“.
Astrid Fodor crede însă că, până la finalul campionatului, echipa locală va putea, totuși, să joace acasă. “Am vorbit cu domnul Birț (președintele clubului local de fotbal -n.r.) care m-a asigurat că nu va fi o problemă mare. Vom porni acum procedura de achiziție pentru gazon și în acele condiții se va putea juca. Noi am pornit de la o modernizare și am ajuns, de fapt, să facem un stadion nou“, a mai adăugat Astrid Fodor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Costy

  Vesnica lungeala, vesnica agonie ce ne caracterizeaza ca neam. Adevarul e ca iti trebuie sange in instalatie sa apuci taurul de coarne pe orice plan ar fi. Pana atunci, 2000 de ani de somn usor.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  MB

  “Astrid Fodor crede însă că, până la finalul campionatului, echipa locală va putea, totuși, să joace acasă. “… o sa joace echipa acasa pana la finalul campionatului, daca se monteaza niste scaune in giratoriu si se joaca meciul pe iarba din giratoriu (vezi poza din articol)

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  K.Samuel

  Bine ca pe noi ne freaca la toate chichitele cand vrem o autorizatie si nu-s in stare sa faca un contract care sa-i protejeze de intarzieri…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Z

  Dacă acelaşi constructor nu a dus renovarea baii populare la bun sfârşit in termen, de ce a obținut contractul refacerii stadionului, un proiect mult mai amplu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact