Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

VIDEO-Hoțul care folosește copilul paravan la furat, neprins de un an

VIDEO-Hoțul care folosește copilul paravan la furat, neprins de un an

Un bărbat a fost filmat într-un magazin din centrul Sibiului în timp ce folosea un copil mic drept paravan pentru a ascunde furtul. Mărturia victimei și imaginile de pe camerele de supraveghere se află în posesia Poliției  și a Parchetului de aproape un an de zile, însă nimeni nu știe nimic de hoț.

Evenimentul a avut loc în luna martie a anului 2018 într-un magazin cu produse de import din Germania aflat pe strada Turnului din Orașul de Jos. Victimă a fost chiar vânzătoarea, care a avut ghinionul să interacționeze cu o ceea ce pare a fi o familie. În timp ce femeia cerea detalii și produse din diferite colțuri ale magazinului, bărbatul trage un copil mic după el și se folosește de acesta pentru a fura telefonul vânzătoarei. Asta după ce a încercat sertarele cu bani și documente, care erau fie încuiate, fie fără să conțină ceva prețios.

Se împlinește exact un an de la furt și eu încă plătesc rate pentru telefon. De un an n-am auzit nimic de la Poliție, la care am dus imaginile imediat după furt. S-a întâmplat cam pe la ora 14:00. Ea mă tot ținea de vorbă, îmi cerea să se uite la diverse lucruri de prin magazin și el, cu o mână ținea copilul să mascheze, cu alta umbla să pună mâna pe orice prinde. A tras de sertare, a luat telefonul și încă două parfumuri. Telefonul era un Huawei P10 Lite și încă mai plătesc rate la el. Am dat la poliție și elementele de identificare, facturile, tot... și n-am mai auzit nimic de un an”, povestește Elena H., vânzătoarea păgubită.

A doua zi după furt, Elena a luat imaginile de pe camere și s-a dus cu ele la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, unde a raportat furtul. De atunci ea a mai arătat filmarea și pe la cunoscuți sau oameni care locuiesc în zonă, femeie care îl însoțea pe hoț fiind recunoscută ca o locatară a străzii 9 mai, cunoscută pentru problemele cu legea în trecut.

”Eu am spus la Poliție tot, a venit și în magazin un polițist, și-a notat câte ceva și a zis că o să vadă. A trecut exact un an și eu n-am mai văzut și auzit nimic”, mai spune păgubita.
Reporterul Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere cu privire la stadiul anchetei din partea reprezentanților IPJ Sibiu.
”În baza plângerii depuse la Poliția Municipiului Sibiu, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, polițiștii de investigații criminale desfășoară activități specifice în vederea identificării autorului și aplicării măsurilor legale în consecință”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.
Cât privește Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, fiind un dosar în lucru, doar părțile implicate au dreptul de a solicita detalii cu privire la mersul anchetei.

furt magazin (3) furt magazin (2)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Zenobia

Acum 5 ani

Problema de clasa a treia: Daca pt un hot caruia i se vede fata pe filmare, politia are nevoie de mai mult de un an pt identificare/ prindere, de cati ani are nevoie politia pt a prinde un hot despre care nu se stie mare lucru? Vai de orasul nostru :(
Raspunde

Cititor Turul Satului.

Acum 5 ani

Nu doar un hoț ci și comllicele lui, bătrâna a fost recunoscută ca locul nd pe 9 Mai, se vede pe filmare cum vede furtul și hoțul le bate pe spate să plece că a terminat "treaba"! Mama și presupusul tată merită sa piarda custidia, pt că nu e normal să iti înveți copilul la hoții de la o asemenea vârstă, nu avem nevoie de viitori infractori bine antrenați.
Raspunde

Luca

Acum 5 ani

Politistii ar trebui sa invete de la jandarmi care au dat amenzi in 48 ore , fara sa intampine vreo problema , avand la dispozitie doar imagini video .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus