Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Analiză OTP: Dezvoltatorii imobiliari din Sibiu, locul 2 pe țară la împrumuturi

Analiză OTP: Dezvoltatorii imobiliari din Sibiu, locul 2 pe țară la împrumuturi

OTP Bank România a înregistrat în 2018 o creştere semnificativă a volumului în sold al finanţărilor corporate în domeniul imobiliar, cu 43,8% faţă de anul 2017.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, această evoluţie s-a produs pe fondul apetitului crescut al dezvoltatorilor imobiliari, în special pentru clădirile de birouri, concretizat într-o îmbunătăţire a cererii de finanţare în industria real estate.

Finanţările acordate de OTP Bank România în 2018 au fost destinate proiectelor rezidenţiale, clădirilor de birouri (dezvoltare de noi clădiri, modernizări ale unor clădiri existente), dar şi spaţiilor logistice şi comerciale.

În 2018, cele mai multe investiţii s-au îndreptat către Capitală, 52% din volumul total de finanţări fiind accesate de dezvoltatori imobiliari în Bucureşti. Celelalte împrumuturi au fost destinate dezvoltatorilor din Sibiu (19%), Oradea (18%), Drobeta-Turnu Severin (5%) şi Cluj-Napoca (2,6%). Distribuţia geografică este asemănătoare cu cea a finanţărilor acordate în anul anterior: Bucureşti - 69%, Sibiu - 17%, Constanţa - 7%, Oradea - 6%.

Valoarea medie a finanţărilor pentru proiecte imobiliare diferă în funcţie de tipul de proiect. Astfel, pentru clădirile de birouri, media a fost de 12 milioane euro per proiect, iar pentru clădirile rezidenţiale împrumutul mediu a fost de 5,5 milioane euro per proiect.

Cea mai mare finanţare acordată în 2018 a fost de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea unui spaţiu comercial în Bucureşti, valoare ce a suplimentat un împrumut acordat anterior.

"Piaţa imobiliară din România este în continuă expansiune, identificând interes în special în dezvoltarea proiectelor de birouri, logistice, dar şi rezidenţiale. Credem că apetitul investitorilor imobiliari se va menţine şi în anul 2019, iar OTP Bank România este la dispoziţia lor cu finanţări adaptate nevoilor pieţei", a declarat Dragoş Mirică, director general adjunct, coordonator al Diviziei Corporaţii şi membru al Directoratului OTP Bank România.
 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi autofinanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din septembrie 2018.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

...

Acum 5 ani

Biiiip biiiip biiiip cu ariciul vostru cu credit in 30 de secunde !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus